ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια στρατόπεδα διαμορφώνονται εντός του κόμματος – «Δεν είμαι κολλημένος με την καρέκλα», λέει ο Κασσελάκης

 

Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την προεδρία ολοκληρώνεται την Κυριακή, βέβαιο όμως θεωρείται ότι απέναντι στον

Στέφανο Κασσελακη, θα βρεθεί η Όλγα Γεροβασιλη. Οι εκλογές αναμένονται μετά το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και θα γίνουν με διαδικασίες fast track.

Μόλις πέντε μήνες μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης καλείται να υπερασπιστεί εκ νέου την θέση του με στόχο να εδραιώσει την δυναμική του στο κόμμα και παράλληλα να κλείσει τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, κάθε συζήτηση αμφισβήτησης των επιλογών του.


 
 

«Είμαι το τελευταίο άτομα το οποίο είναι κολλημένο στην καρέκλα είμαι εδώ πέρα για να προσφέρω στον τόπο μου από μία θέση που έχει πρώτον, τη νομιμοποίηση των μελών και της βάσης, δεύτερον από ένα κόμμα που είναι ανεξάρτητο από συμφέροντα και από έναν χώρο που μπορεί να ενώσει όλον τον προοδευτικό κόσμο», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο κ. Κασσελάκης είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος πολύ πρόσφατα, έχει πολύ νωπή εντολή από την βάση του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η Νίνα Κασιμάτη.

Με το ρολόι να μετράει αντίστροφα και με την προθεσμία για την υποβολή υποψηφίου προέδρου για το κόμμα να ολοκληρώνεται την Κυριακή, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη θα βρεθεί η Όλγα Γεροβασίλη.

Ιστορικό στέλεχος, με κυβερνητική εμπειρία, η πρώην υπουργός ήταν εκείνη που άνοιξε το μέτωπο με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Και για την Όλγα Γεροβασίλη και για τον οποιονδήποτε άλλον που θα το πουν πρώτα οι ίδιοι και θα αποφασιστεί μέσα στο συνέδριο. Δεν δέχομαι τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να λέει από βήματος «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε». Αυτό είναι μια απολίτικη, αυταρχική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα είναι απολύτως θετική. Σηκώνει το μπόι του και τη ματιά και λέει τα πράγματα με τον τρόπο που κατά τη γνώμη μου είναι», ανέφερε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει για άλλη μια φορά τους ψηφοφόρους που τον έχρισαν πρόεδρο πριν από μερικούς μήνες και παράλληλα να επικοινωνήσει τις θέσεις του σε μια ασφυκτικά μικρή προεκλογική περίοδο, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμεί fast track διαδικασίες, με την ΚΕ να συνεδριάζει εντός της εβδομάδας για να οριστεί το διαρκές Συνέδριο που θα εγκρίνει τις δυο υποψηφιότητες το επόμενο σαββατοκύριακο.

Οι Κάλπες το συντομότερο που μπορεί να στηθούν είναι στις 10 Μαρτίου.

Ο δρόμος για τις κάλπες

28 ή 29 Φεβρουαρίου: Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής & απόφαση για Διαρκές Συνέδριο

2 ή 3 Μαρτίου: Διαρκές Συνέδριο & έγκριση υποψηφιοτήτων

10 Μαρτίου: Εκλογές Προέδρου, Κεντρικής Επιτροπής, Κομματικών Οργανώσεων

Υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη αναμένεται να ταχθούν:

Θεοδώρα Τζάκρη, Ρένα Δούρου, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Ευάγγελος Αποστολάκης, Πέτρος Παππάς

Η Όλγα Γεροβασίλη θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει τις παραδοσιακές δυνάμεις του κόμματος, ενώ παράλληλα αναμένεται να στηριχθεί και από την πλευρά του Διονύση Τεμπονέρα.

Ενωτική και διαχρονικά κοντά στον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να στηριχθεί από τους ανθρώπους του πρώην πρωθυπουργού, ενώ την υποψηφιότητά της αναμένεται να στηρίξουν:

Αλέκος Φλαμπουράρης , Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Σπίρτζης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Άγνωστο παραμένει την στάση που θα κρατήσει ο Νίκος Παππάς, αλλά ο νυν πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος αλλά και ο Παύλος Πολάκης που φαίνεται να έχουν «παγώσει» οι θερμές σχέσεις που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Κρατούν «κλειστά τα χαρτιά τους»


 
 

-Νίκος Παππάς

-Σωκράτης Φάμελλος

-Παύλος Πολάκης

«Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι η δημοσκοπική αποτύπωση ενόψει των ευρωεκλογών είναι μια καλή ευκαιρία για να αμφισβητήσουν τον όποιο ηγέτη. Αυτό μπορεί να είναι επιθυμία ή στόχος που δεν πιστεύω όμως ότι θα εκδηλωθεί», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

Όσα διαδραματίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιαστήκαν και από τα υπόλοιπα κόμματα.

«Όπως έστρωσαν, θα κοιμηθούν», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε περιδίνηση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο πολιτικός αυτός χώρος έχει οδηγηθεί σε πρωτοφανή και ανεπίστρεπτο εκφυλισμό, που οδηγεί στην απαξίωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», επεσήμανε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Αδιευκρίνιστο παραμένει και τι θα γίνει με την στρατιωτική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος ήταν να παρουσιαστεί στις 13 Μαρτίου.

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως θα οδηγήσουν στην περαιτέρω αναβολή της στράτευσής του.

 
 megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου