ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Γρεβενά: Εκδήλωση προς τιμήν του φωτογράφου Δημήτρη Τσακίρη - (Συνοπτικό Βιογραφικό)

Ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Γρεβενών ο «ΟΡΦΕΥΣ», ο Δήμος Γρεβενών και ο χώρος Πολιτισμού Νικολάου και Ελένης Καρνάβα, σας καλούν να παρευρεθείτε στην εκδήλωση προς τιμήν του φωτογράφου Δημήτρη Τσακίρη, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το Σάββατο13 Ιανουαρίου στις 19:00μμ.
 
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο « Στιγμές Δρόμου στον Κόσμο» και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ομώνυμης Έκθεσης Φωτογραφίας, καθώς και της Έκθεσης Ζωγραφικής «Ζωγραφική με Κάρβουνο» του Χρήστου Αλαβέρα, στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Γρεβενών “Αριστοτέλης Βαρσάμης” και στον χώρο Πολιτισμού Νικολάου και Ελένης Καρναβά.
 
 
Γραφείο Τύπου 
Δημάρχου Γρεβενών




Συνοπτικό Βιογραφικό Δημητρίου Τσακίρη

Ο Δημήτριος Τσακίρης είναι γιατρός νεφρολόγος. Κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένος κι έχει έναν γιο. Γεννήθηκε στα Γρεβενά το 1946. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και πήρε πτυχίο το 1972. 
Υπηρέτησε ως έφεδρος ανθυπίατρος στο Στρατό Ξηράς και απέκτησε τους τίτλους ειδικότητας Παθολογίας (1980) και Νεφρολογίας (1981). 
Εργάστηκε αποκλειστικά στο ΕΣΥ (1978-2015), στο ΑΧΕΠΑ, το Ιπποκράτειο και το Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, στη Βέροια, και στη Γλασκώβη Σκωτίας (1980-1987). Το 1991 αναγορεύτηκε σε διδάκτορα (Ph.D.). 
Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας (2000-2002), και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αιμοκάθαρσης και Μεταμόσχευσης (ERA-EDTA, 2002-05). 
Συμμετείχε σε 350 συνέδρια και δημοσίευσε 130 εργασίες σε περιοδικά (74 σε διεθνή) με πάνω από 4.900 βιβλιογραφικές αναφορές και h-index 24. Με τη φωτογραφία ασχολείται ερασιτεχνικά πάνω από 40 χρόνια. Ταξίδεψε σε 44 χώρες στον κόσμο και αποτύπωσε πάνω από 45.000 στιγμιότυπα.

Ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν:
 «Την πρώτη φωτογραφική μηχανή την απέκτησα στα φοιτητικά χρόνια … δώρο από έναν θείο στη Γερμανία. Από τότε άρχισε η διαδρομή μου στη φωτογραφία με τις λίγες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις που είχα και ακόμα έχω. Λένε πως η φωτογραφία είναι η τέχνη να συλλαμβάνεις το φως (και τις σκιές) και να καταγράφεις στιγμές. Έτσι άρχισα, στην αρχή στην οικογένεια και στους φίλους και αργότερα έξω, στη φύση, στα ταξίδια, στα πράγματα, στο δρόμο με τους ανθρώπους… στη ζωή.

Γιατί αυτό είναι η ζωή μας, στιγμές και πρόσωπα και χιλιάδες εικόνες στο μυαλό.

Στιγμές και πρόσωπα, εικόνες που αποτυπώθηκαν στον χρόνο σε κάποιο χώρο… γι’ αυτό οι εικόνες μου έχουν τίτλο, τόπο και χρόνο.

Γιατί αυτή η έκθεση φωτογραφίας; …γιατί ήταν μια διαδρομή, που παρόλο άσχετη με την δουλειά μου, κράτησε και καλλιέργησε τη ματιά μου, πως να βλέπει τη φύση και τους ανθρώπους στην παρέα και στη μοναξιά, στο καθημερινό και στην έκπληξη που πάντα θα μας περιμένει σε κάποια στροφή του δρόμου. Και γιατί με τον καιρό συνειδητοποίησα την φράση που είχα ακούσει “…η φωτογραφία δεν είναι σημαντική τόσο γι αυτό που αποτυπώνεται μπροστά από το φακό, όσο για τη ματιά και το μυαλό που βρίσκεται πίσω από το φακό”. Και επειδή πιστεύω ότι η επιτομή της φωτογραφίας, και γενικότερα της τέχνης (τολμώ να πω), είναι όταν απελευθερώνεται από τον όποιο δημιουργό και εκτίθεται στην δεκτικότητα και την κριτική δημοσίως…
»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου