ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Χρυσές Σφαίρες 2024: Στον Λάνθιμο το βραβείο καλύτερης κωμωδίας για το Poor Things - Σάρωσε με 5 βραβεία το «Οπενχάιμερ»

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things» βραβεύθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα ως η καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ στην τελετή που έλαβε χώρα στο «Beverly Hilton» στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, με την πρωταγωνίστρια του Ελληνα σκηνοθέτη Έμμα Στόουν να λαμβάνει το βραβείο του Α΄ Γυναικείου ρόλου για τον iconic ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ.
Στην ομιλία του μετά την απονομή του βραβείου ο Έλληνας σκηνοθέτης αστειεύτηκε λέγοντας ότι θα ήθελε να περάσει όλο το βράδυ μιλώντας με τον Μπρους Σπρίνγκστιν, για τον οποίο είπε ότι έχουν τα ίδια γενέθλια και ότι υπήρξε ο ήρωάς του, με τον αμερικανό μουσικό που ήταν παρών στην τελετή να τον χαιρετά.
Η Στόουν στην ομιλία της αφού της απονεμήθηκε η Χρυσή Σφαίρα είπε ότι «θα είμαι για πάντα ευγνώμων» στον Γιώργο Λάνθιμο, ενώ χαρακτήρισε το Poor Things μια «ρομαντική» ταινία, με τη διαφορά ότι η ηρωίδα δεν ερωτεύεται ένα άτομο αλλά την ίδια τη ζωή, με τις καλές και τις κακές στιγμές της.

 
 

Η ταινία Οπενχάιμερ «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν είναι αυτη που σάρωσε τις Χρυσές Σφαίρες, καθώς κατέκτησε 5 βραβεία και συγκεκριμένα της καλύτερης δραματικής ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, Α΄ Ανδρικού ρόλου με τον Κίλιαν Μέρφι και Β΄Ανδρικού ρόλου με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και καλύτερης μουσικής την οποία έχει συνθέσει ο Λούντβιχ Γιόρανσον.








Καλυτερο κινηματογραφικό και εισπρακτικό επίτευγμα της χρονιάς αναδείχθηκε η ταινία Μπάρμπι [Barbie], η οποία κέρδισε και το βραβείο για το Καλύτερο Τραγούδι «What Was I Made For?», των Billie Eilish & Finneas.


Τρία βραβεία κατέκτησε η σειρά Beef του Netflix, καλύτερης σειράς-τηλεταινίας, Α’ Γυναικείος ρόλος σε Μίνι-Σειρά ή Τηλεταινία για την Άλι Γουονγκ και Α’ Ανδρικός σε Μίνι-Σειρά ή Τηλεταινίας για τον Στίβεν Γέουν.



 
 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου