ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών: Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, το ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ ΠΑΖΛ της ΖΩΗΣ - (εικόνες)

Επίσκεψη του 3ου Νηπιαγωγείου Γρεβενών 

Ακόμα μία επίσκεψη σχολείου πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη μας. Αυτή τη φορά στον

φιλόξενο χώρο μας υποδεχτήκαμε το 3ο Νηπιαγωγείο Γρεβενών. 
Οι μικροί μας φίλοι συνοδεύονταν από τις εκπαιδευτικούς: Δήμητρα Βαρσάμη, Ελένη Ποσινακίδου, Παναγιώτα Τσαβάλου , Χριστίνα Λιτσιούλη. 
Ήταν μια διήμερη δράση, καθώς συμμετείχαν και τα δύο τμήματα του νηπιαγωγείου.


 
 

Κεντρικός άξονας της δράσης μας η έννοια της διαφορετικότητας. Το βιβλίο της συγγραφέως Birgitta Sif με τον τίτλο «’Ολιβερ» αποτέλεσε τη βάση της και απογείωσε τη δημιουργικότητα των παιδιών! 

Ο ήρωας του βιβλίου ένα μοναχικό παιδάκι, ο Όλιβερ, που καταπολεμά τη μοναξιά και την πλήξη πλάθοντας με την επινοητικότητά του φανταστικούς φίλους! Άραγε ο Όλιβερ θα καταφέρει να βρει έναν πραγματικό φίλοι; 

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τη λειτουργία και τον ρόλο που επιτελεί μία δημόσια βιβλιοθήκη σε κάθε τοπική κοινωνία και ακολούθησε η παρουσίαση της όμορφης ιστορίας μας. 

Τα παιδιά άκουσαν με προσοχή την ιστορία που συνοδεύεται από εντυπωσιακή εικονογράφηση ζωντανεύοντας την μπροστά στα μάτια τους! Συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην συζήτηση που ακολούθησε, αλλά και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης εκθέτοντας τους προβληματισμούς τους. 

Στη συνέχεια τα παιδιά δημιούργησαν τους δικούς τους φανταστικούς φίλους επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητά τους. Με τις φιγούρες τους έδωσαν ζωή σε ζωάκια, ανθρωπάκια, έντομα, στον ήλιο και το φεγγάρι δίνοντας τους ονόματα που εμπνεύστηκαν τα ίδια. Αφού ολοκλήρωσαν τα έργα τους παρουσίασαν τις φιγούρες τους σε ένα αυτοσχέδιο κουκλοθέατρο που κατασκευάστηκε από το προσωπικό της βιβλιοθήκης μας και τους προσφέρθηκε ως δώρο-αναμνηστικό για την επίσκεψή τους στη βιβλιοθήκη μας. 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι φανταστικοί φίλοι των παιδιών αντάμωσαν με τους ήρωες του βιβλίου, συνομίλησαν μαζί τους με την καθοδήγηση της βιβλιοθηκονόμου μας, Θεολογίας Ταρλατζή, και οι διάλογοι ήταν ευφάνταστοι!


 
 

Απόλαυσαν πραγματικά αυτή τη δράση, που τους εισήγαγε στην έννοια της διαφορετικότητας. Η ίδια η συγγραφέας έχει αφιερώσει το βιβλίο της σε όλους όσους κάποια στιγμή ένιωσαν διαφορετικοί και οι μικροί μας φίλοι συνειδητοποίησαν ότι όλοι μπορεί να βρεθούμε στη θέση του Όλιβερ και η μοναξιά δεν είναι λύση. 

Όλοι είμαστε διαφορετικοί, όλοι είμαστε ίσοι, κανένας μόνος! Ακόμα τους δόθηκε η δυνατότητα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους μέσα από το κουκλοθέατρο.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τα παιδιά για τον ενθουσιασμό τους και τις εκπαιδευτικούς για τη συνεργασία. Η βιβλιοθήκη μας είναι αρωγός σε κάθε δράση και προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμβάλλει στην πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας! 

Εμψυχωτές δράσης: Θεολογία Ταρλατζή , Ευαγγελία Καραμπερίδου Χρήστος Λέτσιος, Ελευθερία Ράσσιου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου