ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Γυρίζει την πλάτη στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία η Εκκλησία – Η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Την αλλαγή του τόπου εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας αποφάσισε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αντιδρώντας σιωπηρά στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

 
 

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν αναφέρεται ρητά στα αίτια της απόφασης, ωστόσο ανακοίνωσε ότι ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας για πρώτη φορά δεν θα γίνει στη Μητρόπολη της Αθήνας, κάτι που συμβαίνει παραδοσιακά, αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη. Ουσιαστικά, με την απόφαση, η Ιεραρχία βάζει «μπλόκο» στην πολιτική ηγεσία, καθώς η λειτουργία στη Μονή Πετράκη δεν υπόκειται σε πρωτόκολλο, ενώ η ΔΙΣ δεν θα στείλει προσκλήσεις στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Μάλιστα, κατά τα ειωθότα, το Σύμβολο της Πίστεως (το "Πιστεύω") διάβαζε ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ φέτος αυτό θα γίνει από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η Ιεραρχία αποφάσισε ότι και το γεύμα θα διοργανωθεί στη Μονή Πετράκη, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Συνοδικοί Ιεράρχες συνέτρωγαν με τον/την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχοντας απευθύνει και τη σχετική πρόσκληση, πράγμα που δεν θα γίνει φέτος.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό από την προεδρία της Δημοκρατίας, «η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση».

 
 

Από την κυβέρνηση, πάντως, δεν υπάρχει κανένα σχόλιο σχετικά με το πού θα εορταστεί από την εκκλησία η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

«Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ότι ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών, 24η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Τον πανηγυρικό της ημέρας, ως έχει ήδη ορισθεί, θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός», αναφέρει η ανακοίνωση.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου