ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Τι σηματοδοτεί η επιστροφή του bitcoin στο 1 τρισ. δολάρια


Μετά τα κέρδη του bitcoin το 2023, οι επενδυτές επέστρεψαν μαζικά

τις τελευταίες εβδομάδεςΜε τον υπερτριπλασιασμό της αξίας του πιο δημοφιλούς κρυπτονομίσματος στον κόσμο στα 52.000 δολάρια από τον Νοέμβριο του 2022, επέστρεψε από την αρχή του 2024 το bitcoin.


Εκείνη η χρονιά σημαδεύτηκε από την υψηλού προφίλ κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης FTX, η οποία προκάλεσε κρίσεις ρευστότητας σε αρκετές μικρότερες επιχειρήσεις κρυπτογράφησης.


Μετά τα κέρδη του bitcoin το 2023, οι επενδυτές επέστρεψαν μαζικά τις τελευταίες εβδομάδες, ωθώντας την κεφαλαιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά από την ακμή του 2021, με βάση τα στοιχεία της CoinMarketCap.


Μέρος της ανοδικής τάσης οφείλεται στο επερχόμενο «halving» του bitcoin


Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά νομίσματα, η προσφορά του bitcoin είναι περιορισμένη και αναμένεται να κορυφωθεί το 2040, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης τιμών για τα κρυπτονομίσματα.


Οι ροές χρημάτων στο bitcoin έχουν ενισχυθεί από την πρόσφατη κυκλοφορία των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων που επενδύουν απευθείας στο κρυπτονόμισμα και τα οποία διευκόλυναν τους μικροεπενδυτές να τοποθετήσουν χρήματα στο περιουσιακό στοιχείο. Η αξία του bitcoin έχει αυξηθεί σχεδόν 13% από τις 10 Ιανουαρίου, όταν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έδωσαν το «πράσινο» φως στις επενδυτικές εταιρείες που επιθυμούν να προσφέρουν τέτοια αμοιβαία κεφάλαια.



 

 

Ολοταχώς για το ιστορικό υψηλό

Βέβαια, απέχει από το ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων, που επιτεύχθηκε τον Νοέμβριο του 2021, αλλά παράγοντες του κλάδου που μίλησαν πρόσφατα στο CNN αναμένουν ότι θα συνεχίσει να ανεβαίνει φέτος και ότι η κορυφή αυτή μπορεί να «πατηθεί» και να ξεπεραστεί.


Μέρος της ανοδικής τάσης οφείλεται στο επερχόμενο «halving» του bitcoin – ένα χαρακτηριστικό του σχεδιασμού του που μειώνει αυτόματα στο μισό το ποσοστό των νέων νομισμάτων που εισέρχονται στην κυκλοφορία, ένα γεγονός που λαμβάνει χώρα περίπου κάθε τέσσερα χρόνια.


«Κάθε halving έχει ιστορικά οδηγήσει σε κάποιου είδους ανοδική δράση των τιμών», εξήγησε στο CNN την περασμένη εβδομάδα ο Gareth Rhodes, πρώην αναπληρωτής επιθεωρητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.


Η πρόσφατη άνοδος του bitcoin, ωστόσο, δεν θα έχει αλλάξει μια δυσάρεστη αλήθεια για τους επενδυτές: το περιουσιακό στοιχείο είναι επικίνδυνο, επιρρεπές σε άγριες διακυμάνσεις της αξίας του και εξακολουθεί να βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στο μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αρχών.


Τον Ιανουάριο, πριν εγκρίνει τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια bitcoin, ο Gary Gensler, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, δήλωσε στο X: «Ένας αριθμός σημαντικών πλατφορμών και κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων έχουν καταστεί αφερέγγυοι ή/και έχουν χάσει την αξία τους. Οι επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης εξακολουθούν να υπόκεινται σε σημαντικό κίνδυνο».


OT.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου