ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Γιώργος Λυγγερίδης: Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του αστυνομικού που τραυματίστηκε στον Ρέντη


Σήμερα στη Θεσσαλονίκη, θα τελεστεί η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων στον Ρέντη, με αποτέλεσμα την Τετάρτη (27/12) να αφήσει την τελευταία του πνοή. 
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και ο ενταφιασμός του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

 
 

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε δεχθεί χτύπημα με φωτοβολίδα στο πόδι του, με τους γιατρούς να καταλήγουν στον ακρωτηριασμό του. Σύμφωνα με ανακοινωθέν αφαιρέθηκε από το πόδι του ένα μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους. Υπήρχαν μεγάλες καταστροφές σε ιστούς, καθώς και κακώσεις.

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία


Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου κηρύχθηκε έως και σήμερα 29 Δεκεμβρίου, τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία.

Στην κηδεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το παρών στην εξόδιο ακολουθία θα δώσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση θανάτου του αστυνομικού έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένειά του.

«Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του» αναφέρει αρχικά.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους δράστες της επίθεσης λέγοντας: «Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια».

«Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλικαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου», καταλήγει το συλλυπητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού.

«Αθάνατος»

Συγκλονιστική είναι στο μεταξύ, η  συνομιλία με ασυρμάτους, μεταξύ των συναδέρφων του, τη στιγμή που τους ανακοινώνεται ο θάνατός του. Την είδηση τη μετέδωσε μέσω του κέντρου ο επικεφαλής της υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης.


 
 

«Ελπίζω για όλους να είμαστε τόσο γενναίοι, όσο γενναίος ήταν ο Γιώργος στη μεγάλη μάχη που έδωσε όλες αυτές τις ημέρες. Όλες μας οι ενέργειες πρέπει πλέον να τιμούν το συνάδελφό μας και να αποδίδουν τον απαραίτητο σεβασμό στη μνήμη του. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος πλέον μας προσέχει από εκεί που είναι και είναι σίγουρο γιατί αποτελούμε μέλη της οικογένειας του. Ήρωας και αθάνατος» ακούγεται να λέει ο επικεφαλής της ΥΑΤ με τους διμοιρίτες τεσσάρων διμοιριών που έχουν υπηρεσία να αποχαιρετούν τον Γιώργο Λυγγερίδη με τη λέξη «αθάνατος».

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου