ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Και το όνομα αυτού «Νέα Αριστερά» - Κοιτάζει στις ευρωεκλογές

Και το όνομα αυτού «Νέα Αριστερά» (ΝέΑ). Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα που απαρτίζεται από τους
11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε σε ανοιχτή εκδήλωση στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. H Αναστασία Κότσαλη έκανε την προσφώνηση της εκδήλωσης που μεταδόθηκε και στη νοηματική. Κατόπιν, παρουσιάστηκε η πολιτική ταυτότητα του νέου φορέα και οι θέσεις του.
 

«Κάνουμε μια νέα αρχή για τη συνείδηση μας», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου. «Να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό προοδευτικό ρεύμα που θα καταφέρει να αλλάξει τους συσχετισμούς. Γιατί εσείς πιστέψατε σε εμάς, πριν από εμάς», συνέχισε. Η τέως βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ εκθείασε τον επικεφαλής της «ΝέΑ», Αλέξη Χαρίτση, «που έχει την πολιτική συγκρότηση, την εμπειρία, το πολιτικό ήθος και ύφος που μας κάνουν όλους και όλες περήφανους και περήφανες που είναι μπροστά μας». 

Συνέδεσε αυτό το πρώτο βήμα «με ένα άλλο πρώτο βήμα, αυτό που θα κινητοποιήσει όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στην αδράνεια, στην απογοήτευση και στην ανάθεση».

«Θα το πετύχουμε γιατί μπορούμε», κατέληξε.

Η Έφη Αχτσιόγλου στο βήμα

«Να δημιουργήσουμε μια πολιτική δύναμη που δεν φοβάται», τα πρώτα λόγια του Νάσου Ηλιόπουλου. «Φιλοδοξία να δώσουμε απαντήσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ. Ξεκινάμε με ελπίδα και ευθύνη, με χαρά και υπερηφάνεια με τους φόβους που αρνηθήκαμε με τους αντιπάλους που επιλέξαμε», κατέληξε ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 


 
 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκίνησε με μια αιχμή στη Δώρα Αυγέρη μιλώντας για «τελευταίο απεριτίβο πριν το κύριος πιάτο». Μίλησε για «την περηφάνια της Αριστεράς και την εναντίωση στις κυρίαρχες πολιτικές».

«Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα. Κανένα όμως ταξίδι δεν ξεκινά από το μηδέν», τα πρώτα λόγια του Αλέξη Χαρίτση. Υπερασπίστηκε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας περήφανος για «όσα καταφέραμε» αλλά κάνοντας και αυτοκριτική. 

«Θα είμαστε για πάντα περήφανοι και περήφανες που πετύχαμε την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια με την κοινωνία όρθια και τα δημόσια οικονομικά σε τάξη, θα είμαστε περήφανοι και περήφανες για τις τομές στην κοινωνική και εργατική πολιτική, για την καταπολέμηση των ανισοτήτων, για την απόδοση της ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, για την προώθηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Μιλώντας για κάτι νέο, μίλησε για «μια νέα, σύγχρονη, ευρωπαϊκή αριστερά.  Μια αριστερά αξιόπιστη, μαχητική, οραματική.  Μια αριστερά ευρύχωρη και ανοιχτόμυαλη που μιλά με ειλικρίνεια και σαφήνεια. Μια αριστερά που δεν κρύβει τις προθέσεις της: βρισκόμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε σε μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης». 

Συνέχισε λέγοντας «μας ενώνει το όραμα του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα με ελευθερία και δημοκρατία». 

Στη συνέχεια μίλησε για την «διαλυτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» και την βαρύτατη ήττα των εκλογών του 2023 που «δεν οδήγησε σε μια ουσιαστική και σε βάθος ιδεολογική και πολιτική συζήτηση» αλλά «στην επικράτηση ενός νέου προέδρου και μιας νέας ηγετικής ομάδας που επενδύει αλλού: στην κατασκευή εσωτερικών εχθρών, στην παραγωγή ενός αδιέξοδου σκανδαλολογικού λαϊκισμού, στην υποκατάσταση της πολιτικής από αποσπασματικά συνθήματα με αντιφατικές και συχνά εξαιρετικά συντηρητικές θέσεις». 

Αναφερόμενος στη Δεξιά υποστήριξε πως «έχει επιτύχει, για πρώτη φορά στην Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία, να επιβάλλει την ατζέντα της». 

Έδωσε το έναυσμα για να:  

  • Βάλουμε την πολιτική στο τιμόνι.
  • Να εμπνεύσουμε αυτοπεποίθηση στους πολίτες που νιώθουν εγκλωβισμένοι. 
  • Να θυμίσουμε ότι η αριστερά μπορεί.
  • Φτάνει να λέει αυτά που πιστεύει και κυρίως να πιστεύει αυτά που λέει.
  • Χωρίς δογματισμό, αλλά και δίχως φόβο.

Ο Αλέξης Χαρίτσης έβαλε στον ορίζοντα τον Ιούνιο του 2024 που όπως είπε «μας περιμένει μια μεγάλη μάχη – στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Μια μάχη ενάντια στις σύγχρονες ανισότητες. Μια μάχη ενάντια στη Δεξιά ηγεμονία» και δήλωσε «σε αυτή τη μάχη θα είμαστε εκεί. Γιατί αφορά το μέλλον της κοινωνίας μας. Αφορά τις ζωές μας».

Ο Αλέξης Χαρίτσης με φόντο το λογότυπο της «Νέας Αριστεράς»

Από τους παρευρισκόμενους, στο τέλος της ομιλίας του Αλέξη Χαρίτση,  ακούστηκε το σύνθημα: «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός». 

Το «βάπτισμα του πυρός»

Η νέα ομάδα αναμένεται να πάρει το «βάπτισμα του πυρός» στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού της κυβέρνησης, ενώ στόχος της, όπως ξεκαθάρισαν εξ αρχής οι «11», δεν είναι ο ανταγωνισμός και η κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μία αριστερή αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία.


 
 

Οι «11» είναι οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Ο Νίκος Βούτσης

Ο Αλέξης Χαρίτσης

Πλήθος κόσμου.

Γεμίζει η αίθουσα.

Ο Νίκος Φίλης

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου