ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να σπάμε τα σπυράκια στο πρόσωπο - Πώς φεύγουν άμεσα τα σπυράκια με φυσικό τρόπο

 

Τα σπυράκια αποτελούν ένα πολύ συχνό πρόβλημα για όλο τον κόσμο. Ανεξαρτήτως ηλικίας, το μέλημα όλων είναι πώς μπορούν να φύγουν όσο το δυνατόν

συντομότερα.


 

 

Διαβάστε παρακάτω τους λόγους που ποτέ δεν πρέπει να τα σπάμε.


Αρχικά, ένας λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να το κάνουμε, είναι γιατί όταν έχουμε ακμή το δέρμα από το σπάσιμο ενός σπυριού μπορεί να προσελκύσει περισσότερα βακτήρια και είναι πιο επιρρεπές σε δερματικές μολύνσεις.

Επιπλέον, ένα άλλο κακό που μπορεί να προκληθεί, είναι ότι όταν σπάμε ένα σπυράκι σαν να σκάβουμε εκείνη την περιοχή του προσώπου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουλές και η διόρθωσή τους είναι δύσκολη.


Είναι επίσης γνωστό, ότι υπάρχει κίνδυνος τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή, αν σπάσουμε ένα σπυράκι, να εξαπλωθούν σε άλλα σημεία του δέρματος, προκαλώντας τη δημιουργία νέων σπυριών γύρω από αυτά.


Τέλος, ένας ακόμη λόγος που δεν πρέπει να το κάνουμε, είναι γιατί το δέρμα θα ”πονάει” ακόμα περισσότερο σε εκείνη την περιοχή, από όταν υπήρχε το σπυράκι. Γι αυτό, μην σπάτε ποτέ κάποιο σπυράκι ειδικά αν είναι κάπως μεγάλο.

Πώς φεύγουν άμεσα τα σπυράκια με φυσικό τρόπο

Τα σπυράκια αναμφισβήτητα είναι κάτι που προβληματίζει τους περισσότερους ανθρώπους, ενώ η γρήγορη αντιμετώπισή τους είναι αυτό που όλοι αναζητούν. Στην πραγματικότητα πάντα χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα προκειμένου να φύγουν και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα σπάμε και να τα πειράζουμε, ωστόσο με μερικούς φυσικούς τρόπους μπορούμε να επισπεύσουμε να φύγουν.


Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά με ποιον τρόπο μπορούμε να διώξουμε τα σπυράκια:

 
 
1. Βάλτε οδοντόκρεμα
Η οδοντόκρεμα την οποία χρησιμοποιούμε μαζί με οδοντόβουρτσα για να βουρτσίσουμε τα δόντια μας κάθε βράδυ, μπορεί να φανεί εξίσου χρήσιμη και για τα ενοχλητικά σπυράκια που έχουμε στο δέρμα μας. Έτσι, αφού τελειώσουμε με το ντεμακιγιάζ και πριν κοιμηθούμε, μπορούμε να βάλουμε μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στο σημείο που υπάρχει το πρόβλημα και το επόμενο πρωί να την ξεπλύνουμε.

2. Χρησιμοποιήστε μέλι και λεμόνι
Με προϊόντα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας μπορούμε αν τα χρησιμοποιήσουμε σωστά να βοηθήσουμε αρκετά την υγεία του δέρματός μας. Σε περίπτωση που έχουμε βγάλει ένα ενοχλητικό σπυράκι και θέλουμε απαραίτητα να φύγει γρήγορα, μπορούμε να βάλουμε πάνω στην πάσχουσα περιοχή λεμόνι, εκμεταλλευόμενοι τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες. Μάλιστα, αν το συνδυάσουμε με μέλι τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα αφού χάρη στην μαλακτική του δράση θα συμβάλλει στην μείωση της κοκκινίλας.

3. Τοποθετήστε παγάκια
Πόσες φορές τα σπυράκια είναι τόσο ερεθισμένα και φουσκωμένα που δεν καλύπτονται με τίποτα; Φυσικά αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλους μας, ωστόσο υπάρχει άμεση λύση. Όπως ακριβώς κάνουμε και σε ένα καρούμπαλο, σε μία πετσέτα τυλίγουμε ένα παγάκι και το τοποθετούμε στο σημείο που θέλουμε. Αφήνουμε για λίγα λεπτά και μετά αφαιρούμε και στεγνώνουμε την περιοχή. Ο πάγος θα μειώσει την φλεγμονή και θα ξεφουσκώσει άμεσα την περιοχή.

 
 
debater.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου