ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Γρεβενών: Η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα από τη Λόχμη Γιώργου Σιώμου "ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ"

Γιώργος Ν. Σιώμος, ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ, εκδόσεις Παρέμβαση 27 πεζά / 38 ποιήματα , Οκτώβριος 2022 

Στον ζεστό χώρο του Αναγνωστηρίου της ΔΗΚΕΒΙ Γρεβενών έγινε η παρουσίαση του πέμπτου βιβλίου ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ του Γρεβενιώτη συγγραφέα από τη Λόχμη Γιώργου Σιώμου, μπροστά σε ένα μικρό αλλά θερμό ακροατήριο. Μάς τίμησαν με την παρουσία τους οι αιδεσιμότατοι πατέρες Θωμάς και Σταύρος οι οποίοι είχαν λειτουργήσει στην ενορία του χωριού παλιότερα, ο εκδότης του Περιοδικού Παρέμβαση και διακεκριμένος λογοτέχνης Βασίλης Καραγιάννης, που εξέδωσε και το νέο βιβλίο του Σιώμου, ο χοροδιδάσκαλος και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης «Ο Αιμιλιανός» Δημήτριος Μπουκάλης και αρκετά μέλη του Συνδέσμου και φίλοι και γνωστοί του συγγραφέα.

 
 

Την παρουσίαση συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Γρεβενών, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών και οι Εκδόσεις Παρέμβαση, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο φιλόλογος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Στέργιος Πουρνάρας και η φιλόλογος Θεοδώρα Γουρτζιούμη, η οποία όμως απουσίαζε για οικογενειακούς λόγους και την εισήγησή της διάβασε το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου και της Συντακτικής Ομάδας του περιοδικού Στέγη Όλγα Τσιφοπούλου. 
 
 
Οι ομιλητές τόνισαν την αξία του νέου βιβλίου που είναι προϊόν του εγκλεισμού και της καραντίνας και με τα 27 μικρά, κατά κανόνα, πεζά και τα 38 ποιήματα αναφέρεται στην ερημιά και την ερημία των άλλοτε όμορφων χωριών της περιοχής μας και στην μοναξιά και την αποξένωση των ανθρώπων ακόμη και στην ύπαιθρο, την ανασφάλεια και στα υπαρξιακά αδιέξοδα, αλλά και στην ομορφιά της Φύσης και της Τέχνης στις οποίες αναζητά καταφύγιο ο συγγραφέας αλλά και κάθε άνθρωπος, με αποτέλεσμα ο αναγνώστης να αποκομίζει ένα συναίσθημα χαρμολύπης. 
Ο απλός, δωρικός και επιγραμματικός του Σιώμου, αλλά και τα μικρά, καθημερινά αλλά εμπνευσμένα θέματα είναι οι αρετές της γραφής του Σιώμου τον οποίο ο χρόνος θα δικαιώσει.

Η εκδήλωση έκλεισε με όμορφα γρεβενιώτικα δημοτικά τραγούδια από τον Γιάννη Κασιάρα στο βιολί και τον Στέργιο Πουρνάρα στο λαούτο και το τραγούδι και με τον χορό του συγγραφέα και του Τάκη Μπουκάλη που είναι και οι δύο δεινοί χορευτές.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι παραβρέθηκαν στη παρουσίαση και τα Χρονικά Δυτικής Μακεδονίας - mygrevena και το grevenapress τα οποία κάλυψαν την παρουσίαση.

Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Γρεβενών
ΔΗΚΕΒΙ Γρεβενών
Εκδόσεις ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου