ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Βόμβα σε φάκελο έστειλαν στα Δικαστήρια – Ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική


Θύματα θα μπορούσε να προκαλέσει ο φάκελος με τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφθασε στα χέρια της προέδρου Εφετών στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος φαίνεται να απεστάλη προ 10ημέρου όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

 
 

Ο φάκελος έφτασε με αλληλογραφία και παραδόθηκε στο γραφείο της προέδρου εφετών που ήταν η παραλήπτριά του, στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου. Υποτιθέμενος αποστολέας ήταν η «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Πώς κατάλαβαν ότι ο φάκελος είναι ύποπτος

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε έναν μεγάλο κίτρινο φάκελο αλληλογραφίας και μεταφέρθηκε στο γραφείο της τελευταίας, η οποία έλειπε με άδεια και επέστρεψε στην υπηρεσία της για να διαβάσει υποθέσεις που πρόκειται να δικάσει. Στον ίδιο χώρο βρισκόταν και ο σύζυγός της, συνταξιούχος αξιωματικός του Στρατού, που επιχείρησε να ανοίξει τον φάκελο για να την εξυπηρετήσει, ενώ τον θεώρησε ύποπτο όταν είδε να προεξέχουν κάποια καλώδια, μέσα από έναν υποφάκελο.

Στη συνέχεια, αστυνομικός της Ασφάλειας των δικαστηρίων κλήθηκε να παραλάβει και να μεταφέρει τον φάκελο στην κεντρική είσοδο όπου υπάρχει μηχάνημα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων X-RAY, όμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται στα αεροδρόμια για τον έλεγχο των αποσκευών. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος περιείχε καλώδια συνδεδεμένα με μπαταρίες. Σήμανε συναγερμός, όλοι απομακρύνθηκαν από το σημείο και εκκενώθηκε το Μέγαρο, με τους υπαλλήλους, τους δικαστικούς και τους πολίτες να αποχωρούν από την πλαϊνή έξοδο.

Άμεσα παρενέβησαν αστυνομικοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ. (ΤΕΕΜ) που εξουδετέρωσαν τη βόμβα, αποτρέποντας τυχόν θύματα από την έκρηξή της.

Ο ύποπτος φάκελος εξετάστηκε από το μηχάνημα Χ-RAY και επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε μηχανισμό με εκρηκτική ύλη, και συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδα.

Τις έρευνες για τον παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό φάκελο, που απεστάλη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και εξουδετερώθηκε, ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική. Ερευνώνται η συνδεσμολογία του, ο αποστολέας του όπως επίσης και η διαδρομή μέχρι να φτάσει ο φάκελος στα δικαστήρια.


 
 

Η βόμβα φέρεται να έφτασε με «κούριερ» στα δικαστήρια και το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δεν ελέγχθηκε το συγκεκριμένο αντικείμενο όταν εισήλθε στα δικαστήρια.

«Πρωτόκολλο υπάρχει. Οι υπάλληλοι δεν κάνουν έλεγχο τι μπαίνει και τι βγαίνει, το κάνει η αστυνομία. Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης μπαίνουν χιλιάδες άτομα», δήλωσε ο Τριαντάφυλλος Φούντας, πρόεδρος δικαστικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε στο MEGA πως σε δικαστικά μέγαρα και υπουργεία ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο, με τις Αρχές να ερευνούν πως πέρασε ο φάκελος και βρέθηκε στο γραφείο της προέδρου Εφετών.

 
 megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου