Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

AI for All Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

AI for All Δωρεάν  προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Κάντε ΚΛΙΚ για ΔΩΡΕΑΝ κατάρτηση

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Δημοσκόπηση ALCO: Άνετο προβάδισμα ΝΔ ενόψει ευρωκάλπης, μεγάλη απαισιοδοξία για τα οικογενειακά οικονομικά


Άνετο προβάδισμα στη ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών δίνει η πρώτη δημοσκόπηση του 2024, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha. 
Το κυβερνών κόμμα λαμβάνει 30,3% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, με το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 12,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά στην τρίτη θέ4ση σε δημοσκόπηση της ALCΟ, στο 11,8%. Σημαντική άνοδο εμφανίζουν τα ποσοστά του ΚΚΕ, που καταγράφεται στο 9,7% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, με την Ελληνική Λύση να έχει επίσης κέρδη, στο 5,9%. Τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζουν σχετικά σταθερά ποσοστά.

 
 

Η ΝΔ εμφανίζει κάποιες απώλειες λόγω της συζήτησης για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, κυρίως προς την Ελληνική Λύση, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ALCO κατά την παρουσίαση της έρευνας. Διαρροές έχει το κυβερνών κόμμα και προς το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει προς όλες τις κατευθύνσεις, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται πάντως ότι η εταιρεία έθεσε για πρώτη φορά ερώτημα για την ψήφο των ευρωεκλογών, που παραδοσιακά λειτουργούν αποσυσπειρωτικά για τα μεγαλύτερα κόμματα.

Καμία αισιοδοξία, λέει το 56%


Το 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το 2024 θα είναι για την Ελλάδα «χειρότερο» ή «εξίσου κακό» με το 2023, ενώ το 37% μίλησε είτε για μία καλύτερη χρονιά, είτε για μία εξίσου καλή με το 2023. Στην ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες για τα οικογενειακά οικονομικά, το 60% απάντησε ότι το 2024 θα είναι χειρότερο ή εξίσου κακό με το 2023.

Χαρακτηριστική της ψυχολογίας των πολιτών είναι ότι το 42% αναφέρει ως μεγαλύτερο φόβο το να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα και το 24% ένα πρόβλημα υγείας, ενώ το 16% δηλώνει ότι φοβάται μήπως πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας και το 13% μιλά για τον κίνδυνο επέκτασης των πολεμικών συρράξεων.

Διαφωνία για τον γάμο ομοφύλων


Το 49% λέει ότι διαφωνεί με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών - ένα ποσοστό που φτάνει στο 58% μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Στο σύνολο του δείγματος, συμφωνία εκφράζει το 35%, που μειώνεται στο 28% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ.

02
03

 
 
04
05
06
07

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου