ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Δε γίνονται αυτά… Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στα πέναλτι από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο

Μετά από έναν ημιτελικό για πολύ γερά νεύρα που κράτησε σχεδόν 3,5 ώρες,

ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός τελικού κυπέλλου χάνοντας από τον Παναθηναϊκό με 6-5 στη διαδικασία των πέναλτι (0-1 καν. αγώνας, 1-2 παράταση).


Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ο Αντρίγια είχε κάνει το 0-1 στο 72’, στην παράταση ο Κεντζιόρα το 0-2 στο 105’ αλλά στο 129’ – στην εκπνοή – ένα γκολ του Λημνιού έκανε το 1-2 και έστειλε το ματς στα πέναλτι.


Με τον Τάισον βασικό αλλά και εκπλήξεις ήταν η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, σε σχηματισμό 4-2-3-1. 


 
 

Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης και Μπάμπα στην τετράδα της άμυνας, οι Σβαμπ-Μεϊτέ στα χαφ, και οι Τάισον-Αντρίγια-Κωνσταντέλιας γύρω από τον φουνταριστό Μπράντον στην επίθεση. Από την πλευρά του, ο Φατίχ Τερίμ προτίμησε το 4-3-3 με τον Μπακασέτα στα χαφ και τους Παλάσιος-Μπερνάρ-Ιωαννίδη στην επιθετική γραμμή.


Η αναμέτρηση άρχισε και συνεχίστηκε κάτω από καταρρακτώδη βροχή και επηρέασε κάπως τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών μέχρι να βρουν πατήματα στο γήπεδο.


Πέρα αυτού, ο Λουτσέσκου είδε τα πλάνα του να αλλάζουν με το ξεκίνημα καθώς μόλις στο 2’ ο Μιχαηλίδης τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Κουλιεράκη. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με καλή κυκλοφορία της μπάλας έψαχνε το γκολ.


Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 14’ όταν η κοντινή κεφαλιά του Σβαμπ εξουδετερώθηκε από τον Νταγκόφσκι, ενώ στο 20’ ο ίδιος παίκτης από πλεονεκτική θέση δεν έπιασε καλά το σουτ για να στείλει την μπάλα στην εστία.


Ο Δικέφαλος συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς, χωρίς όμως να δημιουργεί καθαρές φάσεις καθώς οι γηπεδούχοι οχυρώθηκαν πιο πίσω στο γήπεδο και έψαχναν την κόντρα για να απειλήσουν. Σε μια τέτοια περίπτωση, στο 36’ ο Ιωαννίδης νικήθηκε από τον Κεντζιόρα, ενώ το σουτ του Μπακασέτα μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.


Στο 39’ ήταν η σειρά του Μπράντον να βρεθεί σε καλή θέση εντός περιοχής αλλά το δυνατό σουτ του κατέληξε κόρνερ. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήταν ξανά για τους φιλοξενούμενους, με τον Αντρίγια να σουτάρει άουτ, έτσι το 0-0 παρέμεινε.


Χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με πιο έντονο όμως ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ έφτασε νωρίς πολύ κοντά στο γκολ με διπλή ευκαιρία. Στο 49’ το πλάγιο σουτ του Τόμας απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι, και στην επαναφορά το νέο σουτ του Κωνσταντέλια κατέληξε κόρνερ.


Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 64’ όταν ο Μεϊτέ βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα όμως, ο ΠΑΟΚ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ότο ήταν αυτός που έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Αντρίγια με το δεξί έγραψε το 0-1.


 
 


Ακολούθησαν αλλαγές από τους δυο πάγκους. Σαμάτα, Ντεσπόντοφ και Οζντόεφ πέρασαν στο ματς, με τον Κωνσταντέλια να μεταφέρεται στο “10”, την ώρα που Σπόραρ και Βαγιαννίδης ήταν οι επιλογές του Τερίμ.


Με το σκορ του πρώτου αγώνα να έχει πλέον “ισοφαριστεί”, το υπόλοιπο της αναμέτρησης βρισκόταν σε τεντωμένο σκοινί. Ο Δικέφαλος πάντως ήταν αυτός που έψαχνε το γκολ. Στο 81’ ο Κωνσταντέλιας έχασε σημαντική ευκαιρία σουτάροντας αμαρκάριστος από το ύψος της περιοχής αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 86’ ο Οζντόεφ αστόχησε από κοντινή και πλάγια θέση εντός περιοχής, έτσι τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και το 0-1 οδήγησε στην παράταση.


Στο έξτρα μισάωρο, οι δυο ομάδες ήταν κάπως πιο προσεκτικές στο παιχνίδι τους, με τον Δικέφαλος πάντως να συνεχίζει να είναι πιο απειλητικός από τον αντίπαλό του. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 103’ με τον Κωνσταντέλια να σουτάρει μόνος από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, η δεύτερη με τον Ντεσπόντοφ στο 104’ με σουτ που κατέληξε κόρνερ, από το οποίο όμως ο Δικέφαλος δικαιώθηκε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βούλγαρος και ο Κεντζιόρα με κεφαλιά έκανε το 0-2 με την εκπνοή του πρώτου μέρους της παράτασης.


Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός πήρε “υποχρεωτικά” μέτρα στο γήπεδο, είχε ένα σουτ με τον Μπακασέτα στο 108’ που έφυγε άουτ. Στο 115’ ο Μπάμπα συγκρούστηκε με τον Βαγιαννίδη και σωριάστηκε αναίσθητος στο έδαφος, ευτυχώς επανήλθε μετά από μια διακοπή αρκετών λεπτών, αποχωρώντας με το ασθενοφόρο από το γήπεδο.


Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ να παίξει με δέκα παίκτες τα τελευταία λεπτά της παράτασης. Στο 126’ ήρθε η μεγαλύτερη φάση για τον Παναθηναϊκό με κεφαλιά του Μαντσίνι που απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Κουλιεράκης. Στο 129’ – στην εκπνοή του αγώνα – όμως ο Λημνιός με σουτ εντός περιοχής έκανε το 1-2 και έστειλε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.


Τα πέναλτι:


Σπόραρ – Απέκρουσε ο Κοτάρσκι

Κουλιεράκης – 0-1

Γερεμέγεφ – 1-1
 

 

Μουργκ – 1-2

Μπακασέτας – 2-2

Κεντζιόρα – 2-3

Κώτσιρας – 3-3

Μεϊτέ – 3-4

Μλαντένοβιτς – 4-4

Ντεσπόντοφ – Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι

Λημνιός – άουτ

Οζντόεφ – Μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι

Μαντσίνι – 5-4

Μάρκος Αντόνιο – 5-5

Αράο – οριζόντιο δοκάρι

Ότο – Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι

Σένκεφελντ – 6-5

Σαμάτα – άουτ


Γκολ: Λημνιός 120+9′ (σουτ) / Αντρίγια 72’ (σουτ), Κεντζιόρα 105’ (κεφαλιά)

Κίτρινες: Μπακασέτας 16’, Ζέκα 68’, Παλάσιος 82’ / Τόμας 23’, Μεϊτέ 51’, Ντεσπόντοφ 90+2’, Οζντόεφ 97’, Κουλιεράκης 100’, Μουργκ 111′

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι (Σένκεφελντ 55’), Ζέκα (Βαγιαννίδης 76’), Βιλένα (Μαντσίνι 85’), Παλάσιος (Λημνιός 85’), Μπερνάρ (Γερεμέγεφ 105’), Μπακασέτας, Ιωαννίδης (Σπόραρ 76’).


 
 

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης (Κουλιεράκης 4’), Κεντζιόρα, Ότο, Μεϊτέ, Σβαμπ (Οζντόεφ 74’), Τάισον (Ντεσπόντοφ 74’), Κωνσταντέλιας (Μάρκος Αντόνιο 109’), Αντρίγια (Μουργκ 85’), Μπράντον (Σαμάτα 74’).

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)

Βοηθοί: Γιαν Ζίντελ (Γερμανία), Ράφαελ Φόλτιν (Γερμανία)

Γήπεδο: “Απόστολος Νικολαϊδης”

Θεατές: 20.000




inpaok.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου