ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα που εκπέμπουν σήματα έθεσε σε τροχιά απόρρητο διαστημοπλάνο της Κίνας


Οι ΗΠΑ κατασκεύασαν ένα αυτόνομο σκάφος που ανήκει στην κατηγορία των αποκαλούμενων «διαστημοπλάνων» που διαθέτουν χαρακτηριστικά και δυνατότητες συμβατικών αεροπλάνων και διαστημοπλοίων.

Το X-37B εδώ και αρκετά χρόνια πραγματοποιεί αποστολές στις οποίες παραμένει σε τροχιά γύρω από τη Γη για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα που αγγίζουν ή και ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις τους 12 μήνες. Αν και οι αποστολές του είναι απόρρητες θεωρείται δεδομένο ότι πραγματοποιεί δοκιμές προηγμένων διαστημικών τεχνολογιών για στρατιωτική χρήση σε πρώτη τουλάχιστον φάση αλλά πιθανολογείται ότι εκτελεί και κατασκοπευτικές αποστολές.

Πριν από τρία χρόνια η Κίνα έθεσε σε λειτουργία το δικό της αντίστοιχο απόρρητο διαστημοπλάνο το οποίο ονόμασε Shenlong που σημαίνει στα κινεζικά «Θεϊκός Δράκος». Το Shenlong ξεκίνησε πριν από πέντε μέρες το τρίτο του ταξίδι στο Διάστημα και ένας από τους πιο γνωστούς ερασιτέχνες αστρονόμους που ειδικεύεται επίσης στον εντοπισμό δορυφόρων υποστηρίζει ότι το κινεζικό σκάφος απελευθέρωσε έξι άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα τα οποία έχουν τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη και μάλιστα έχουν ενεργοποιηθεί μεταδίδοντας σήματα τα οποία κανείς δεν ξέρει τι περιέχουν και ποιος τα παραλαμβάνει.

 
 



Ο Σκοτ Τίλει που έκανε την ανακάλυψη μελετά με άλλους ερασιτέχνες αστρονόμους τα σήματα αυτά χωρίς προς το παρόν να έχουν κάποιες σαφείς ενδείξεις το περιεχόμενο των σημάτων ή το είδος των αντικειμένων. Θεωρούν δεδομένη την παρουσία αυτών των άγνωστων αντικειμένων σε τροχιά αλλά αφήνουν ένα ενδεχόμενο ανοικτό τα σήματα να μην εκπέμπονται από αυτά αλλά από κάποια άλλη πηγή κοντά τους που δεν μπορούν ακόμη να προσδιορίσουν τι θα μπορούσε να είναι αυτή η πηγή.

Σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμη επεισόδιο σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο ψυχρό πόλεμο ΗΠΑ Κίνας που περιλαμβάνει κατασκοπευτικά μπαλόνια, ιντερνετικές πλατφόρμες, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιών και εξαπλώνεται στο Διάστημα.

Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου