ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Μητρόπολη Κέρκυρας: «Eκτός εκκλησίας οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών»

«Έσφαλαν πνευματικώς βαρύτατα»

Εκτός εκκλησίας έθεσε η Μητρόπολη Κέρκυρας, τους βουλευτές Δημήτρη Μπιάγκη (ΠΑΣΟΚ) και Χρήστο Αυλωνίτη (ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίοι ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας έγινε γνωστή την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 όταν πραγματοποιήθηκε η Γενική Ιερατική σύναξη υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριου.

 
 

Εκεί αποφασίστηκε η λήψη μέτρων για τους δύο από τους τρεις βουλευτές του νησιού καθώς ο Στέφανος Γκίκας από τη ΝΔ απείχε από τη σχετική ψηφοφορία.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη εκφράζεται η βαθιά απογοήτευσή της για την στάση που κράτησαν οι δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης καθώς όπως σημειώνεται παρότι είχαν ενημερωθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με επίσημη επιστολή ότι το νομοσχέδιο αυτό απάδει στις θέσεις και στην πίστη του ορθόδοξου χριστιανού, εντούτοις το υπερψήφισαν.

«Έσφαλαν πνευματικώς βαρύτατα» αναφέρει επίσης η Μητρόπολη και επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Για μας λοιπόν αυτοί οι δύο βουλευτές δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας… Τους καλούμε να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, δεν θεωρούμε ότι τους επιτρέπεται να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και τους προτρέπουμε σε μετάνοια για το ατόπημά τους».

 
 

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου