ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Άγιος Γεώργιος "ο Φουστανελάς" : Ο “άγνωστος” προστάτης της προεδρικής φρουράς

Τον προστάτη της, Άγιο Γεώργιο τον «Φουστανελά» που μαρτύρησε στα Ιωάννινα και είναι ο πολιούχος τους, αφού εκεί ετάφη, τιμάει στις 17 Ιανουαρίου ο Άγιος Γεώργιος Γρεβενών, ο τόπος γέννησης του Αγίου.

Όπως τόνισε ο κ. Χρήστος Χασιώτης, πρόεδρος Αγίου Γεωργίου Γρεβενών, ο Άγιος Γεώργιος που προστατεύει την προεδρική φρουρά, είναι για τους χωριανούς ένα λαμπρό αστέρι και τιμάται από τους Εύζωνες κάθε έτος μετά την ανακήρυξή του ως Προστάτη τους το 2018, ανήμερα της εορτής του, 17 Ιανουαρίου.


 
 

Η κα Άννα Ρωξάνη Πετρόγγονα, η τεταρασέγγονη του Αγίου Γεωργίου, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ3, για τη συγκίνηση που ένιωσε όταν ξαναβρέθηκε στο χωριό αλλά και για τους ανθρώπους που την δέχτηκαν με τόση ζεστασιά. “Είμαι μέλος του χωριού, το χωριό είναι δικό μου, είναι το χωριό του παππούλη μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Στα Ιωάννινα διατηρείται μέχρι και σήμερα το σπίτι του Αγίου που θεωρείται τόπος προσκυνήματος και έλκει πολλούς επισκέπτες. Στη βόρεια πλευρά της πόλης, στην τελευταία γειτονιά, υπάρχει ένα ταπεινό σπιτάκι. Στην εξωτερική του πλευρά βρίσκεται η εικόνα του Αγίου. Εικονίζει έναν άνδρα φουστανελοφόρο εν μέσω αγγέλων και σηματοδοτεί το σπίτι του.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου