ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ και ΚΑΤΟΙΚΩΝ της ΜΗΛΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ προς τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ για την ΤΟΝΩΣΗ της ΑΓΟΡΑΣ της ΠΟΛΗΣ των ΓΡΕΒΕΝΩΝ



Σύμφωνα με εισηγήσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Πρασίνου, Ρήγα Σκόδρα,
γίνεται φανερό πως η νεοεκλεγείσα Δημοτική αρχή βασίζει τις κυρίαρχες πολιτικές προτάσεις της στη μεταφορά περιφερειακών μουσείων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Γρεβενών στο αστικό συγκρότημα της πόλης των Γρεβενών.

Ως κάτοικοι του Δημοτικού διαμερίσματος Μηλιάς Γρεβενών ,αναμένουμε ως εύλογη εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου,τη μεταφορά του Μουσείου Μανιταριών που εδρεύει στη γενέτειρα του,στο χωριό Λάβδα Γρεβενών, στην πόλη των Γρεβενών. Η πρόταση αυτή αποτελεί συνέχεια του διακηρυχθέντος στρατηγικού σχεδιασμού της νέας δημοτικής αρχής ,της αξιοποίησης του πολιτισμικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής, με τη δημιουργία χώρων στην πόλη των Γρεβενών,οι οποίοι θα συνδράμουν στη μαζική προσέλευση επισκεπτών και θα συντελέσουν στη σημαντική τόνωση της τοπικής αγοράς της πόλεως.

Άλλωστε, η πόλη μας είναι γνωστή πανελληνίως ως “η πόλη των μανιταριών”, υπάρχει ήδη το πανέμορφο πάρκο των μανιταριών ως ήδη διαμορφωμένη υποδομή και ένα μουσείο μανιταριών σίγουρα θα αποτελούσε τη βάση για τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου θεματικού χώρου ,που οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στο πάρκο,στο μουσείο και να προσεγγίσουν την τοπική αγορά των Γρεβενών και δη τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ήδη στο χώρο του μανιταριού.

Υ.Γ: Φυσικά και δε θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε ποτέ μια τέτοια πρόταση… Σεβόμαστε απεριόριστα τους κατοίκους της Λάβδας Γρεβενών και το εξαιρετικό μουσείο μανιταριών που στεγάζεται εκεί και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς τους. Ωστόσο, μέλημα μας είναι να αναδείξουμε την εσφαλμένη αντίληψη που υιοθετεί η νέα δημοτική αρχή, επιτάσσοντας τη συγκέντρωση των πολιτιστικών χώρων της επαρχίας του Δήμου Γρεβενών στην πόλη των Γρεβενών. Τα μουσεία αποτελούν σύμβολα ταυτότητας και ιστορικής μνήμης για κάθε χωριό,είναι η κληρονομιά τους,είναι αναπόσπαστο τμήμα τους και αυτό δεν θα πρέπει να διαταράσσεται,αλλά να ενισχύεται,να στηρίζεται και κυρίως ,να γίνεται σεβαστό αδιακρίτως,τόσο από άρχοντες,όσο κι από αρχόμενους.

 
 


Με εκτίμηση

Τοπικοί φορείς και κάτοικοι του Δημοτικού διαμερίσματος Μηλιάς Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου