ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Παρκάρεις μπροστά σε κάδο; Το τσουχτερό πρόστιμο που σε περιμένει


Μόνο λίγοι δεν είναι οι οδηγοί που παρκάρουν μπροστά σε κάδους απορριμμάτων, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που προκαλούν στους συμπολίτες τους και στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Με τεράστια υπομονή πρέπει να οπλίζονται καθημερινά όσοι κυκλοφορούν στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων κα δη της Αθήνας, δεδομένου ότι μπορεί να χρειαστούν πολλά λεπτά μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ακόμα και όταν φτάσουν, ωστόσο, σε αυτόν, τότε ξεκινάει ένας νέος Γολγοθάς, ο οποίος πολλές φορές μάλιστα αποδεικνύεται ακόμα πιο επίπονος. Πρόκειται για την εφιαλτική προσπάθεια εύρεσης μιας θέσης στάθμευσης, ελάχιστων δηλαδή μέτρων για να αφήσουν το αυτοκίνητό τους.

 
 

Φυσικά, όπως βλέπουμε καθημερινά κατά την κυκλοφορία μας στην αστική ζούγκλα, δεν είναι λίγοι που αποφασίζουν να καταπατήσουν κάθε οδικό κανόνα σταθμεύοντας το ΙΧ τους σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο.



Μεγάλη δημοφιλία γνωρίζει και η στάθμευση μπροστά σε κάδους απορριμμάτων, με τους θιασώτες αυτής της πρακτικής να αδιαφορούν για τα προβλήματα που δημιουργούν στους υπόλοιπους συμπολίτες τους που θέλουν να πετάξουν τα σκουπίδια τους.

Δεν τους καίγεται καρφί ούτε για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων που φροντίζουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, ώστε να είναι οι καθαροί οι δρόμοι που κυκλοφορούμε.

Ορμώμενοι από την απαράδεκτη φιλοσοφία του «Έλα μωρέ» θεωρούν ότι θα τη γλιτώσουν, μιας και αυτοί είναι εξυπνότεροι απ’ όσους σέβονται τον νόμο και τους συμπολίτες τους.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι διαφορετική. 
Όπως αναφέρεται στον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, τα οχήματα όσων σταθμεύουν μπροστά σε κάδους απορριμμάτων και άλλα μέσα προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων απομακρύνονται με γερανό σε συνεργασία με την Τροχαία ή τη Δημοτική Αστυνομία.



Παράλληλα, η εν λόγω παράβαση επισύρει αφαίρεση των πινακίδων του οχήματός, αλλά και πρόστιμο ύψους 50 ευρώ, το οποίο διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής.

 
 

Το πρόστιμο έρχεται με κλήση από τον Δήμο, καθώς μέσω της πινακίδας κυκλοφορίας του παράνομα παρκαρισμένου οχήματος, εντοπίζεται ο κάτοχος μέσω του Α.Φ.Μ. Σε άλλους δήμους, το πρόστιμο μπορεί να είναι μεγαλύτερο.

Όπως ορίζεται στον Κανονισμό, ακόμα πιο τσουχτερό είναι το πρόστιμο (300 ευρώ) για όσους δεν διστάζουν να μετακινούν τους κάδους προκειμένου να δημιουργήσουν χώρο για το όχημά τους.

carandmotor.gr

1 σχόλιο: