ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών ο Πόντιος λυράρης Θόδωρος Τοπαλίδης από την Πτολεμαΐδα

 

Σε νεαρή ηλικία και με ανακοπή καρδιάς έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου ο λυράρης

Θόδωρος Τοπαλίδης.

Δίδυμο για πολλά χρόνια με τον αδερφό του Βασίλη στο τραγούδι, κράτησαν ζωντανή την Ποντιακή παράδοση. Βρέθηκε για αρκετά χρόνια στη Γερμανία όπου και “ανδρώθηκε” στην Ποντιακή λύρα στους Συλλόγους της ΟΣΕΠΕ, και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός.

Φίλοι και συνάδελφοι λυράρηδες και τραγουδιστές με μηνύματα τους στις προσωπικές τους σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπέβαλλαν τα συλλυπητήρια τους και τη θλίψη τους για το άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου.


 
 

Ο Θεόδωρος Τοπαλίδης γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου το 1981 στην Πτολεμαΐδα, και μεγάλωσε στο χωριό Μανιάκι Φλώρινας. Οι πρώτες μουσικές του ανησυχίες έρχονται στην εφηβική ηλικία των 16 ετών. Έτσι εγγράφεται στα τμήματα εκμάθησης ποντιακής λύρας που οργανώνει εκείνο το διάστημα ο Ποντιακός Σύλλογος Μανιακίου “Η Αμάσεια” με δάσκαλο τον γνωστό πόντιο λυράρη Κώστα Παναγιωτίδη για αρκετό χρονικό διάστημα. 

Στην πορεία και αλλάζοντας δάσκαλο παρακολουθεί για τρία χρόνια στη σχολή του Μιχάλη Καλιοντζίδη στο Δρέπανο Κοζάνης. Αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μεταναστεύει κι αυτός στην Γερμανία. Η ενασχόληση του με Πποντιακούς συλλόγους ήταν σχεδόν καθημερινή καθώς ήταν λυράρης στους συλλόγους Φρανκφούρτης, Ρούσελσχαϊμ, Βισμπάντεν, Κρίσχαϊμ και Μαϊνταλ. Επιστρέφει κι αυτός στην Ελλάδα το 2007 και εμφανίζεται με τον αδελφό του σε χορούς και εκδηλώσεις συλλόγων.


 
 

e-pontos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου