ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Φριτέζα αέρος: Οδηγός για τους χρόνους ψησίματος των αγαπημένων μας συνταγών

 


Είναι αλήθεια ότι όσοι έχετε ήδη αγοράσει μια φριτέζα αέρος,

είτε πρόσφατα, είτε εδώ και χρόνια, δεν την αλλάζετε με καμία άλλη συσκευή ψησίματος. Κι αυτό γιατί τα φαγητά, σνακ ή γλυκά, που μπορεί κανείς να ψήσει ή ακόμη και να ξαναζεστάνει είναι πραγματικά άπειρα! Τι γίνεται όμως με τους χρόνους ψησίματος και τη θερμοκρασία;

Επειδή μιλάμε για μια συσκευή που μας γλιτώνει πολύ χρόνο από την καθημερινότητά μας, συχνά βαριόμαστε να ξεφυλλίσουμε το εγχειρίδιο της συσκευής ή να ψάξουμε άλλες, παρόμοιες συνταγές. Γι’ αυτό εμείς αυτή τη φορά σας έχουμε μια λίστα με ενδεικτικούς χρόνους ψησίματος και κατάλληλες θερμοκρασίες για εκείνα τα εδέσματα που μας αρέσει να απολαμβάνουμε και έχουμε μόλις ψήσει στη φριτέζα αέρος. Μπορείτε να την τυπώσετε και να την έχετε κάπου εύκαιρη στην κουζίνα σας, ιδανικά δίπλα στη συσκευή.


 
 

Κρέας

Κεφτεδάκια: 200°C για 7-10′
Κοτόπουλο μπούτι: 200°C για 25′
Κοτόπουλο στήθος: 190°C για 22-23′
Λουκανικοπιτάκια: 200°C για 8-10′
Μπέικον: 200°C για 5-10′
Μπιφτέκια: 180°C για 8-10′
Μπριζόλες χοιρινές με κόκαλο: 200°C για 4-5′ ανά πλευρά
Παϊδάκια χοιρινά: 190°C για 12-15′
Ρολό κιμά: 160°C για 35-40′

Ψάρι-θαλασσινά

Γαρίδες: 190°C για 8′
Μπακαλιάρος: 185°C για 8-10′
Σολομός: 200°C για 5-7′

 

 

Λαχανικά

Γλυκοπατάτες (σε κύβους): 190°C
Καρότα: 190°C για 15-25′
Κολοκυθάκια: 200°C για 12′
Κουνουπίδι: 200°C για 10-12′
Μπρόκολο: 200°C για 8-10′
Πατάτες ψητές (ολόκληρες): 200°C για 35-45′
Πιπεριές: 190°C για 8-10′
Σπαράγγια: 190°C για 4-6′
Φασολάκια: 190°C για 16-20′

Τηγανητά

Πατάτες τηγανητές: 200°C για 10-20′
Τσιπς: 180°C για 15-17′

Ζύμες – ψωμιά

Μπισκότα: 160°C για 8-10′
Brownie: 160°C για 40-45′
Cupcakes: 160°C για 11-13′
Σκορδόψωμο: 180°C για 2-3′


olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου