ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Πού βρίσκεται το μεγαλύτερο κτήριο γραφείων του κόσμου – Πιο μεγάλο από το Πεντάγωνο



Το Σουράτ, γνωστό και ως «Diamond City» (πόλη των διαμαντών), κυριαρχεί διεθνώς στην επεξεργασία των πολύτιμων πολύτιμων λίθωνΈνα νέο συγκρότημα γραφείων που ξεπερνά σε μέγεθος το αμερικανικό Πεντάγωνο άνοιξε την Κυριακή στη Σουράτ στη δυτική ακτή της Ινδίας, ενισχύοντας τις φιλοδοξίες της πόλης των 4,4 εκατ. κατοίκων να γίνει η παγκόσμια πρωτεύουσα των διαμαντιών.
Έχε έκταση 620.000 m2 και κοστίζει πάνω από μισό δισ. δολάρια

Το Surat Diamond Bourse – χρηματιστήριο των διαμαντιών- στην πολιτεία Γκουτζαράτ, το οποίο καλύπτει μια δομημένη έκταση 620.000 τετραγωνικών μέτρων, αποτελεί από τον περασμένο Ιούλιο, όταν και ολοκληρώθηκε, το μεγαλύτερο συγκρότημα γραφείων στον κόσμο με κόστος 32 δισεκατομμύρια ρουπίες (514,1 εκατομμύρια δολάρια). Το κτίριο-ορόσημο των ΗΠΑ, που εγκαινιάστηκε το 1943, έχει έκταση 6,5 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια.

 
 

Το συγκρότημα στο Σουράτ το οποίο θα εγκαινιαστεί από τον ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, σηματοδοτεί άλλη μια συμβολική νίκη του, καθώς αναζητά στηρίγματα για να πετύζει μια τρίτη θητεία στις εκλογές του επόμενου έτους. Το άνοιγμα του χρηματιστηρίου θα βασιστεί περαιτέρω σε άλλες προσπάθειες της διοίκησης του Μόντι να ενισχύσει οικονομικά το Γκουτζαράτ.

Ενώ η Βομβάη ήταν εδώ και πολύ καιρό το κέντρο των εξαγωγών διαμαντιών στην Ινδία, το Σουράτ , γνωστό και ως «Diamond City» (πόλη των διαμαντιών), κυριαρχεί στην επεξεργασία των πολύτιμων πολύτιμων λίθων, με περίπου 90% των ακατέργαστων διαμαντιών στον κόσμο να κόβονται και να γυαλίζονται εκεί πριν πουληθούν σε αγοραστές σε μέρη όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα. Το νέο χρηματιστήριο στοχεύει να συγκεντρώσει τον κλάδο κάτω από μια στέγη.

«Το Σουράτ είναι ένα σημαντικό κέντρο κοπής και η ίδρυση ενός χρηματιστηρίου διαμαντιών έχει καθυστερήσει πολύ», δήλωσε ο Eli Izhakoff, επίτιμος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων Διαμαντιών. «Οι αντιπρόσωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να κάνουν τις δραστηριότητές τους από ένα ασφαλές και κεντρικό μέρος με σιγουριά».



Το νέο συγκρότημα βρίσκεται μέσα στο Diamond Research and Mercantile City, μια επιχειρηματική συνοικία που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το Gujarat International Finance Tec-City ή Gift City, ένα άλλο από τα εμβληματικά έργα του Μόντι. Διαθέτει εννέα πύργους 15 ορόφων και περίπου 4.700 γραφεία. Περίπου 130 γραφεία χρησιμοποιούνται ήδη, σύμφωνα με τον Nagjibhai Sakariya, πρόεδρο του Surat Diamond Bourse (SDB).

 ΟΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου