ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Χειρονομίες και άσχημη συμπεριφορά από τους οδηγούς - Ποιο πρόστιμο προβλέπεται



Αναμφίβολα η καθημερινή κίνηση στους δρόμους της Αθήνας αποτελεί ένα εφιαλτικό σκηνικό, μιας και επιφέρει μεγάλες καθυστερήσεις στους οδηγούς οι οποίοι πρέπει να είναι οπλισμένοι με υπομονή.

Κάθε αγανακτισμένος, όμως, οδηγός οφείλει να θυμάται ότι επουδενί δεν πρέπει να ξεσπά στους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου, με βωμολοχίες, χειρονομίες και οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση αγανάκτησης.



Αφενός διότι και αυτοί είναι εγκλωβισμένοι στην κυκλοφοριακή συμφόρηση και δεν φταίνε σε τίποτα, και αφετέρου διότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ορίζει αυστηρές ποινές σε όσους υιοθετούν μια απρεπή συμπεριφορά.
Ειδικότερα, όπως ορίζεται -μεταξύ άλλων- στην παράγραφο 7 του Άρθρου 12 «Γενικές Διατάξεις» του ΚΟΚ, «οι οδηγοί οχημάτων οφείλουν να συμπεριφέρονται με ευγένεια στους πεζούς και στους άλλους οδηγούς».

Όποιος παραβαίνει τη συγκεκριμένη διάταξη, υιοθετώντας μια αγενή συμπεριφορά τιμωρείται με πρόστιμο 200 ευρώ, αλλά και με αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για 10 ημέρες, σύμφωνα με την παρ. 1 του Άρθρου 103 «Επιβολή διοικητικών μέτρων».

 
 



Σε ακόμα μεγαλύτερους μπελάδες μπαίνουν, μάλιστα, όσοι εκδηλώνουν την αγανάκτησή τους εις βάρος τροχονόμων, μιας και σύμφωνα με την παράγραφο 7 του Άρθρου 45 «Ειδικές υποχρεώσεις οδηγών και πεζών προς τα αστυνομικά όργανα και τους σχολικούς τροχονόμους» του ΚΟΚ, τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρις ενός έτους ως και με αφαίρεση της αδείας ικανότητας οδηγού για χρονικό διάστημα ενός μηνός, η οποία επιβάλλεται υποχρεωτικά από το δικαστήριο.

Όσον αφορά σε αυτούς που κάνουν πάνω στα νεύρα τους άσκοπη χρήση της κόρνας, τιμωρούνται με πρόστιμο 20 ευρώ, όπως ορίζεται στο Άρθρο 37 του ΚΟΚ, για τις ηχητικές προειδοποιήσεις.

carandmotor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου