ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Δήμος Θεσσαλονίκης: Οι τεχνοκράτες, οι «σίγουροι» και οι εκπλήξεις της διοίκησης Αγγελούδη

Ο πρώην δήμαρχος Γρεβενών και δικηγόρος Σάκης Ζιώγας αναλαμβάνει τη θέση του αντιδημάρχου...

 Το σχήμα με το οποίο θα διοικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους οπότε και επίσημα θα

σηκώσει μανίκια ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο Στέλιος Αγγελούδης.

Είχαν προηγηθεί κατ’ ιδίαν συναντήσεις του νεοεκλεγέντος δημάρχου Θεσσαλονίκης με τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» προκειμένου ο κ. Αγγελούδης να συζητήσει μαζί τους προτάσεις και στόχους και να εξετάσει από ποιο πόστο θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα και την καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης. 

Η ανακοίνωση έγινε χθες μέσω Δελτίου Τύπου, ενώ προηγήθηκε συνεδρίαση της δημοτικής του ομάδας (των εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων), ώστε να κάνει γνωστές ο ίδιος τις προθέσεις του στους συνεργάτες του και να μην ενημερωθούν από τα ΜΜΕ.


 
 

Ο χρόνος των ανακοινώσεων επίσης δεν είναι τυχαίος, αφού ο νέος δήμαρχος θέλησε να ανακοινώσει τα μέλη του σχήματος διοίκησής του πριν την επίσημη έναρξη της θητείας του, ώστε και οι νέοι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι να έχουν χρόνο να ενημερωθούν για τα χαρτοφυλάκιά τους και να ριχτούν από την πρώτη κι όλας ημέρα στη δουλειά. Σημειώνεται, πως η ορκωμοσία του νέου δημάρχου θα γίνει τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 στο φουαγιέ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Στο νέο σχήμα διοίκησης συμμετέχουν είτε από την θέση αντιδημάρχου, είτε από τη θέση εντεταλμένου συμβούλου 25 από τους 26 δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» που εξελέγησαν στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Οι αντιδημαρχίες του δήμου Θεσσαλονίκης αυξάνονται από 11 που είναι σήμερα σε 14 από την 1η Ιανουαρίου 2024, καθώς λόγω της κατάργησης των Νομικών Προσώπων του δήμου δίνεται η δυνατότητα από την Πολιτεία για την αύξηση των αντιδημαρχιών. Εκτός από τους 14 αντιδημάρχους ανακοινώθηκαν και 11 εντεταλμένοι σύμβουλοι.

Το σχήμα της διοίκησης Αγγελούδη χαρακτηρίζεται από συνεργάτες του νέου δημάρχου ως «τεχνοκρατικό» αφού τα πρόσωπα που επελέγησαν να ηγηθούν των αντιδημαρχιών και των υπηρεσιών γνωρίζουν το αντικείμενο το οποίο αναλαμβάνουν. Παρατηρούνται αλλαγές στα χαρτοφυλάκια σε σχέση με τις σημερινές αντιδημαρχίες.

«Οι αλλαγές τις οποίες προωθούμε στις Αντιδημαρχίες δεν είναι μια πράξη μόνο τυπική ή συμβολική αλλά και βαθιά ουσιαστική, καθώς ορίζει και τις νέες προτεραιότητες της διοίκησης μας. Νέες προτεραιότητες που δίνουν έμφαση στην αποκατάσταση της καθημερινότητας του πολίτη, στη πράσινη ανάπτυξη, στην κλιματική κρίση και ουδετερότητα, στη βιώσιμη λειτουργία της πόλης, στην κοινωνική αλληλεγγύη και στις πολιτικές ισότητας, στη ψηφιακή μετάβαση, την περιβαλλοντική συνοχή, την παιδική φροντίδα, την ανοιχτή και προσβάσιμη πόλη σε όλα τα επίπεδα, την ενεργοποίηση και αξιοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, τη συμμετοχικότητα, την τόνωση της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού, στη βάση μίας εξωστρεφούς πολιτικής στη Ελλάδα και στην Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Αγγελούδης.

Το νέο μοντέλο διοίκησης, σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη θα εξασφαλίζει «μια διοίκηση σύγχρονη, γρήγορη, χρήσιμη, λειτουργική και προπάντων, αποτελεσματική». Μάλιστα, ο νέος δήμαρχος κατέστησε σαφές στους αντιδημάρχους του ότι «θα αξιολογούνται και θα κρίνονται καθημερινά, στη βάση μιας συγκεκριμένης στοχοθεσίας που έχει τεθεί και θα ακολουθεί έναν ετήσιο κύκλο υλοποίησης».

Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν, λίγο πολύ είχαν γίνει γνωστά το τελευταίο διάστημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν και εκπλήξεις. Όπως η επιλογή της Γωγώς Κωτίδου, που υπήρξε πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ/ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, πρώην διοικήτρια στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), πρώην πρόεδρος στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) στη θέση της Γενικής Γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης. 

Επίσης, η επιλογή του δημοσιογράφου Μιχάλη Αλεξανδρίδη που προτείνεται για τη θέση του προέδρου της ΔΕΠΘΕ αλλά και η αξιοποίηση του Δρόσου Τσαβλή που διεκδίκησε επίσης τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης αλλά στις δεύτερες εκλογές υποστήριξε δημόσια την υποψηφιότητα Αγγελούδη έναντι εκείνης του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Ο κ. Τσαβλής θα συμμετέχει στο νέο σχήμα της διοίκησης ως εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας με χαρτοφυλάκιο τα δημοτικά ιατρεία, σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr. 

Επίσης προτάθηκε για την θέση του προέδρου του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός». Για την θέση της Προέδρου του ΔΣ του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου προτείνεται η Μίνα Φιλιοπούλου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα η οποία ωστόσο συμμετέχει σε εκδηλώσεις του Στέλιου Αγγελούδη προεκλογικά.

Για την θέση του προέδρου, όπως έχει γράψει εδώ και καιρό το makthes.gr προτείνεται ο Σπύρος Βούγιας.

Αναβαθμισμένος είναι ο ρόλος του Βασίλη Γάκη ενός εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Αγγελούδη ο οποίος εκτός από αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας αναλαμβάνει και χρέη αναπληρωτή δημάρχου όταν ο κ. Αγγελούδης απουσιάζει και μετατρέπεται σε νούμερο 2 του δήμου.

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας αναλαμβάνει ο αρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας, Πρόδρομος Νικηφορίδης με εντεταλμένο σύμβουλο τον Βασίλη Διαμαντάκη, ο οποίος προτείνεται και για τη θέση του προέδρου Δ.Σ. Αναπτυξιακής Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης. Ο κ. Διαμαντάκης θα είναι επίσης αντιπρόεδρος στη ΔΕΠΘΕ και Γραμματέας της Δημοτικής Ομάδας.

Αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης και Πολεοδομίας η επίσης αρχιτέκτονας Δήμητρα Αγκαθίδου.


 
 

Στην θέση του αντιδημάρχου Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας ως άμισθος αντιδήμαρχος τοποθετείται ο Γιώργος Αρβανίτης ο οποίος επιστρέφει σε αυτή τη θέση μετά από χρόνια αφού και στην διοίκηση Μπουτάρη είχε διατελέσει «τσάρος» του δήμου Θεσσαλονίκης. Εντεταλμένος Σύμβουλος ορίστηκε ο Σπύρος Τζελέπης.

Ο πρώην δήμαρχος Γρεβενών και δικηγόρος Σάκης Ζιώγας αναλαμβάνει τη θέση του αντιδημάρχου Διοικητικής Αναδιάρθρωσης, Οργάνωσης και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού.

Την «καυτή πατάτα» της καθαριότητας ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Γιώργος Δημαρέλος έχοντας στο πλευρό του τους Δημήτρη Κίρλα και Σάκη Αρναούτογλου ως εντεταλμένους συμβούλους, ενώ ως ειδικός συνεργάτης του δημάρχου θα συμβάλλει στην προσπάθεια να καθαρίσει η πόλη και ο πρώην αντιδήμαρχος της διοίκησης Μπουτάρη Θανάσης Παππάς.

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, όπως έχει ήδη γράψει το makthes.gr αναλαμβάνει ο Ευθύμιος (Μάκης) Χατζηθεόκλητος, έχοντας δίπλα του τρεις εντεταλμένους συμβούλους. Πρόκειται για τους: Δημήτρη Σκούτα, Ελένη Αντωνιάδου και Δρόσο Τσαβλή.

Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια βίου Μάθησης αναλαμβάνει η Έφη Θεοδωράκη με εντεταλμένους συμβούλους τον Αθανάσιο Πρίττα και Χρήστο Τζελέπη.

Αντιδήμαρχος Παιδικής Μέριμνας, Οικογένειας και Κοινωνίας των Πολιτών θα είναι η Θεοδώρα Λειψιστινού και αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού η πρώην ΓΓ Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου με εντεταλμένους συμβούλους τον Γιώργο Τουρσουνίδη και Σαράντη Μονοπόρτη.

Ο Παντελής Καζαντζίδης αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Εξυπηρέτησης των Πολιτών, ενώ Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Κώστας Βασιλόπουλος.

Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοτικών Κοινοτήτων και Γειτονιών θα αναλάβει ο Κώστας Τσιαπακίδης, ως άμισθος αντιδήμαρχος και τέλος αντιδήμαρχος Μέριμνας για την 3 η ηλικία ο Λάζαρος Ζαχαριάδης, επίσης ως άμισθος αντιδήμαρχος.

makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου