ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Νέα ευρήματα στο σπίτι του δολοφονημένου Χρήστου Γιαλιά – Τι εξετάζουν οι Αρχές

 

Πυρετώδεις είναι οι προσπάθειες της αστυνομίας να βρει τους ενόχους που σχετίζονται με την εν ψυχρώ δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά, το βράδυ της

Τετάρτης στην περιοχή της Μάνδρας, όταν άγνωστοι γάζωσαν με 15-20 σφαίρες καλάσνικοφ τον επιχειρηματία που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του.

Οι Αρχές στρέφονται σε προσωπικές και επαγγελματικές διαμάχες του 59χρονου θύματος και κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης (8/2), παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι του θύματος, βρέθηκαν όπλα και 10.000 ευρώ σε μετρητά.


 
 

Τεμάχια αρχαιοτήτων

Σύμφωνα με πηγές του in τα ευρήματα δεν περιορίζονται μόνο στα όπλα και στα χρήματα. Στο σπίτι του εντοπίστηκαν και δεκάδες αρχαία αντικείμενα, τα οποία διερευνάται αν είναι δηλωμένα. Αφού ελεγχθούν θα σβήσουν ή θα επιβεβαιωθούν οι υπόνοιες για συμμετοχή σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας.

Ο 59χρονος που ασχολείτο με το εμπόριο κρεάτων κι είχε κατάστημα στην περιοχή της Μαγούλας (σσ παλιότερα είχε δραστηριοποιηθεί στον τομέα των φορτοεκφορτώσεων και των συσκευασιών) φαίνεται να είχε διενέξεις και οικονομικές διαφορές μεγάλων χρηματικών ποσών με άλλους επιχειρηματίες ορισμένες από τις οποίες είχαν λάβει και δικαστικές διαστάσεις.

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. – «Πολύ σοβαρή υπόθεση»

Σημειώνεται επίσης πως σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν υπόνοιες ότι η δολοφονία του μπορεί να σχετίζεται με κάποιας μορφής λαθρεμπόριο.

Παράλληλα όπως είχε αποκαλύψει τότε η δολοφονία του 56χρονου χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία ως πολύ σοβαρή υπόθεση για διάφορους λόγους ενώ ίσως να σχετίζεται και με προηγούμενες αστυνομικές έρευνες για αυτό και οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση κινούνται πολύ προσεκτικά.

Οι έρευνες


 
 
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της μαφιόζικης εκτέλεσης.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την υπόθεση αναλύουν μια σειρά από εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, παίρνουν καταθέσεις από συγγενείς, φίλους και συνεργάτες του θύματος και ανασύρουν από το αρχείο την δολοφονία της πρώην συζύγου του, πριν από σχεδόν 6 ολόκληρα χρόνια.

Οι δύο εκτελεστές που γάζωσαν με καλάσνικοφ τον 59χρονο και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητό του, για να σβήσουν τα δικά τους ίχνη, παραμένουν ασύλληπτοι. Με τις κινήσεις τους να αναλύονται και να προκαλούν ερωτήματα.

Τον παρακολουθούσαν

Η δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά έγινε λίγα μόνο μέτρα από το σπίτι που έμενε και είχε μετατρέψει σε φρούριο. Οι δράστες ίσως γνώριζαν ότι στον δρόμο δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας και ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο επιχειρηματίας δεν είχε μαζί άντρες από την προσωπική του ασφάλεια.

Ο Χρήστος Γιαλιάς είχε πέσει θύμα ληστείας πριν από περίπου 3 χρόνια και είχε πάρει μια σειρά από μέτρα ασφαλείας. Με κάμερες και φράχτες στο σπίτι που έμενε και μια σειρά από άτομα να είναι επιφορτισμένα με την ασφάλειά του, τόσο μέσα στο ακίνητο όσο και έξω από αυτό. Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης όμως, ήταν ολομόναχος όταν οι δολοφόνοι τον πλησίασαν με τη μηχανή τους.

Εκείνα τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής του, μιλούσε στο τηλέφωνο με φίλο του. «Βοήθεια με σκοτώνουν» ήταν τα τελευταία λόγια που ακούστηκε να λέει.

Η δολοφονία της πρώην συζύγου του

Στο «μικροσκόπιο» από χθες μπαίνει εκ νέου και η δολοφονία της πρώην γυναίκα του Χρήστου Γιαλιά. Το 2018 και πάλι στη Μάνδρα, η Φρειδερίκη Καρζή έπεσε νεκρή με δυο στο κεφάλι, μετά από νυχτερινή έξοδο σε καζίνο.

Η μητέρα των παιδιών του Χρήστου Γιαλιά, έπεσε θύμα ενέδρας που της είχε στήσει ένα άτομο, στην αυλή του σπιτιού της. Την σκότωσε και βούτηξε την τσάντα που κρατούσε. Με τους αστυνομικούς τότε να κάνουν λόγο για ληστεία μετά φόνου.

Μέσα στην τσάντα της 50χρονης Φρειδερίκης Καρζή υπήρχαν χρήματα και ένα ακριβό ρολόι. Με τον Χρήστο Γιαλιά τότε να σπεύδει στο σπίτι και να δηλώνει σοκαρισμένος. Σχεδόν 6 χρόνια μετά, στο στόχαστρο δολοφόνων βρέθηκε και ο ίδιος.

Ο επιχειρηματίας και το πάθος για το ποδόσφαιρο

Πάντα αυθόρμητος μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Μετά από νίκες αλλά και μετά από ήττες.

Το πάθος του για επιτυχία στις ομάδες που έκανε επενδύσεις, αποτυπωνόταν στις περισσότερες δηλώσεις του.

Ήταν εκείνος που επέστρεψε χρήματα σε φιλάθλους των Τρικάλων μετά από κακή εμφάνιση της ομάδας, εκείνος που έβγαινε μπροστά μετά από στόχους που δεν υλοποιήθηκαν.

Με διάθεση για αυτοκριτική και μεγάλο όνειρο, να οδηγήσει κάποια εκ των ομάδων του, στο πρωτάθλημα της Super League.


 
 
Ο Χρήστος Γιαλιάς ήταν ιδιοκτήτης εταιρειών εμπορίας κρεάτων, ενώ υπήρξε και ιδιοκτήτης 3 ποδοσφαιρικών ομάδων. Των Τρικάλων, του Πανελευσινιακού και του Μανδραϊκού.

Άτομα από το περιβάλλον του θύματος επαναλαμβάνουν στο MEGA, πως ο Χρήστος Γιαλιάς δεν είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν και κάνουν λόγο για κακοήθειες πίσω από τους υπαινιγμούς ορισμένων για εμπλοκή σε παράνομες δραστηριότητες.

Οι έρευνες συνεχίζονται με τους αστυνομικούς να αισιοδοξούν ότι πολύ σύντομα θα καταφέρουν να φτάσουν τόσο στα ίχνη των δολοφόνων όσο και στα αίτια πίσω από το συμβόλαιο θανάτου.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου