ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Θανάσης Οικονόμου: Συνεχίζονται τα ταξίδια στη Σελήνη


H ΝΑΣΑ εξαπόλυσε μια καινούρια αποστολή προς τη Σελήνη. Αυτή τη φορά με την ιδιωτική υπηρεσία SpaceX.
Ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX που μεταφέρει το σεληνιακό rover Nova-C της εταιρίας Intuitive Machines, απογειώθηκε από το Launch Pald 39A στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα. To lunar lander που θα κατεβάσει το rover στη Σελήνη το ονομάσανε Οδυσσέας. Αυτή είναι η πρώτη πρωτοβουλία της εταιρίας Intuitive Machines
 
 
και σχετίζεται με το πρόγραμμα Άρτεμις της ΝΑΣΑ για να ξαναεπιστρέψουμε σύντομα με επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη, μετά από πάνω από μισό αιώνα. Η πρώτη αυτή σεληνιακή αποστολή της Intuitive Machines θα μεταφέρει επιστημονικά και εμπορικά φορτία της NASA στη Σελήνη για να μελετήσει τις αλληλεπιδράσεις αερίων του πυραύλου του σκάφους κατά την προσελήνωση με το έδαφος, τις αλληλεπιδράσεις διαστημικού καιρού/σεληνιακής επιφάνειας, ραδιοαστρονομίας, τεχνολογίες προσγείωσης ακριβείας και έναν κόμβο επικοινωνίας και πλοήγησης για μελλοντικές τεχνολογίες αυτόνομης πλοήγησης.
Πρόσφατα βλέπουμε, επίσης, μεγάλη δραστηριότητα προς τη Σελήνη, με μικτά αποτελέσματα θα έλεγα, και από άλλες χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Ινδία, το Ισραήλ, τα Εμιράτα και η Κίνα, που πριν λίγο καιρό με μια δική της μη επανδρωμένη αυτόνομη αποστολή κατόρθωσε να μας επιστρέψει υλικό από την επιφάνεια της Σελήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου