ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Σίμος Ζαγκανίκας: Ας ξεκρεμάσουμε ένα, ακόμη, «συγνώμη» από το τσιγκέλι της σκόπιμης, προβλέψιμης αναβλητικότητας!

Μετά από τα «συγνώμη»: για την ανθρωποκτόνα τραγωδία στα Τέμπη και τα τέσσερα «συγνώμη» για τις ισάριθμες  πυρκαγιές: στην Αττική, στη

Βόρεια Εύβοια, στην Μαγνησία και στον Εθνικό Δρυμό της Δαδιάς του Έβρου, στα οποία έχουμε αναφερθεί,  η «συγνώμη» που θα αναφερθούμε, σήμερα, ήρθε σαν σουρβάλα, σαν κοπετός, εφάμιλλος με την πλημμύρα που ενέσκηψε στον Θεσσαλικό κάμπο, από τα χείλη του Πρωθυπουργού… Κι ήταν τόσο γοερή και τόσο δακρύβρεχτη, που συνέβαλλε ακόμη περισσότερο στην απελπισία των Θεσσαλών. Και εκεί, σχεδόν μείναμε να κλαίμε απαρηγόρητα, γιατί ή παρηγοριά έχασε το δρόμο της στους μαιάνδρους της σκόπιμης κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας!... Όσο για τη «συγνώμη», αυτή, ήταν τόσο αβαρής, που ως πλατανόφυλλο, την παρέσυραν τα θολά νερά της θεομηνίας στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου.  Εξάλλου, όλοι τούτοι, οι υπεύθυνοι, βρίσκονται κάτω από τη σκιά ενός γέρικου κομματικού πλάτανου, που τους σκιάζει στις καυτές μέρες των αποκαλύψεων των σκόπιμων λαθών, με τη φυλλορροή των συγνώμη. Χρόνια τώρα καλά κρατούν… τα μαθήματα στις ρίζες του πλατανιού! Είναι μαθήματα, που περιέχουν μια επιτηδευμένη συνταγή, για το πώς πρέπει να πολιτεύονται οι πονηροί!...


 
 

Όταν η κλιματική αλλαγή τους έστειλε το μήνυμα με την θεομηνία «Ιανός», για τις πλημμύρες από την περιοχή της Καρδίτσας , το Σεπτέμβριο του 2020, από τα ασύστολα χείλη του Πρωθυπουργού βγήκαν υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ!. Με στόμφο και αφού πρώτα τα έριξε στην …«ασυνήθιστη βροχόπτωση» υποσχέθηκε αποζημιώσεις και στην συνέχεια έταξε αντιπλημμυρικά έργα και μελέτες. Μάλιστα μίλησε για …«αυστηρά χρονοδιαγράμματα» για την υλοποίηση τους. Υποσχέθηκε, παράλληλα την αναδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού για την επίτευξη των στόχων!

Το μήνυμα της κλιματικής αλλαγής δεν βρήκε παραλήπτη. Το διευθυντήριο της νεοφιλελεύθερης συνταγής άκουγε τους ιδιώτες που του ζαχάρωναν το μυαλό. Έτσι όταν ενέσκηψε ο “Daniel” το Σεπτέμβριο του 2023, πνίγηκαν 7 συνάνθρωποί μας και βυθίστηκε η Θεσσαλία ξανά στη φτώχεια και τον αφανισμό.

 Δεν υπάρχουν πιο συνεπείς από τους καθολικά ασυνεπείς, που την πολιτική την βλέπουν, ως επιχειρηματικό, με το αζημίωτο, μάρκετινγκ. Το οποίο ερμηνεύεται, ως επενδύω στη φτώχεια των πολιτών, για να μπορώ μέσα από το πελατειακό σύστημα και την ελεημοσύνη των επιδομάτων να συντηρώ την ελπίδα τους για καλύτερη ζωή και να τους ελέγχω…

Θα μπορούσε στην τριετία να γίνει μια σε βάθος αντιπλημμυρική απορροή των υδάτων, ώστε να έχουμε τις μικρότερες δυνατές συνέπειες. Στις προτεραιότητες όμως των  εφαρμοστών της νεοφιλελεύθερης συνταγής δεν έχει θέση ο άνθρωπος, ο Έλληνας, ο συμπολίτης, ο ξωμάχος, ο Θεσσαλός, παρά το αδηφάγο τέρας της ιδιοποίησης του δημόσιου πλούτου και του μονόφθαλμου προσωπικού κέρδους.

Για πολλοστή φορά, οι Θεσσαλοί, κατά την ερμηνεία του δικού τους, μεγάλου ερμηνευτή, του Δημήτρη Μητροπάνου, ήταν αισιόδοξοι και «γελαστοί» και βγήκαν απαισιόδοξοι και «γελασμένοι»!.. Ο απολογισμός, που έρχεται από το κοντινό μέλλον, θα είναι οδυνηρός για όλους τους ήσυχους καλλιεργητές του κάμπου.

Τυλιγμένοι με την κάπα της απώλειας , «όσοι ζωντανοί» όπως θα έλεγε και ο Ίωνας Δραγούμης βλέπουν τον τόπο τους να χάνεται, να χάνονται τα σπίτια τους, να χάνεται το βιο τους, να χάνεται η δύναμη να κάνουν όνειρα!... Ο κάμπος θα μείνει χέρσος με την ελλειπή παρέμβαση στήριξης των αγροτών  και θα γεμίσει από γυάλινους ταμιευτήρες ηλιακής ενέργειας από τους επιχειρηματικούς ομίλους.  Και ως εκ τούτου, ο μισεμός, από τα νιάτα, που ήδη  βρίσκεται σε «ανεμπόδιστη» εξέλιξη, θα αφήσει έρημα τα χωριά μας. Όπως έγραψε ο ποιητής και στιχουργός Ηλίας Κατσούλης  και ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας «Έρημα Χωριά… Άνοιξη βαριά στης καρδιά την ζυγαριά».


 
 

Γιατί,  την αποκαλώ σκόπιμη και προβλέψιμη και θα πρόσθετα καταστροφική την αναβλητικότητα των νεοφιλελεύθερων της σημερινής διοίκησης του κράτους, στο τίτλο τούτου του άρθρου? Γιατί είναι πασιφανή η παντελής αδιαφορία  για την, πλην εισπρακτικών και αστυνομικών υπηρεσιών, λειτουργία των υπολοίπων δομών του κράτους. Στόχος τους είναι να οδηγήσουν σε χρεωκοπία όλες τις υπόλοιπες δομές του κράτους για την εύκολη πώληση τους στους ιδιώτες επενδυτές του αζημίωτου.. Το επόμενο στάδιο, σε μια τρίτη επανεκλογή τους, θα αντικαταστήσουν με εισπράκτορες  ιδιώτες των φόρων και των ασφαλίστρων  των εργαζομένων, ώστε να πετύχουν την ακώλυτη είσπραξη, όπως οι ιδιώτες εισπράκτορες στα χρόνια της Οθωμανικής επικράτησης με συνεργό τους τη νέα τεχνολογία. Και για την φρούρηση τους  έχουν ήδη αποκτήσει ιδιωτική αστυνομία, ο καθένας χωριστά. Μην αισθάνεστε εξαπατημένοι, κάνουν  φιλότιμες προσπάθειες για να μας αναβαθμίσουν στο αξίωμα  του κολίγου και του ραγιά.

Πιστεύω να μην αλλάξετε συχνότητα. Τις επόμενες ημέρες ακολουθεί η συνέχεια, της κούφιας ειλικρίνειας και των απατηλών συγνώμη, που υψώνουν τα τείχη των λίγων και εκλεκτών και επιδεινώνουν τη ζωή των πολλών και ευάλωτων πολιτών, οι οποίοι είναι ζεμένοι στη μέγγενη του πηγαδιού για να γυρίσει ο μύλος πολλαπλάσια του αδίστακτου, χωρίς κανόνες πλουτισμού!..

Σίμος Ζαγκανίκας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου