ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Ηλεκτρικά ΙΧ: Πώς μπορείτε να βάλετε φορτιστή στην πολυκατοικία- Ολες οι νομικές και τεχνικές διαδικασίες

 

Η διαρκής άνοδος των αμιγώς ηλεκτρικών και των επαναφορτιζόμενων υβριδικών (plug-in) οχημάτων που

κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους έχει ως αποτέλεσμα και την αντίστοιχη αύξηση του ηλεκτρικού φορτίου που καλείται να παρέχει το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και τις προστριβές μεταξύ των συνιδιοκτητών πολυκατοικιών.


Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια εκτιμάται πως κυκλοφορούν πάνω από 25.000-27.000 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα. Πλέον, όπως είναι γνωστό, είναι απαραίτητη η δήλωση των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, προκειμένου, όπως επισημαίνουν από τη ΔΕΔΔΗΕ, να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των ηλεκτρικών οχημάτων στο Δίκτυο.


 
 
Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά τον χώρο των ηλεκτρικών και plug-in οχημάτων, η φόρτιση αυτών των αυτοκινήτων από απλή οικιακή πρίζα «σούκο» πρέπει να αποτελεί λύση ανάγκης λόγω – κυρίως – της χαμηλής τάσης του οικιακού ρεύματος, με τον χρόνο φόρτισης να είναι ιδιαίτερα μεγάλος και να κυμαίνεται από 18 έως 30 ώρες. Επίσης είναι απαγορευτική – για τη φόρτιση μπαταρίας – η χρήση μπαλαντέζας.


Η ιδανική λύση είναι η φόρτιση μέσω Wall box (πρόκειται για έναν «έξυπνο» επιτοίχιο φορτιστή), η εγκατάσταση του οποίου πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο.

Το Wall box προσφέρει γρήγορη και άνετη διαδικασία φόρτισης, ο δε ιδιοκτήτης ενός ηλεκτρικού οχήματος μπορεί μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής στο κινητό του να εποπτεύει τη διαδικασία της φόρτισης μέσω του Wallbox έχοντας τη δυνατότητα ακόμα και για έναρξη και λήξη της.

Τα προβλήματα στις πολυκατοικίες

Η εξάπλωση όμως της ηλεκτροκίνησης προϋποθέτει και τη δυνατότητα φόρτισης των αυτοκινήτων εντός των ιδιόχρηστων ή κοινόχρηστων χώρων των πολυκατοικιών. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι πάντοτε αυτονόητο, με συνέπεια να δημιουργούνται προστριβές και διαμάχες μεταξύ των ενοίκων τους.

Για τον λόγο αυτόν, «ΤΑ ΝΕΑ», με τη βοήθεια του πολιτικού μηχανικού και τεχνικού συμβούλου του Γραφείου Ενημέρωσης Μελών της ΠΟΜΙΔΑ Κώστα Καράμπαμπα, παρουσιάζουν μέσα από 13 ερωτήσεις-απαντήσεις έναν οδηγό με όλες τις νομικές και τεχνικές διαδικασίες εγκατάστασης των φορτιστών στις πολυκατοικίες.

Ολες οι πληροφορίες χωρίζονται σε δύο ενότητες: η πρώτη αφορά τα υφιστάμενα κτίρια και η δεύτερη τα νέα κτίρια...

Η συνέχεια εδώ


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου