ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

O δισεκατομμυριούχος κληρονόμος του οίκου Hermès θέλει να αφήσει την περιουσία του στον Μαροκινό κηπουρό του

 

Ο κληρονόμος του οίκου Hermès Νικολά Πουές, ανύπαντρος και άτεκνος, πήρε μια απόφαση που μοιάζει μοναδική και

αμετάκλητη: να αφήσει την περιουσία δισεκατομμυρίων του στον Μαροκινό κηπουρό του.


 
 

Ο 80χρονος Γάλλος μεγιστάνας, απόγονος πέμπτης γενιάς του Thierry Hermès, ιδρυτή της εταιρείας το 1837 και πρώτου μετόχου της, αποσύρθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του οίκου το 2014, αλλά εξακολουθεί να κατέχει το 5,7% των μετοχών του οίκου μόδας, γεγονός που τον καθιστά κάτοχο μιας περιουσίας που εκτιμάται στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Θέλει να υιοθετήσει τον Μαροκινό κηπουρό του

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος ζει σε μια πολυτελή έπαυλη στο La Fouly της Ελβετίας, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και επιθυμία του είναι να υιοθετήσει «τον πρώην κηπουρό και βοηθό του» για να τον κάνει κληρονόμο της περιουσίας του.

Πρόκειται για έναν 51χρονο Μαροκινό, παντρεμένο με Ισπανίδα και πατέρα δύο παιδιών, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό και τον οποίο θέλει να ευχαριστήσει για την πολυετή πίστη και εργασία του.

Πόσα χρήματα μπορεί να του αφήσει ο κληρονόμος του οίκου

Η ελβετική εφημερίδα Tribune de Genève αποκάλυψε ότι ο κληρονόμος της Hermès επικοινώνησε πέρυσι με τον δικηγόρο του για να προσπαθήσει να διευθετήσει το θέμα της κληρονομιάς του, δεδομένης της έλλειψης απογόνων από την πλευρά του.

Σε μια επιστολή του, αποκάλυψε ότι η τελευταία του επιθυμία ήταν να υιοθετήσει τον κηπουρό του, προκειμένου να του μεταβιβάσει την περιουσία του. Ως κάτοικος της Ελβετίας, αυτό δεν απαγορεύεται από την ελβετική νομοθεσία, αν και δεν φαίνεται να είναι μια συνήθης διαδικασία. Η διαδικασία είναι προφανώς ακόμη σε εξέλιξη, αλλά αν επιτύχει, ο δικαιούχος θα μπορούσε να κληρονομήσει «τουλάχιστον το ήμισυ» της περιουσίας του, στην προκειμένη περίπτωση 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.


 
 

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα - Ποιος αντιδρά και γιατί κάνει λόγο για απληστία

Ωστόσο, συνεχίζει η ελβετική εφημερίδα, το σχέδιο αυτό του κληρονόμου της Hermès, προσκρούσει σε αντιδράσεις. Το 2011, ο Νικολά Πουές υπέγραψε ένα κληρονομικό συμβόλαιο – πιο δεσμευτικό από διαθήκη – υπέρ ενός ιδρύματος με έδρα τη Γενεύη που ονομάζεται «Ισοκράτης», το οποίο χρηματοδοτεί έργα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης μέσω ΜΚΟ που υποστηρίζουν τη δημοσιογραφία.

Αλλά σε «ένα χειρόγραφο σημείωμα» με ημερομηνία «Φεβρουάριος 2023», το οποίο συμβουλεύτηκε η εφημερίδα, ο δισεκατομμυριούχος έκανε «στροφή», εξηγώντας ότι «προτίθεται να κάνει άλλες διαθήκες».

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Ίδρυμα δήλωσε ότι «πρόσφατα έμαθε για την πρόθεση του ιδρυτή του να ακυρώσει το κληρονομικό συμβόλαιο» αλλά «δεν γνώριζε για άλλες διατάξεις». «Αυτή η επιθυμία να ακυρωθεί μονομερώς το σύμφωνο κληρονομιάς φαίνεται αβάσιμη» αναφέρει το ίδρυμα, το οποίο αντιτίθεται στην κίνηση αυτή, αλλά επιμένει ότι αφήνει την πόρτα ανοιχτή για «συζήτηση».

Το ίδρυμα σημειώνει επίσης πως λυπάται που «οι δραστηριότητές του προς το δημόσιο συμφέρον απειλούνται στη συνέχειά τους» από περιστάσεις «εντελώς πέρα από τον έλεγχό του», σε ένα σκηνικό «διαπροσωπικών συγκρούσεων και απληστίας κάθε είδους».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου