ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Φλώρινα: Εφυγε από τη ζωή η Άννα Σπύρτου, αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας - Ψήφισμα της Κοσμητείας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών

 

Έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από πολύμηνη μάχη με τον

καρκίνο η αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Άννα Σπύρτου.

Πρωτοστάτησε στους αγώνες για τη στήριξη του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα και τη Δυτική Μακεδονία, στους αγώνες για την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου στη Φλώρινα και αποτέλεσε λαμπρό παράδειγμα για φοιτητές και καθηγητές με τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά προγράμματα και όχι μόνο.


 
 

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με ανακοίνωση του αποχαιρετά την Άννα Σπύρτου: “Με απύθμενη θλίψη και πόνο ψυχής αποχαιρετούμε την αγαπημένη μας Αντιπρυτάνισσα, καθηγήτρια Άννα Σπύρτου, την Άννα μας… Στο διάβα της ζωής της, υπήρξε μια γυναίκα μαχήτρια, υπερασπιζόμενη με αξιοζήλευτο πάθος και ευαισθησία τις ιδέες της ονειρευόμενη ένα καλύτερο αύριο. Στο πλαίσιο αυτό οραματίστηκε, σχεδίασε και υλοποίησε στο Πανεπιστήμιό μας, το Πανεπιστήμιο που τόσο αγαπούσε και που μέχρι τελευταία στιγμή δούλευε γι αυτό, την Ολιστική Μέριμνα, ένα πρόγραμμα ορόσημο για το Ίδρυμα, για το οποίο είμαστε όλοι τόσο περήφανοι… Αγωνίστρια της ζωής, πάλεψε σε αυτή τη σκληρή δοκιμασία όλα αυτά τα χρόνια με απίστευτη δύναμη ψυχής και με χαμόγελο μέχρι το τέλος.. Μέσα από το έργο σου, Άννα, θα είσαι πάντοτε παρούσα για όλους εμάς, τη δεύτερη οικογένειά σου, τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό.. Άννα μας, καλό πέρασμα στο Φως… “

Το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπως τονίζουν φίλοι και συνάδελφοι της σε μηνύματα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα είναι φτωχότερο από σήμερα με την απουσία της λαμπρής προσωπικότητας της Άννας Σπύρτου

Ως ελάχιστο φόρο τιμής το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κηρύσσει τριήμερο πένθος, Στο πλαίσιο αυτό όλες οι σημαίες στα κτήρια του Ιδρύματος θα παραμείνουν μεσίστιες, ενώ η κηδεία θα πραγματοποιηθεί με δαπάνη του Ιδρύματος.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκε την απώλεια της Αντιπρυτάνισσας Διοικητικών Υποθέσεων και Ολιστικής Μέριμνας, Καθηγήτριας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Άννας Σπύρτου.

Τα μέλη της Κοσμητείας, εκπροσωπώντας το σύνολο της κοινότητας της Σχολής μας, αποχαιρετούν με θλίψη βαθιά την Άννα, που υπηρέτησε με σθένος, πίστη και αφοσίωση:

‒ την Επιστήμη της, την Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες, όντας μια από τις σημαντικές ερευνήτριες της γενιάς της στον ελληνικό και στον διεθνή χώρο

‒ την Εκπαίδευση, καθώς σμίλεψε τους φοιτητές και τις φοιτήτριές της ως εκπαιδευτικούς με πολλή προσοχή και αγάπη.

‒ το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς αγωνίστηκε για τη διατήρηση και τη διεύρυνσή του, αλλά και οραματίστηκε και υλοποίησε δομές για την υποστήριξη όλων των φοιτητών και των φοιτητριών.

‒ τη Φλώρινα, που αγάπησε ως δεύτερη πατρίδα της και είχε πάντα ενεργή εμπλοκή στα κοινά, στους αγώνες και στις αγωνίες της.

‒ το Όραμα για έναν κόσμο καλύτερο και κυρίως δικαιότερο για τους αδύνατους, που υποστήριξε με τη δράση της και την πρακτική της στο Πανεπιστήμιό μας.

Τα μέλη της Κοσμητείας ομόφωνα αποφασίζουν:

‒ Να εκφράσουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένειά της

‒ Να παραστεί αντιπροσωπεία της κοσμητείας στην κηδεία της

‒ Να υποστηρίξουν το έργο της Μονάδας Υποστήριξης Φοιτητών Ευπαθών Ομάδων του Ιδρύματος στη μνήμη της

‒ Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα της Σχολής καθώς επίσης και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και να σταλεί στα τοπικά μέσα.

‒ Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένειά της.



Η Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Καθηγήτρια
Παιδαγωγικού Τμήματος
Νηπιαγωγών



Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14:00, στο χωριό Αδάμ Θεσσαλονίκης (περιοχή Ζαγκλιβερίου). 
Την ημέρα αυτή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα παραμείνει κλειστό. Επιθυμία της οικογένειας αντί κατάθεσης στεφάνων, να υποστηριχθεί το έργο της Μονάδας Υποστήριξης Φοιτητών Ευπαθών Ομάδων. 

 ΕΡΤ-ΚΟΖΑΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου