ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.: Νέα εποχή της ΑΓΝΟ - (εικόνες + video)

Η ΑΓΝΟ φέρνει τα προϊόντα με τις παραδοσιακές συνταγές στο τραπέζι της ελληνικής οικογένειας 

Η αναβίωση της μάρκας ΑΓΝΟ είναι σημαντική για όλους μας

Σε μια λαμπρή εκδήλωση στο Makedonia Palace, η εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. παρουσίασε τη νέα εποχή της ΑΓΝΟ.

Η ιστορική μάρκα που μεγάλωσε ολόκληρες γενιές Ελλήνων και τους έμαθε όχι απλώς να πίνουν αλλά να απολαμβάνουν το γάλα τους, επιστρέφει δυναμικά.

Την επιστροφή σηματοδοτεί μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνει το φρέσκο γάλα,  το  γάλα χωρίς λακτόζη, αλλά και το alltime classic Cocomilk, το σοκολατούχο γάλα που ήταν υπεύθυνο για πολλά παιδικά σοκολατένια «μουστάκια»! 

Η οικογένεια των προϊόντων μεγάλωσε και προστέθηκαν σε αυτήν τα δροσιστικά  και θρεπτικά κεφίρ και αριάνι, τα παραδοσιακά γιαούρτια, το στραγγιστό, το αρωματικό βούτυρο, καθώς και τα απολαυστικά επιδόρπια γάλακτος κρέμες και ρυζόγαλο. 

Κοιτάζοντας με σεβασμό την ιστορία της αλλά με το βλέμμα στο μέλλον, η ΑΓΝΟ φέρνει τα  προϊόντα με τις παραδοσιακές συνταγές στο τραπέζι της ελληνικής οικογένειας, με δυναμική παρουσία αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα, και με άμεσα πλάνα επέκτασης στην υπόλοιπη χώρα.

To γάλα για την παραγωγή των προϊόντων ΑΓΝΟ συλλέγεται αποκλειστικά από φάρμες των περιοχών του Σοχού, του Λαγκαδά,της Νέας Απολλωνίας και του Πεντάλοφου.

Μνήμες, μυρωδιές και γεύση που ξεχειλίζουν αγνότητα έρχονται πάλι να μπουν στα σπίτια μας και να μας θυμίσουν τι σημαίνει πραγματικά ΑΓΝΟ στη ζωή μας.

Επενδύοντας στη χώρα μας, η ΑΓΝΟ ακολουθεί το δρόμο της ανάπτυξης και μέσα από μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής δεσμεύεται να γεμίζει τα ποτήρια μας κάθε μέρα και να ομορφαίνει τα πρωινά μας με ό,τι πιο ΑΓΝΟ.

Γιατί, ΑΓΝΟ είναι στη φύση του!!!


ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ ΜΕΛΟΣ του  Δ/Σ  

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ, αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη, σεβαστές αρχές, αγαπητοί συνεργάτες, κυρίες και κύριοι

Εκ μέρους της Ελληνικά Γαλακτοκομεία, σας καλωσορίζω στην παρουσίαση της νέας εποχής της πιο ιστορικής και αναγνωρίσιμης μάρκας γαλακτοκομικών προϊόντων της Βόρειας Ελλάδας, της ΑΓΝΟ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Η ΑΓΝΟ ως συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ιδρύθηκε το 1950 από την ΕΑΣΘ και το 1955 έγινε η πρώτη βιομηχανία παραγωγής παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος στη Βόρεια Ελλάδα, στο πρώτο της εργοστάσιο στην Σταυρούπολη. Κέρδισε με την πάροδο των ετών, μέσα από την ποιότητα και την αυθεντικότητα των προϊόντων της, την αγάπη και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και έτσι αποφασίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 να μεταφερθεί σε νέο υπερσύγχρονο βιομηχανοστάσιο, στην περιοχή του Λαγκαδά, με σκοπό την αύξηση της δυναμικότητας παραγωγής. 

 Η ΑΓΝΟ είχε αφήσει το στίγμα της και σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή αφού τα προϊόντα της βρισκόταν σε κάθε γειτονιά της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδος. Από εκείνη την περίοδο και αργότερα, άρχισαν δυστυχώς τα προβλήματα λόγω κακοδιαχείρισης των διοικήσεων αλλά και λόγω λανθασμένων εμπορικών πρακτικών. 

Το αποτέλεσμα ήταν, μετά από πολλές περιπέτειες, τον Μάρτιο του 2013 η εταιρία να πτωχεύσει και πλέον τα αγαπημένα προϊόντα όλων να μην υπάρχουν στα ράφια.

Έρχεται λοιπόν ο Μάρτιος του 2022, όταν μέσω του τελευταίου χρονικά διαγωνισμού, οι εγκαταστάσεις του Λαγκαδά και το εμπορικό σήμα της ΑΓΝΟ περνάει στην οικογένεια των Ελληνικών Γαλακτοκομείων. 


 
 

Ακολούθησε, προσεκτικός σχεδιασμός της νέας εικόνας των προϊόντων, διατηρώντας στοιχεία ορόσημα της μάρκας, όπως το κόκκινο λογότυπο που είναι το σήμα κατατεθέν της αλλά και το κόκκινο εμβληματικό χρώμα, εκσυγχρονίζοντας  ταυτόχρονα τις συσκευασίες της λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του σήμερα  και διατηρώντας τις μνήμες του χθες. 

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις στα υφιστάμενα εργοστάσια του ομίλου ειδικά για τις ανάγκες παραγωγής των προϊόντων ΑΓΝΟ. 

Τον περασμένο Νοέμβριο επαναλανσαρίστηκε η ΑΓΝΟ στα ράφια αλυσίδων σούπερ μάρκετ αλλά και σε αρκετά σημεία μικρής αγοράς της Θεσσαλονίκης και άλλων 10 νομών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. 

Με προσεκτικά βήματα, αλλά με μεγάλη όρεξη από μέρους μας, κάναμε και συνεχίζουμε τα πρώτα βήματα στην αγορά και επιτρέψτε μου να πω  ότι τα πρώτα μηνύματα κρίνονται θετικά ως προς την αποδοχή των προϊόντων. Προσπαθήσαμε και θα προσπαθούμε πάντα να επαναφέρουμε τις μνήμες, τις γεύσεις και τις μυρωδιές που όλοι οι Μακεδόνες είχαν ταυτίσει με τα προϊόντα ΑΓΝΟ.

 Μέσα από έναν πλήρη κατάλογο 21 προϊόντων  που περιλαμβάνουν λευκό γάλα φρέσκο και παρατεταμένης διάρκειας, το αγαπημένο σοκολατούχο γάλα cocomilk, θρεπτικό κεφίρ απλό και με γεύσεις, αριάνι, στραγγιστό και παραδοσιακό γιαούρτι αλλά και Μακεδονίτικης συνταγής γλυκίσματα κρέμα και ρυζόγαλο, θεωρούμε πως καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών των καταναλωτών μας. 

Τα προϊόντα ΑΓΝΟ φτιάχνονται με σεβασμό στις παλιές συνταγές αλλά με τους πιο σύγχρονους ελέγχους που εξασφαλίζουν την πλούσια, αυθεντική γεύση και ποιότητα ΑΓΝΟ.  

Αξίζει να αναφέρουμε πως η α΄ ύλη των προϊόντων της ΑΓΝΟ προέρχεται αποκλειστικά από αγελαδοτρόφους της περιοχής του Σοχού, του Λαγκαδά, της Νέας Απολλωνίας και του Πεντάλοφου. 

Σε ότι αφορά στους επόμενους μήνες, θα προσπαθήσουμε να εκκινήσουμε συνεργασίες με αλυσίδες σούπερ μάρκετ αλλά και σημεία μικρής αγοράς που μέχρι πρότινος δεν κατέστη δυνατόν και εφόσον η ανταπόκριση του κόσμου συνεχίσει να είναι θετική, θα αρχίσουμε τις συζητήσεις σχετικά με την αξιοποίηση, παραγωγικά πια, του εργοστασίου του Λαγκαδά όπου δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει και εξοπλισμός παραγωγής παγωτού.

Προσδοκούμε να συμβάλλουμε και εμείς με τον τρόπο μας στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης  περιοχής της Β. Ελλάδος αλλά και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας της Μακεδονίας.

Ελπίζω να μην σας κούρασα. Ας ευχηθούμε όλοι μαζί στο αγαπημένο σήμα γαλακτοκομικών της Μακεδονίας, καλή αρχή και σύντομα να βρεθεί στη θέση που είχε και του αξίζει.

Σας ευχαριστώ.

Χαιρετισμός του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ Λ Αυγενάκη

 
 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ 

Αξιότιμα μέλη της Διοίκησης, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι,  χρόνια πολλά και καλή χρονιά. 

Το 2024 ξεκινά με θετικά μηνύματα για την πορεία και τις προοπτικές της πατρίδας μας και μία ακόμα απόδειξη είναι και η αποψινή εκδήλωση για την αναβίωση της ιστορικής ΑΓΝΟ. 

Η επιστροφή της στην αγορά γίνεται την ίδια περίοδο που αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στην ελληνική οικονομία. Και αυτό δεν είναι ένας απλός συμβολισμός ή μια σύμπτωση, αλλά το αποτέλεσμα που παράγει η πολιτική σταθερότητα που επικρατεί στη χώρα τα τελευταία 4,5 χρόνια και η ανθεκτικότητα και η συνεχή πρόοδος της ελληνικής οικονομίας παρά τις διεθνείς κρίσεις. 

Φίλες και φίλοι, 

η νέα εποχή της ΑΓΝΟ, που για σχεδόν εφτά δεκαετίες βρέθηκε με τα ποιοτικά προϊόντα της σε κάθε ελληνικό σπίτι, συμπίπτει και με την επανεκκίνηση της Θεσσαλονίκης. 

Αμφότερες βίωσαν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τώρα  ανακάμπτουν δυναμικά συνεργαζόμενες, αφού τα 21 προϊόντα που επανέρχονται στα ράφια των καταστημάτων, παράγονται με γάλα που το προμηθεύεται η εταιρία από έξι φάρμες που εδρεύουν στις περιοχές του Λαγκαδά, του Σοχού και της Νέας Απολλωνίας.

Όπως, λοιπόν, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις της. Αυτό ήταν, εξάλλου, το όραμα και η εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: Η Ελλάδα να γίνει μια χώρα παραγωγική, εξαγωγική και φιλική στις επενδύσεις. 

Αυτό κάνουμε σήμερα, με τη διαμόρφωση ενός καλύτερου οικονομικού περιβάλλοντος στη χώρα, που οδηγεί στη μεγέθυνση της επιχειρηματικής κοινότητας, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

Ως Κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, εμπράκτως, με επενδυτικά εργαλεία πολλαπλασιαστικής ικανότητας, καθώς η ολική ανάταξη της ελληνικής οικονομίας είναι το κοινό μας πρόταγμα. 

Στο πλαίσιο αυτό προχωρούμε με σταθερό βήμα και το βλέμμα στο μέλλον, προωθώντας διαρθρωτικές αλλαγές που βοηθούν τη χάραξη επιχειρηματικών στρατηγικών, αλλά και την υποστήριξη επενδυτικών σχεδίων. 


 
 

Όπως γνωρίζετε, στο Διοικητήριο εδρεύει η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων η οποία επιταχύνει την ολοκλήρωση επενδυτικών σχεδίων και άλλων εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ενδεικτικά, μόνο στο νέο αναπτυξιακό νόμο 4887/2022, έχουν υποβληθεί στον φορέα  μας 126 επενδυτικά σχέδια στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, της αγροδιατροφής και της επιχειρηματικότητας, συνολικού επιλέξιμου κόστους άνω των 229 εκατομμυρίων ευρώ. 

Στηρίζουμε την ανάπτυξη που βασίζεται στην παραγωγικότητα, στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία και την γνώση. 

Που είναι δυναμική και ταυτόχρονα κοινωνικά δίκαιη, δημιουργώντας όρους ευημερίας για τους πολλούς. Μία ανάπτυξη φρέσκια, μακράς διάρκειας.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι καλή νέα αρχή! Η ΑΓΝΟ έλειψε από τα νοικοκυριά μας και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε ξανά τα προϊόντα σας.

Σας ευχαριστώ


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΑΘΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΥ (Πρώην Γενικού Διευθυντή ΑΓΝΟ)

Τα προϊόντα ΑΓΝΟ ήταν και θα είναι εθνικό κεφάλαιο για την Ελλάδα . Είναι φωτεινός οδηγός ανάπτυξης και μοναδικής επιχειρησιακής εμπειρίας. 

Η αναβίωση της μάρκας ΑΓΝΟ είναι σημαντική για όλους μας και ευχαριστούμε  τον κύριο Σαράντη για τις πρωτοβουλίες του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου