ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Σίμος Ζαγκανίκας: Τα «συγνώμη» της λεκτικής αβρότητας, που ως «ιδιοτελή» υπηρετούν μία αδιαφανή επιτηδευμένη σκοπιμότητα!...

Ξεκρέμασα κι άλλα, «επινοημένα συγνώμη» από το τσιγκέλι της επιτηδευμένης σκοπιμότητας, που φρόντισε, η αμερόληπτη μνήμη, να τα ταξινομήσει στον κατάλογο των κορυφαίων πολιτικών γεγονότων!

Πολιτικά γεγονότα με βάρος και ουσία, που χαράσσονται, όπως εκείνες οι ανεπούλωτες χαρακιές στο νου και δίνουν επωνυμία στον χρόνο και στη σκέψη. Πολιτικά γεγονότα που φανερώνουν την ασυνέπεια μεταξύ λόγου και πράξης. Πολιτικά γεγονότα αξεπέραστα, που η απατηλή συμπεριφορά, η υποκρισία, η κίβδηλη αντιμετώπιση μένουν πάνω τους , ως λεκέδες, που επιδεινώνουν την εικόνα και φανερώνουν την έλλειψη αισθητικής, ή πιο σωστά, την χαμηλή νοητική ευαισθησία! Έτσι αντιλαμβάνομαι και τούτα τα «συγνώμη», που θα σας περιγράψω κι έχουν τη θέση του λεκέ στη λευκότητα των γεγονότων… 

Βαρύ φορτωμένο το τσιγκέλι: Τα «πυρίκαυστα συγνώμη» για τις πυρκαγιές στην Αττική, στην Βόρεια Εύβοια, στη Μαγνησία και στη Δαδιά (τον Εθνικό μας Δρυμό) στον Έβρο, όπου έχει αφανιστεί η ζωή και έχει εναπομείνει μόνο καμένη γη. Όρκο παίρνω, πως δεν θα ξεφυτρώσουν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, από τους επιχειρηματικούς ομίλους, ερήμην των ιθαγενών, της Τοπικής ζωής και προκοπής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Το «αιματοβαμμένο συγνώμη» για την ανθρωποκτόνα αδιαφορία του κράτους των ημερών μας, στα Τέμπη. Και τούτο γιατί η εγνωσμένη αλήθεια είναι: Ότι έχει σχέση με το κράτος και τις υπηρεσίες του, όλες καρκινοβατούν, πλην των εισπρακτικών και αστυνομικών υπηρεσιών. Και τούτο γιατί, δεν υπάρχει η προσφιλή φίλια ευγνωμοσύνη, όπως αυτή των ιδιωτών και των ιδιωτικών, απάτριδων ομίλων προς την πολιτική εκδούλευση!

Το «καταιγιστικό συγνώμη», που σκέπασε με υποκρισία όλη τη Θεσσαλία, μετά από τις τελευταίες πλημμύρες που βύθισαν στο πένθος( 7 πνιγμένοι Θεσσαλοί) και την καταστροφή. Και τούτο γιατί δεν φρόντισαν, τα τρία προηγούμενα χρόνια της κυβερνητικής τους θητείας να χτίσουν την ελάχιστη αντιπλημμυρική υποδομή! Ο προνοητικός Νώε, έφτιαξε την κιβωτό της σωτηρίας για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή. Οι απαράσκευοι κυβερνητικοί, όπως οι «μωρές παρθένες», περίμεναν, χωρίς καμία προετοιμασία, τον ιδιώτη νυμφίο με φιλάρεσκη ευαισθησία, μα τους πρόλαβε ο κατακλυσμός και η θεομηνία!...


 
 

Το «συγνώμη» του 2020, έμεινε να αιωρείται σαν καλιακούδα, μαύρο, πάνω από την χιονοαποκλεισμένη Αττική. Όχι για μια, δυο ώρες, μα ένα ατελείωτο εικοσιτετράωρο, ζήσαμε αποκλεισμένοι, χωρίς βοήθεια, λες και βρεθήκαμε χαμένοι στις Σιβηρικές στέπες, παγωμένοι, γιατί η αναμονή καταβρόχθισε και το τελευταίο γραμμάριο βενζίνης, την οποία είχαμε προμηθευτεί για την διαδρομή. Και τούτο γιατί δεν φρόντισαν οι υπεύθυνοι υπουργοί να έχουν σε εγρήγορση και επιφυλακή, έστω και την ελάχιστη υποδομή!

Ένα ανήλιαγο και δύσοσμο «συγνώμη» έβγαινε από τις «υπόγειες» κρύπτες των μυστικών υπηρεσιών τον Αύγουστο του 2022, και απευθυνόταν προς τον νέο αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης, τον κύριο Νίκο Ανδρουλάκη, για την υποκλοπή της τηλεφωνικής του επικοινωνίας. Είχαν στήσει ολόκληρο κατασκοπευτικό δίκτυο και παρακολουθούσαν πολιτικούς, δημοσιογράφους και υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης. Οι κατεργάρηδες της υπηρεσίας πληροφοριών, η οποία ανήκει στην αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού , μηχανευόταν τρόπους για να γίνουν εύκολα χειραγωγούμενοι οι πολιτικοί και οι πολίτες στα πλαίσια μιας επίπλαστης Δημοκρατίας, (θυμίζοντας εποχές αλήστου μνήμης), μιας Δημοκρατίας υπό έλεγχο και περιορισμό! Φόβου τους μπιρμπιλομάτες και δώρα φέροντες!!!

Την περίοδο της επιδημικής κρίσης, του covid 19, εισπράξαμε ένα «συγνώμη» που αποδείχθηκε, εκ των υστέρων, πως ήταν ιοβόλο, το οποίο οδήγησε την δωρεάν κρατική ιατρική περίθαλψη(ΕΣΥ) στην εντατική, να ψυχορραγεί!... Τις μέρες της κρίσης, λαλίστατος, ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε την άρτια στελέχωση των Νοσοκομείων από ιατρικό, νοσηλευτικό και υπαλληλικό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τους. Ήταν οι μέρες που οι ιδιώτες γιατροί και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια σφύριζαν αδιάφορα, γιατί η δική τους παροχή ήταν με παχυλή πληρωμή και όχι με την γλίσχρα δημοσιοϋπαλληλική αμοιβή. Μετά την κρίση, ξεχάστηκαν οι υποσχέσεις και αναθυμήθηκαν τον ιδεολογικό τους ταρσανά. Έτσι ξεδοντιάζουν το ΕΣΥ, το τεμαχίζουν, και το ετοιμάζουν προς πώληση! Μια μέρα στις άμεσες και κοντινές θα ξυπνήσουμε και δεν θα υπάρχει κρατική μέριμνα για την υγεία των πολλών και φτωχών Ελλήνων. Πόσο αλήθεια ματαιοπονήσατε ονειροπαρμένε Ανδρέα Παπανδρέου και ρομαντικέ Γιώργο Γεννηματά… Ήρθαν τα ιδιωτικά συμφέροντα και το κέρδος των επιχειρηματιών, ως οδοστρωτήρας, και ισοπέδωσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που εσείς ονειρευτήκατε!.... Τώρα η υγεία του λαού μας βρίσκεται στην εντατική και τούτοι, που για μας δεν δίνουν, χωρίς κέρδος, έναν παρά, κάνουν προσπάθειες να μας αναβαθμίσουν στο ρόλο του ζήτουλα και του φουκαρά!... Τους ευχαριστούμε θερμά!!!

Το «συγνώμη» όμως εκείνο, που έφερε θυμηδία σε όλους τους Έλληνες ήταν το «συγνώμη» για την αστυνομική βία. Η θυμηδία έγινε γέλιο και το γέλιο έγινε τρανταχτό και ανέβαινε σε ντεσιμπέλ, ώστε να απολέσουμε εντελώς την αυτοκυριαρχία μας και μάλιστα όταν ακούσαμε ότι το συγνώμη του είναι διαχρονικό από τον πρώτο ξυλοδαρμό του πρώτου πολίτη μέχρι σήμερα, τότε ξετρελαθήκαμε στο γέλιο… Να σαι καλά Πρωθυπουργέ, πρόσθεσες τόση ιλαρότητα στη ζωή μας που άμεσα ξεχάσαμε όλα τα προβλήματα μας και αποδεχτήκαμε αυτό το, με χαμόγελο διατυπωμένο, περιπαιχτικό σου συγνώμη!.. Είσαι όντως ο Πρωθυπουργός της μεταμέλειας, της αυτοκριτικής και της ιλαρής συγνώμης! Στο βάθρο που σε ανεβάσαμε θα υπάρχουν πάντα πραιτοριανοί, που θα φυλάγουν την κολόνα που το στηρίζει, γιατί αλλιώς, θα μείνει μετέωρο το βάθρο και θα αιωρείται στην ανασφάλεια των ημερών και των χρόνων που έπονται. Μια ανασφάλεια που ίσως ανεπαισθήτως έριξες πολύ μεράκι για να την εδραιώσεις στην συνείδηση των Ελλήνων που βρίσκονται εκτός των τειχών!... 

Δυο λόγια, για τα λάθη και τα «συγνώμη». Υπάρχουν σκόπιμα λάθη που έχουν τραγικές αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών και της κοινωνίας και υπάρχουν «συγνώμη» που βοηθούν στο ξεγλίστρημα των υπευθύνων από τις ευθύνες τους για την διάπραξη τους! Εμείς θα βάζουμε κολλητική ταινία στις διόδους διαφυγής, ώστε να πιάνονται οι ποντικοί, οι πονηροί!..

Ζαγκανίκας Σίμος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου