ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Ο Βαγγέλης Παπανίκος στο EΡΤΝews: Ο προπονητής που ανακάλυψε τον Μίλτο Τεντόγλου

 Ο άνθρωπος που ανακάλυψε το Μίλτο Τεντόγλου, και τον οδήγησε

από το παρκούρ στον στίβο, ο πρώτος του προπονητής, ο Βαγγέλης Παπανίκος, μίλησε στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6».

.


 
 


Όπως δήλωσε ο κ. Παπανίκος: «Δεν έχει αλλάξει καθόλου τον χαρακτήρα του. Πάντα ερχόταν στο γήπεδο με διάθεση, χαρά.
Όπως το λέει ο ίδιος, δεν ήταν το πρώτο του ενδιαφέρον εκείνο το διάστημα, αλλά σιγά – σιγά έβαλε το μεράκι του στίβου και όπως βλέπετε παρέμεινε σταθερός στις απόψεις του και παραμένει αληθινός και προσιτός όπως ήταν από μικρό παιδί εδώ στα Γρεβενά.

Ο Μίλτος γενικά μέχρι την τρίτη γυμνασίου δεν είχε κάνει αθλητισμό συστηματικό. Μόνο με μια παρέα φίλων του έκανε παρκούρ. Δεν μπορέσαμε να τον βρούμε πιο μικρό σε ηλικία γιατί όπως είπε και ο ίδιος κάναμε αγώνες στίβου και παίρναμε, πήγαινα και ψάχναμε, βρίσκαμε τα τρία πρώτα παιδιά σε κάθε αγώνισμα και τα κάναμε να έρθουν να αθληθούν μαζί μας.
Ο Μίλτος, εκείνη τη φορά έκτη δημοτικού, είχε έρθει 4ος γιατί όπως είπε έτρεξε 60 μέτρα αλλά δεν είχαμε ταρτάν και δεν είχε κυρίως καρφιά και γλίστρησε στο χώμα με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να διακριθεί.
Και τελικά ήρθε στο γήπεδο τρίτη γυμνασίου.

Την πρώτη χρονιά ξεχώρισε ως αθλητής γιατί πήγε η πρώτη συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του που έγινε στο Καυταντζόγλειο Στάδιο και ήρθε 2ος με 6.40.
Πολύ καλή επίδοση για την ηλικία του αν σκεφτείτε ότι δεν είχε κάνει και προπόνηση, αλλά τη δεύτερη χρονιά που άρχισε να βάζει το μυαλό του στο στίβο, να σταματάει να πηγαίνει από δω και από κει γιατί μία ερχόταν πέντε μέρες, καθότανε και όταν άρχισε να προπονείται ανέβηκε κατευθείαν 70 πόντους, έκανε 7.13., την επόμενη χρονιά.

Ο ίδιος άρχισε να πιστεύει στις δυνατότητες και εμείς αρχίσαμε να διακρίνουμε ότι έχουμε ένα ταλέντο μέσα μας που μάλλον μπροστά μας που έπρεπε να δούμε τι θα κάνουμε.
Συζητήσαμε με τη μαμά του πήγαινε στο Μουσικό Σχολείο στη Σιάτιστα, σταμάτησε το Μουσικό Σχολείο της Σιάτιστας που ήταν γιατί γύριζε τέσσερις το απόγευμα και δεν προλάβαινε να κάνει προπονήσεις.
Έβαλε σε προτεραιότητα το στίβο και σιγά – σιγά με τη δουλειά που έκανε, αλλά και γιατί είχε οξυδέρκεια, άρχισε να παρατηρεί και να μαθαίνει το στίβο.
Στην αρχή δεν ήξερε καν ποιος είναι ο πανελληνιονίκης στο άλμα σε μήκος και ποιος έχει το παγκόσμιο ρεκόρ.
Μέσα σε ένα χρόνο όμως έβαλε τόσο πολύ τη γνώση στο μυαλό του που ήξερε περισσότερα και από εμένα στατιστικά και έβλεπε αθλητές, παρατηρούσα τεχνικές και προσπαθούσε κάθε φορά να βελτιωθεί».

Συνεχίζοντας ανέφερε πως: «Είναι αλήθεια ότι μέσα από τις επιτυχίες ξεχάσαμε τις δυσκολίες που περάσαμε με τον Μίλτο αλήθεια, ήταν ένας καθημερινός αγώνας και όπως σας είπα και αυτό σταμάτησε και την άλλη του αγάπη που ήταν η μουσική, γιατί αναγκαζόμασταν κάθε μέρα να πηγαίνουμε στα διπλανά γήπεδα Κοζάνη ή στο Άργος Ορεστικό στην Καστοριά και να κάνουμε εκεί προπόνηση, καθώς εδώ δεν υπήρχε καν γήπεδο, όχι απλώς ταρτάν.
Απλώς ήταν εντάξει με τις επιτυχίες του Μίλτου, όπως είπε και με την πίεση που δέχτηκε από διάφορους άλλους ανθρώπους, μεταξύ αυτών και οι δημοσιογράφοι, έγινε το γήπεδο, αλλά για ένα χρόνο μόνο ο Μίλτος κατάφερε να αγωνιστεί εδώ, αλλά εντάξει, ήταν ένα συν για το νομό ακριβώς και το ότι έγινε το γήπεδο και έχουμε πολλά παιδιά μαζί μας χάρη στο Μίλτο Τεντόγλου.

Κοιτάξτε, μαζί είχαμε ξεκινήσει και λίγο τριπλούν εδώ στα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Ο πρώτος αγώνας ήταν 15 νομίζω 15.20 και ο δεύτερος αγώνας με πολύ λίγη φόρα έκανε 15.67. Αν επιμέναμε νομίζω θα έκανε το πανελλήνιο ρεκόρ αλλά γιατί είχε ευαίσθητα τα γόνατα και δεν θέλαμε.
Το τριπλούν είναι πολύ απαιτητικό άθλημα, δεν θέλαμε να τον ταλαιπωρήσουμε. Νομίζω αν πάει στο τριπλούν πάλι θα διακριθεί.

Ο Μίλτος πήγε ως ο πιο μικρός Έλληνας αθλητής στην Ολυμπιάδα, δεν είχε κλείσει τα 17, στο Ρίο είχαμε πάει στην Καλαμάτα και έκανε 8.19, ως έφηβος πρώτη χρονιά αθλητής.
Στην Ολυμπιάδα πήγε μόνος του, δεν είχα πάει κι εγώ, λόγω διαφόρων συνθηκών που δημιουργήθηκαν.
Ο Μίλτος εκεί αισθάνθηκε μόνος του, μικρός ήταν, δεν είχε ξαναβγεί έξω από την Ελλάδα, εκτός από μια – δυο φορές που είχαμε πάει.
Βέβαια είχε βγει 2ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων με 7.90 και δεν έκανε καλή διαχείριση του άλματος.
Ήταν και μικρός, μάλλον αγχώθηκε κάπως παραπάνω, ενώ δεν ήταν στο χαρακτήρα του να αγχώνεται, με αποτέλεσμα να κάνει μόνο 7 62 και να μείνει εκτός τελικού, είχε και δύο άκυρα άλματα.
Απλώς το ότι πήγε και μόνο η εμπειρία που μετέφερε στις προηγούμενες διοργανώσεις, όπως καταλαβαίνετε ήταν πολύ σημαντική».


Τέλος, ανέφερε πως: «Μεγάλωσε μαζί μας ο Μίλτος εδώ στα Γρεβενά. Θεωρώ ότι πήρε κάποια στοιχεία, βέβαια η μητέρα του έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο και ο πατέρας του στην όλη διαδικασία. Η μητέρα του ως εκπαιδευτικός προσπάθησε πάρα πολύ με τον Μίλτο γιατί ήταν και δύσκολος χαρακτήρας.
Σαν νεαρός περνούσε την εφηβεία του, αλλά θεωρώ ότι μεταφέρει κάποια στοιχεία από τα στοιχεία που είχε εδώ στα Γρεβενά στην καθημερινότητά του τώρα στην Αθήνα βέβαια εξελίχθηκε πάρα πολύ ως χαρακτήρας και φαίνεται και η προσπάθεια που κάνει και ο ίδιος και ο κύριος Πομάσκι».

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου