Τα ευρήματα προέρχονται από μια μελέτη που διεξήχθη από στατιστικολόγους των πανεπιστημίων Tilburg και Erasmus του Ρότερνταμ. Οι επιιστήμονες εξέτασαν την ηλικία στην οποία πέθαναν 75.000 άνθρωποι από το 1987 μέχρι το 2017.
Είναι ενδιαφέρον ότι δεν επικεντρώθηκαν στο προσδόκιμο ζωής για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους. Αντ' αυτού, οι ερευνητές θέλησαν να διερωτηθούν πόσο καιρό θα μπορούσε να ζήσει ένα άτομο εφόσον φρόντιζε τον εαυτό του και εφόσον η ζωή του δεν διακόπηκε από κάποια ασθένεια ή άλλη περίσταση.
Λαμβάνοντας υπόψη το πόσο χρονών ήταν τα άτομα της μελέτης όταν πέθαναν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μέση διάρκεια ζωής ενός ατόμου φτάνει τα 90 χρόνια. Ωστόσο, η μέγιστη διάρκεια είναι πολύ παραπάνω.
Οι ερευνητές εξήγησαν ότι είναι απίθανο ένας άνθρωπος να ζήσει πέρα από τα 115 έτη. Ωστόσο, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους άνδρες.
Ενώ η μέγιστη διάρκεια ζωής για μια γυναίκα έφτασε τα 115,7 έτη, οι άνδρες εκτιμήθηκε ότι θα φτάσουν στη μέγιστη ηλικία των 114,1 ετών.
Οι επιστήμονες παραδέχθηκαν ακόμα ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που παρακάμπτουν τον «κανόνα» και ζουν πέρα από την προτεινόμενη μέγιστη διάρκεια ζωής.
Ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει ποτέ επαληθευτεί από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ήταν ένας Ιάπωνας με το όνομα Jiroemon Kimura, ο οποίος έζησε μέχρι τα 116 του χρόνια.
Και στις αρχές του περασμένου έτους, η Γαλλίδα μοναχή αδελφή André απεβίωσε σε μεγάλη ηλικία 118 ετών.
gazzetta.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου