ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

«Στον αέρα» οι μισθοί δημοτικών υπαλλήλων..


Απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του

aftodioikisi.gr, οι 25 υπάλληλοι του δήμου Αλοννήσου, που «ξέμεινε» από αντιδημάρχους.


 
 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η αρμόδια υπάλληλος – συνεργάτιδα του πρώην δημάρχου, πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου, που, λόγω έλλειψης άλλου εξειδικευμένου συναδέλφου της, είχε αναλάβει τη διαδικασία της μισθοδοσίας, απολύθηκε από το νέο δήμαρχο Παναγιώτη Αναγνώστου, με αποτέλεσμα εκτός από το δήμο «στον αέρα» να βρίσκονται και οι μισθοί των υπαλλήλων.

Οι ίδιες πληροφορίες του aftodioikisi.gr αναφέρουν ότι αναζητείται εξωτερικός συνεργάτης προκειμένου ο δήμος να προλάβει τις προθεσμίες και να σταλούν οι σχετικές καταστάσεις στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής (ΕΑΠ), ώστε να καταβληθούν κανονικά οι μισθοί του Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο Αλοννήσου επικρατεί βαθιά κρίση  καθώς αντιδήμαρχοι του νησιού παραδίδουν τα χαρτοφυλάκια τους και παραιτούνται από τις θέσεις τους, ενώ εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ανεξαρτητοποιούνται με αιχμές για τον δήμαρχο!

Με το «καλημέρα» ο Δήμαρχος ανακοίνωσε 4 αντιδημάρχους, 3 έμμισθους και έναν άμισθο.

Οι 3 από τους 4 (Αγάλλου, Μαλαματένιας και Καραμαλής) παραιτήθηκαν εξαπολύοντας αιχμές κατά δημάρχου, ότι «εξαφανίστηκε» ή ότι «ενημερώνονται μόνο από τη Διαύγεια», ενώ τον κατηγορούν για μυστικοπάθεια και έπαρση!

Ο μόνος αντιδήμαρχος που απέμεινε στο πλευρό του δημάρχου είναι ο… γιος του, Αλέξανδρος.

Όπως λένε τοπικοί φορείς, στο νησί υπάρχουν «στρατόπεδα».


 
 

Από τη μία πλευρά βρίσκεται ο νέος δήμαρχος του νησιού, Παναγιώτης Αναγνώστου, και από την άλλη πλευρά το σύνολο σχεδόν της παράταξής του, το οποίο εξαπολύει ευθείες βολές εναντίον του.

Ειδικότερα, 7 από τους 9 δημοτικούς του συμβούλους του έχουν γυρίσει την πλάτη!

Πρόκειται για τους: Δροσάκης Απόστολος (παραιτηθείς γραμματέας δ.σ), Κοντοστάθη Σπυριδούλα, Στρουφλιώτης Γεώργιος –Χρήστος, Χλίβας Κωνσταντίνος.

Σε αυτούς προστίθενται και οι: Αγάλλου, Μαλαματένιας και Καραμαλής.

Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αλοννήσου ορίστηκε μετά τις τρεις συνεχόμενες ψηφοφορίες (!) η Σμαραγδή Βλάικου, η οποία αποτέλεσε και πρόταση από τον πλειοψηφούντα δημοτικό σύμβουλο Αλέξανδρο Αναγνώστου. Την κ. Βλάικου ψήφισαν μόνο τέσσερις εκ των εννέα δημοτικών συμβούλων της εκλεγμένης παράταξης.

Οι κινήσεις του Δημάρχου

Για συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσής του, με δυσφημιστικές δηλώσεις προς το πρόσωπό του και παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων, κάνει λόγο ο ίδιος δήμαρχος Αλοννήσου, Παναγιώτης Αναγνώστου.

«Μερίδα δημοτικών συμβούλων με αδιευκρίνιστα κίνητρα και με συντονισμένες ενέργειες που μόνο τυχαίες δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, προχώρησαν σε δημόσιες τοποθετήσεις εκτός θεσμικού πλαισίου και με πλήρη απουσία του αισθήματος του δημοσίου καθήκοντος», προσθέτει, τονίζοντας ότι όλο αυτό το διάστημα «μεθοδευόταν η πολιτική του αποδόμηση εν αγνοία του!»

Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Αλοννήσου για να «συμπληρώσει» κενά γνωστοποίησε πριν λίγες ημέρες  την πλήρωση μιας θέσεως Ειδικού Συνεργάτη, κατηγορίας ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού , που θα συνεπικουρεί το έργο του δημάρχου παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες και διατυπώνοντας εξειδικευμένες γνώμες σε θέματα οργάνωσης, λειτουργίας, επικοινωνίας, διοικητικά, οικονομικά θέματα.

Ίσως κάπως έτσι προσπαθήσει να τα φέρει εις πέρας, μια σειρά κρίσιμων θεμάτων όπως τους μισθούς των υπαλλήλων, που προαναφέραμε.

Για το σύννομο των διαδικασιών στην Αλόννησο και για όσα έχουν προηγηθεί η αντιπολίτευση ζητά παρέμβαση του ΥΠΕΣ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου