ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Δυστυχώς, το θαύμα δεν έγινε: Εγκεφαλικά νεκρή η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ σε εκδρομή του σχολείου της


Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση με την 17χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Το νεαρό κορίτσι νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς νωρίτερα τον Δεκέμβρη υπέστη αλλεργικό σοκ ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής. Η ανήλικη κοπέλα είναι, δυστυχώς, εγκεφαλικά νεκρή, σύμφωνα με τους γιατρούς.

 
 
div>Όσα αποκάλυψε ο Διευθυντής της ΜΕΘ Βενιζέλειου για την 17χρονη
Σύμφωνα με τα όσα επιβεβαίωσε σήμερα μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, Ανέστης Κιούλπαλης, τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε η 17χρονη μαθήτρια προκειμένου οι γιατροί να διαπιστώσουν την εγκεφαλική της λειτουργία ολοκληρώθηκαν και δυστυχώς έδειξαν ότι η μαθήτρια είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Όλες αυτές τις ημέρες οι γονείς, οι γιατροί και όσοι έζησαν από κοντά την περιπέτεια της μαθήτριας, περίμεναν να συμβεί ένα θαύμα ωστόσο όπως έδειξαν τα τεστ, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Να υπενθυμίσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες, οι γιατροί επιχείρησαν να βγάλουν την ανήλικη μαθήτρια από την καταστολή, αλλά η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε.

Έτσι, οι γιατροί πήραν την απόφαση να ξαναβάλουν σε καταστολή τη 17χρονη μαθήτρια από καλλιτεχνικό σχολείο της Αττικής, που υπέστη αλλεργικό σοκ κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής του σχολείου της στην Κρήτη.

Τότε, ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ανέστης Κιούλπαλης, είχε αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας της 17χρονης παρουσίασε απότομη μεταβολή, με αποτέλεσμα να ξαναμπεί σε καταστολή. Μερικές μέρες αργότερα, διαπιστώθηκε ότι η ανήλικη μαθήτρια είναι εγκεφαλικά νεκρή.



 
 

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής κι ενώ έπαιρνε πρωινό μαζί με συμμαθητές της στο ξενοδοχείο, ένιωσε αδιαθεσία αφού κατανάλωσε τρόφιμο που περιείχε γαλακτοκομικό προϊόν και, επειδή γνώριζε την αλλεργία της, μετέβη στο δωμάτιό της προκειμένου να κάνει ένεση αδρεναλίνης, που είχε μαζί της.

Φέρεται, μάλιστα, να συνομίλησε στο τηλέφωνο με τη μητέρα της, η οποία πιθανώς τη συμβούλεψε να κάνει και δεύτερη ένεση όταν αντιλήφθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του παιδιού της δεν βελτιωνόταν.

Πέρασε ένα χρονικό διάστημα αρκετό για να κινητοποιήσει συμμαθήτριες της 17χρονης που αναζήτησαν τη φίλη τους και την βρήκαν αναίσθητη μέσα στο δωμάτιό της και άμεσα ενημέρωσαν τους συνοδούς καθηγητές τους.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία γιατρού μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του Βενιζελείου έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή. Μετά την ανάνηψη εισήχθη στη ΜΕΘ.

enimerotiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου