ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Αυξήσεις στους δημοσιογράφους της Cosmote TV- Χωρίς αιτία η απεργία της ΕΣΗΕΑ

Περιπλέκεται η αυριανή μετάδοση των αγώνων της Super League μετά την απεργία που προκήρυξε μόνο στην Cosmote TV η ΕΣΗΕΑ.  Η Ένωση συντακτών, που ελέγχεται από τις παρατάξεις της ΝΔ , της Νέας Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, προκήρυξη 24ωρη απεργία για τους δημοσιογράφους της Cosmote TV υποστηρίζοντας πως “για περισσότερο από τρεις μήνες η εργοδοτική πλευρά προσέρχεται προσχηματικά σε συζητήσεις, χωρίς ουσιαστικές προτάσεις και χωρίς τη διάθεση να απαντήσει στα αιτήματα των δημοσιογράφων”.

 
 

“Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ούτε διαπραγμάτευση, ούτε πρόταση, αλλά εμπαιγμός” σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, η οποία παραλήπτει στην ανακοίνωσή της πως έχει αποδεχθεί και αναγνωρίσει το καθεστώς των ατομικών συμβάσεων στην Cosmote TV, γεγονός που επιτρέπει στο φορέα να χαράσει την πολιτική των αυξήσεων προς τους εργαζόμενους με τον τρόπο που αξιολογεί.

Η COSMOTE TV από την πλευρά αναφέρει πως
  • Οι όροι όλων των συμβάσεων των εργαζομένων είναι σύμφωνοι με την εργατική νομοθεσία, κάτι που έχει επιβεβαιώσει και η νομική σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ.
  • Η εταιρεία εξετάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους όρους των συμβάσεων των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προχωρήσει οικειοθελώς σε μισθολογικές αναπροσαρμογές, κάνοντας αυξήσεις στην πλειονότητα των δημοσιογράφων. Σημειώνεται πως ο κατώτατος μικτός μηνιαίος μισθός ανέρχεται στα €1.000.
  • Οι δημοσιογράφοι της εταιρείας απολαμβάνουν ένα σύνολο παροχών, μεταξύ των οποίων πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης ζωής και υγείας, έκτακτα βοηθήματα σε δύσκολες περιόδους και πολιτική ταξιδιών, που είναι πιο συμφέρουσα συγκριτικά με ό,τι προβλέπει ο νόμος.
  • Η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει στην ΕΣΗΕΑ την πρόθεσή της να επανεξετάσει τους όρους αμοιβής όσων λαμβάνουν μηνιαίες μικτές αποδοχές κατώτερες των €1.500.
  • Το μοντέρνο περιβάλλον εργασίας, υψηλών προδιαγραφών εξασφαλίζει στους εργαζόμενους όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να αισθάνονται ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Το ωράριο των δημοσιογράφων είναι ευέλικτο, με τις ώρες εργασίας τους να μην ξεπερνούν τις 40 σε εβδομαδιαία βάση. Σε πολλές περιπτώσεις, η εργασία υπολείπεται των 40 ωρών χωρίς περικοπή αποδοχών.
  • Η εταιρεία ήταν και παραμένει ένας από τους ελκυστικότερους εργοδότες στον κλάδο, διασφαλίζοντας ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους της.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:


 
 

24ωρη απεργία των δημοσιογράφων της COSMOTE TV

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας από τις 6 π.μ. της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2024 έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου 2024 για τους δημοσιογράφους της COSMOTE TV μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την βελτίωση των αποδοχών και των συνθηκών εργασίας τους, με ευθύνη της εργοδοσίας.

Για περισσότερο από τρεις μήνες η εργοδοτική πλευρά προσέρχεται προσχηματικά σε συζητήσεις, χωρίς ουσιαστικές προτάσεις και χωρίς τη διάθεση να απαντήσει στα αιτήματα των δημοσιογράφων. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ούτε διαπραγμάτευση, ούτε πρόταση, αλλά εμπαιγμός.

Οι εργαζόμενοι και η ΕΣΗΕΑ έδειξαν καλή πίστη και διάθεση για ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο. Δυστυχώς και παρά την αναστολή της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, που είχε κηρύξει η ΠΟΕΣΥ για την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, μετά από αίτημά μας προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος, η εργοδοσία, με πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού στην διαδικασία, προσήλθε με σαθρά επιχειρήματα ότι δήθεν οι οικονομικές απολαβές των δημοσιογράφων είναι επαρκείς. Χωρίς, μάλιστα, να έχει γίνει έως τώρα καμία συζήτηση για θέματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας, ειδικά εκτός έδρας και την ποιότητα του παραγόμενου δημοσιογραφικού έργου.

Έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε προσπάθεια διαλόγου και αντιμετωπίζοντας την τεχνοκρατική προσέγγιση της εργοδοσίας, η οποία αγνοεί την αξία της δημοσιογραφικής εργασίας και την ποιότητα του παραγόμενου έργου, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να διαφυλάξει την επαγγελματική αξιοπρέπεια των μελών της και τα εργασιακά δικαιώματά τους, προχωρεί σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας: α) ουσιαστικές αυξήσεις για όλους τους δημοσιογράφους β) αμοιβή για τις αργίες, σαββατοκύριακα και τη νυχτερινή εργασία σύμφωνα με το νόμο  και γ) τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου