ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Φούρνος μικροκυμάτων: το λάθος που δεν πρέπει να κάνουμε όταν ζεσταίνουμε το φαγητό μας


Έχει περισσέψει φαγητό από την προηγούμενη μέρα και θέλετε να το ζεστάνετε; Η εύκολη λύση είναι τα μικροκύματα. Παίρνουμε κατευθείαν το πιάτο, το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων και… έτοιμο για κατανάλωση σε λίγα μόλις λεπτά. Ωστόσο, δεν πρέπει να αμελήσουμε να τσεκάρουμε κάποιους κανόνες ασφαλείας της χρήσης της συσκευής που μπορούμε να αποφύγουμε.



Όταν τοποθετούμε ένα πιάτο στον φούρνο μικροκυμάτων συνηθίζουμε να μην το καλύπτουμε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι λάθος για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Γι’ αυτό συνιστά καπάκι, ακόμα και στο πιάτο.

Τι κερδίζουμε καλύπτοντας το σκεύος μας:

Πρώτον, το φαγητό μας ζεσταίνεται ομοιόμορφα. Το καπάκι κρατά την υγρασία και τη διαχέει σωστά σε όλο το σκεύος. Ετσι δεν θα έχουμε ένα πιάτο που να καίει και μέσα κρύο φαγητό όταν το βγάλουμε από τα μικροκύματα. Παράλληλα, όταν υπάρχει ίδια θερμοκρασία σε όλο το σκεύος σκοτώνονται και όλα τα βακτήρια που ενδέχεται να είχαν αναπτυχθεί στο φαγητό σας κατά την παραμονή του στο ψυγείο.

 
 

Η υγρασία που διαχέεται στο πιάτο από το καπάκι επιτρέπει στο φαγητό μας να κρατήσει τα υγρά του όσο ζεσταίνεται και να μην στεγνώσει.


Τρίτον και σημαντικότερο: το καπάκι μάς προστατεύει από τα ατυχήματα. Όταν το φαγητό είναι καλυμμένο, δύσκολα θα χυθεί έξω από το σκεύος, προκαλώντας δυσκολίες στο καθάρισμα του φούρνου μας. Ειδικά αν ζεσταίνουμε το φαγητό μας σε κοινόχρηστο φούρνο μικροκυμάτων, δεν θα θέλαμε καθόλου τέτοιου είδους ατυχήματα!

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου