ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Σχετικά με την επίσκεψη Eρντογάν- Γράφει ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΑΝΟΣ


Θεωρώ ότι τα αποτελέσματα από την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα αφήνουν θετική αποτύπωση. 
Ήταν(είναι) σημαντικό το ότι θέματα δύσκολα , δυσεπίλυτα δεν εμπόδισαν να εξεταστούν άλλα θέματα πολύ σημαντικά. Άλλωστε γενικά δυσεπίλυτα θέματα και μεταξύ και άλλων χωρών δεν λύθηκαν στο πέρασμα του χρόνου και δεν αποτέλεσαν εμπόδιο στις σχέσεις μεταξύ τους. 
Η επιτυχία σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι να απομονώνεται ό,τι ωφέλιμο μπορεί να προκύψει χωρίς να θίγονται πάγιες θέσεις . 
Νομίζω ότι αυτό επιτεύχθηκε. Η ευχή είναι προϊόντος του χρόνου και μέσα από πάγιες θέσεις και των δύο χωρών να σημειώνονται βήματα προόδου με τελικό στόχο την αποτροπή ανεπιθύμητων σχέσεων. 

 
 
Δεν θεωρώ ότι θέσεις όπως αυτές του πρώην πρωθυπουργού κυρίου Αντώνη Σαμαρά όπως διατυπώθηκαν στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 26 ης /11/2023 βοηθούν στοιχειωδώς. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι είναι αντίθετος με την επίσκεψη του κυρίου Ερντογάν στην Αθήνα, επιμένοντας στο χαρακτηρισμό «πειρατής», που έχει αποδώσει κατά το παρελθόν και εξηγώντας στη συνέντευξη του το γιατί. 
Επίσης αναφέρει ότι δεν έχει νόημα να παριστάνουμε ότι «συζητάμε» με την Τουρκία όσο επιμένει στα νέα τετελεσμένα. Κατά την άποψη μου δεν επαληθεύτηκε η ανωτέρω θέση και η συζήτηση ήταν θετική. 

 
 
Ακόμη και οι θέσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Παυλόπουλου σε ραδιοφωνική συνέντευξη του την 9/12/2023, μετά και την επίσκεψη του κυρίου Ερντογάν, σχετικά με τη σύγκριση των γεωπολιτικών θέσεων των δύο κρατών στον παρόντα χρόνο, με τη μεγάλη ένοπλη ελληνική δύναμη, δεν κατατείνουν στην επίλυση διαφορών. Κυρίως είναι ευχάριστες να ακούγονται. 
Επιτυχία είναι όταν λύνονται διαφορές όπως έγινε με τη Βόρεια Μακεδονία. 
Πάντα κατά την άποψη μου οι θέσεις του κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου θα πρέπει να λαμβάνονται διαρκώς υπ’όψιν στις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών. Στο παρελθόν οι πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, χειρίστηκαν με επιτυχία κρίσιμες στιγμές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 
Τοπογράφος μηχανικός Ε.Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου