ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Μητσοτάκης: Θα νομοθετήσουμε την ισότητα στο γάμο – Δεν θα βάλω κομματική πειθαρχία - (video)


Με τα εθνικά μας θέματα ξεκίνησε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται πρωτίστως στις

ελληνοαμερικανικές σχέσεις, με αφορμή την πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στην Κρήτη.

Για την ακρίβεια

«Η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό νοικοκυριό και γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα, ειδικά τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έχουν τα χαμηλότερα εισοδήματα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «είναι απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα η ανιμετώπιση της ακρίβειας».

Όπως ανέφερε, «τον Δεκέμβριο εκταμιεύσαμε πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσουμε τα πιο αδύναμα νοικοκυριά. Για κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων κάνουμε πιο δραστικές παρεμβάσεις, που έχουν σκοπό να μειώσουν τελικά τις τιμές στο ράφι. Είναι αδικαιολόγητο για πολυεθνικές να πωλούν ακριβότερα στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλες αγορές».

«Στο βρεφικό γάλα προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα, καθορίσαμε συγκεκριμένα περιθώρια κέρδους, πλαφόν στο κέρδος. Οι διατιμήσεις οδηγούν πολύ συχνά σε ελλείψεις στο ράφι και πρέπει να βρούμε μία λύση, η οποία αφενός να εξηγεί στις εταιρείες αυτές ότι δεν θα κερδοσκοπούν σε βάρος του Έλληνα καταναλωτή και ειδικά των νέων οικογενειών που χρειάζονται το βρεφικό γάλα. Από την άλλη, όμως, δεν πρέπει να υπάρχουν και ελλείψεις στην αγορά. Πρέπει λοιπόν να βρούμε αυτή την ισορροπία και νομίζω ότι την έχουμε βρει. Κάποιες εταιρείες θα δυσαρεστηθούν από τις αποφάσεις μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα βάλω κομματική πειθαρχία στο ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια»

«Αυτό που θα νομοθετήσουμε είναι την ισότητα στον γάμο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Ο γάμος είναι ένας συντηρητικός θεσμός, ενέχει μια έννοια μονιμότητας. Δεν θα φέρω κάτι επαναστατικό, 20 ευρωπαϊκές χώρες έχουν νομοθετήσει – 15 είναι εντός της ΕΕ, δεν θα ανακαλύψουμε την πυρίτιδα», σημείωσε χαρακτηριστικά...

Δείτε την συνέχεια και το video εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου