ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Apple: Κατέκτησε για πρώτη φορά την κορυφή της αγοράς smartphones, «εκθρονίζοντας» τη Samsung μετά από 13 χρόνια


Το 2023 ήταν μια χρονιά κατά την οποία το μερίδιο αγοράς στην αγορά smartphones της Apple ανήλθε σε επίπεδο ρεκόρ, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να ξεπεράσει την Samsung η οποία δεν βρίσκεται στην κορυφή για πρώτη φορά από το 2010. Συνολικά η αγορά των smartphones δέχεται πιέσεις αλλά όλα δείχνουν πως κινείται προς την ανάκαμψη.


Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία από το Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker της International Data Corporation (IDC), οι παγκόσμιες αποστολές smartphone μειώθηκαν κατά 3,2% σε ετήσια βάση σε 1,17 δισεκατομμύρια μονάδες το 2023. Αυτό το νούμερο είναι το χαμηλότερο ετήσιο που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία κάτι που οφείλεται κυρίως στις μακροοικονομικές προκλήσεις. Η άνοδος κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους έχει κάνει τους αναλυτές να προσδοκούν σε ανάκαμψη για το 2024. Το τέταρτο τρίμηνο του 2023 σημειώθηκε αύξηση 8,5% σε ετήσια βάση με 326.1 εκατομμύρια αποστολές, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για αύξηση 7.3%.



«Ενώ είδαμε ισχυρή ανάπτυξη από εταιρείες με budget Android κινητά όπως η Transsion και η Xiaomi το δεύτερο εξάμηνο του 2023, ο μεγαλύτερος νικητής είναι η Apple», δήλωσε η Nabila Popl, διευθύντρια έρευνας στην ομάδα Worldwide Tracker της IDC. «H Apple δεν είναι ο μόνος παίκτης στο top 3 που παρουσιάζει ανάπτυξη σε ετήσια βάση, αλλά παίρνει την πρώτη θέση για πρώτη φορά. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις από τον ανταγωνισμό με την Huawei στην Κίνα, μια από τις μεγαλύτερες αγορές της. Η συνεχιζόμενη επιτυχία και η ανθεκτικότητα της Apple οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αυξανόμενη τάση των premium συσκευών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 20% της αγοράς».

«Η αλλαγή στην πρώτη θέση της αγοράς δείχνει την ένταση του ανταγωνισμού στην αγορά των Smartphones», δήλωσε ο Ryan Reith, αντιπρόεδρος της ομάδας με το Worldwide Mobility and Consumer Device Trackers της IDC. «Η άνοδος της Apple έπαιξε ρόλο στην πτώση της Samsung από την πρώτη θέση, αλλά συνολικά η χώρος του Android έχει πλέον μεγάλο ανταγωνισμό. Η Huawei επιστρέφει και κερδίζει τους καταναλωτές της Κίνας, μάρκες όπως η OnePlus, η Honor, η Google και άλλες λανσάρουν ανταγωνιστικές συσκευές. Συνολικά ο χώρος των Smartphones οδεύει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή», πρόσθεσε.






economistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου