ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Ο Ντιν Μητρόπουλος αγοράζει την Κασσιόπη έναντι 32 εκατ. ευρώ

 Πρόκειται για την πρώτη έκταση που ιδιωτικοποιήθηκε στο πλαίσιο των μνημονίων πριν 12 χρόνια 

Σε σχήμα συμφερόντων του Ελληνοαμερικανού ομογενή δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία και επενδυτή

Ντιν Μητρόπουλου θα περάσει, εκτός απροόπτου, τις επόμενες εβδομάδες το ακίνητο έκτασης 438 στρεμμάτων στην Κασσιόπη της Κέρκυρας. Πρόκειται για την πρώτη ιδιωτικοποίηση που πραγματοποίησε στην ιστορία του το ΤΑΙΠΕΔ στις απαρχές της ελληνικής κρίσης χρέους και μία από αυτές τις επενδύσεις που ουδέποτε ολοκληρώθηκαν. 


 
 

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως έχει συμφωνηθεί το τίμημα να ανέλθει στα 32 εκατομμύρια ευρώ και εκκρεμεί η οριστικοποίηση της τραπεζικής χρηματοδότησης για το project. Πωλητής είναι η ιδιοκτήτρια της έκτασης NCH Capital που την αγόρασε προ δώδεκα ετών μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας του ΤΑΙΠΕΔ έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το business plan του αγοραστή προβλέπει την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών που θα λειτουργούν υπό τα σήματα αναγνωρισμένου διεθνούς brand φιλοξενίας. Παραμένει άγνωστο κατά πόσον η ηπιότερη ανάπτυξη που φαίνεται να υπόσχεται ο νέος επενδυτής είναι ώριμη αδειοδοτικά, σχολιάζουν νομικές πηγές, παρά τις αλλεπάλληλες προσφυγές που έχει δεχθεί και υπερκεράσει το project στο Συμβούλιο της Επικρατείας και όχι μόνο. 

Η NCH Capital φέρεται να καταλήγει σε συμφωνία με τον Ντιν Μητρόπουλο ύστερα και από προηγούμενες άγονες απόπειρες πώλησης της έκτασης, μεταξύ άλλων και σε σχήμα επενδυτών υπό τον Γερμανό επιχειρηματία Γεργκ Ροκενχόιζερ (TeamViewer) με τη συμμετοχή και άλλων ιδιοκτητών μεγάλων γειτνιαζουσών εκτάσεων. Ωστόσο, οι συζητήσεις εκείνες δεν καρποφόρησαν καθώς η NCH Capital ζητούσε υψηλότερο τίμημα από αυτό που μπήκε στο τραπέζι από τους υποψήφιους αγοραστές. 

Η NCH Capital υπέγραψε το 2015, τρία χρόνια μετά την έναρξη του διαγωνισμού, σύμβαση για να καταβάλει σύμφωνα με τη δεσμευτική προσφορά της στο ΤΑΙΠΕΔ 25 εκατομμύρια για την έκταση των 438 στρεμμάτων με ακτογραμμή 700 σχεδόν μέτρων στην περιοχή Ερημίτης στη βόρεια Κέρκυρα. Η τελευταία δόση των 2 εκατομμυρίων για το ποσό αυτό καταβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022. Στο μεσοδιάστημα βεβαίως πηγές της διαχείρισης της NCH σημειώνουν πως έγιναν σημαντικά έξοδα για την ωρίμανση του project και, κυρίως, νομικά έξοδα λόγω του πλήθους των προσφυγών που κατατέθηκαν κατά της αδειοδότησης της εν λόγω αξιοποίησης. 


 
 

Το Kassiopi Project, όπως είχε βαφτιστεί προέβλεπε την κατασκευή μιας ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων, δυναμικότητας 90 δωματίων και έως 116 τουριστικές κατοικίες και βίλες επιφανείας έως και 800 τ.μ. Αν και έχουν προχωρήσει κάποια έργα, όπως το εσωτερικό οδικό δίκτυο και η μεταφορά του ναυτικού οχυρού που φιλοξενείται στην έκταση, οι κυρίως κατασκευαστικές εργασίες που επρόκειτο να αρχίσουν το 2019 δεν προχώρησαν. Ο επενδυτής ισχυριζόταν ότι οι λόγοι συνδέονταν τότε μεταξύ άλλων και με την πανδημία, αλλά και την αναθεώρηση του προϋπολογισμού εξαιτίας της ανόδου των τιμών των πρώτων υλών όπως και με άλλα ζητήματα που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία στους σχεδιασμούς του επενδυτικού κεφαλαίου. Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη ανάπτυξη έχει προκαλέσει αλλεπάλληλες αντιδράσεις τόσο από τους ιδιοκτήτες εκτάσεων στην περιοχή, όσο και από κοινωνικούς και κομματικούς φορείς του νησιού. 

Η Κασσιόπη βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές και το Βόρειο Στενό της Κέρκυρας, σε απόσταση 37 χλμ. βορείως της πόλης της Κέρκυρας και 12,5 ανατολικά της Αχαράβης. Είναι γνωστός διεθνώς τουριστικός προορισμός και χαρακτηρίζεται από βραχώδεις κυρίως ακτές αλλά και μικρές παραλίες ενδιάμεσα με πεντακάθαρα νερά. 

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου