ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Βουλή: Τι προβλέπει το Σύνταγμα για την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση

Σφοδρές αντιδράσεις και ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», ότι έγινε μοντάζ στις ηχογραφημένες συνομιλίες σταθμάρχη και μηχανοδηγών, το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι ραγδαίες, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου σε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με την ΝΔ να σηκώνει το γάντι και να απαντά : «Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας εάν κατατεθεί».

 
 

Ο κοινοβουλευτικός συντάκτης του MEGA Παναγιώτης Τζανετάτος εξήγησε τι προβλέπει η διαδικασία από εδώ και πέρα:

«Εφόσον τα τρία κόμματα – δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά- στηρίξουν όντως την πρόταση δυσπιστίας και την υπογράψουν μαζεύονται 79 υπογραφές και κατ’ έπέκταση μπορεί να κατατεθεί σε ανοιχτή συνεδρίαση της ολομέλειας, πιθανότατα την Τρίτη 26 Μαρτίου. Θα κατατεθεί η πρόταση και η κυβέρνηση εκείνη την στιγμή θα πρέπει να απαντήσει αν ξεκινά αμέσως την συζήτηση αν εάν μέσα στις επόμενες 48 ώρες ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος για να γίνει αυτό».

Κατόπιν συνέχισε δημοσιογράφος λέγοντας ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση με τις τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων, των υπουργών, των βουλευτών και στο τέλος η διαδικασία κορυφώνεται με την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας που θα έχει τον χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σε αυτό το σημείο ο κοινοβουλευτικός συντάκτης του MEGA έκανε δύο επισημάνσεις επί της διαδικασίας:

«Η κυβέρνηση μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή εφόσον το επιθυμεί να γυρίσει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης. Το δεύτερο στοιχείο είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την συγκεκριμένη πρόταση, γιατί στην περίπτωση που την στηρίξει σημαίνει ότι θα δώσει την δυνατότητα στον Νίκο Ανδρουλάκη και να εκπροσωπήσει όλη την αντιπολίτευση».
 
 
 
 megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου