ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Τα αγγλικά δεν είναι η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ και υπάρχει ιστορικός λόγος για αυτό

 

Παρά το γεγονός ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οι περισσότεροι μιλάνε Αγγλικά, παραδόξως δεν είναι αυτή η επίσημη γλώσσα του κράτους.

Λίγοι γνωρίζουν ότι τα αγγλικά δεν είναι η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, είναι μία από τις λίγες χώρες του πλανήτη που δεν αναγνωρίζει επίσημα καμία γλώσσα. Για να καταλάβουμε το γιατί, πρέπει να ταξιδέψουμε πίσω στη γένεση των ΗΠΑ και στα φιλόδοξα ιδανικά των ιδρυτών - πατέρων.


 
 

Σε όλο τον κόσμο, περίπου 180 χώρες έχουν μια επίσημη γλώσσα και περισσότερες από 100 έχουν πολλαπλές επίσημες γλώσσες. Η χώρα που κατέχει σήμερα το ρεκόρ για τις περισσότερες είναι η Βολιβία, η οποία έχει 37 επίσημες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των ισπανικών και δεκάδων άλλων γλωσσών.

Οι χώρες υιοθετούν επίσημες γλώσσες για να καθιερώσουν ένα καθολικό μέσο επικοινωνίας. Ωστόσο, όταν οι ΗΠΑ μεγάλωσαν κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα, είχαν άλλες ιδέες στο προσκήνιο του μυαλού τους, δηλαδή τα ιδανικά της ατομικής ελευθερίας και της ισότητας.

Ενώ τα αγγλικά εδραιώνονταν ως η πιο κυρίαρχη γλώσσα στις αμερικανικές αποικίες το 1700, υπήρχαν ακόμη σημαντικά τμήματα του πληθυσμού που μιλούσαν τη μητρική τους γλώσσα: Γερμανικά, ολλανδικά, γαλλικά, νορβηγικά, σουηδικά, πολωνικά, πορτογαλικά, ιταλικά και άλλα.

Ως πολυπολιτισμική χώρα μεταναστών που μιλούσαν μια σειρά από διαφορετικές γλώσσες, θεωρήθηκε άδικο να επιλέγεται μια γλώσσα έναντι οποιασδήποτε άλλης. Το 1780, ο Τζον Άνταμς πρότεινε στο Ηπειρωτικό Κογκρέσο να γίνουν τα αγγλικά η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ, αλλά αυτό θεωρήθηκε "αντιδημοκρατικό και απειλή για την ατομική ελευθερία".


 
 

Υπάρχει ένας αστικός μύθος ότι το Κογκρέσο έφτασε πολύ κοντά στην έγκριση της γερμανικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας, αλλά δεν πέρασε λόγω μιας μόνο ψήφου του Frederick Muhlenberg, του πρώτου Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Ωστόσο, η ιστορία αυτή έχει διαψευστεί πλήρως ως μύθος.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν επίσημη γλώσσα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά 32 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τα αγγλικά ως επίσημη γλώσσα σε τοπικό επίπεδο.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου