ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

ISIS - Μόσχα: Οι έρευνες, οι δράστες και τα όπλα του μακελειού (εικόνες)

Μνήμες από την επίθεση στο θέατρο "Μπατακλάν" το 2015, ξύπνησε η

τρομοκρατική επίθεση στο συναυλιακό χώρο «Crocus City Hall» του Κρασνογκόρσκστην Μόσχα, κατά την διάρκεια της οποίας περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν - ανάμεσα τους και τρία παιδιά - και 115 τραυματίστηκαν.


 
 

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε χθες το βράδυ την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης στο κανάλι Telegram.

Μαχητές του ΙΚ "επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση (...) στα προάστια της ρωσικής πρωτεύουσας Μόσχας", δήλωσε το ΙΚ σε έναν από τους λογαριασμούς του στο Telegram.

Οι ΗΠΑ επιβεβαώσαν τον ισχυρισμό της τζιχαντιστικής οργάνωσης, ότι οι μαχητές της εξαπέλυσαν την πολύνεκρη επίθεση.

Οι ρωσικές αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τους δράστες, οι οποίοι σύμφωνα με την ανάρτηση του ISIS στο Telegram κατάφεραν να διαφύγουν και να επιστρέψουν στη βάση τους. Μάλιστα, έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες πέντε αντρών, οι οποίοι φαίνεται να είναι οι δράστες της επίθεσης

Οι τρομοκράτες φέρεται να τράπηκαν σε φυγή με ένα λευκό Renault Symbol με φιμέ πίσω τζάμι, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti που έδωσε και τη φωτογραφία στη δημοσιότητα.


 
 

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διεξάγουν έρευνες στον σημείο του μακελειού. Μέχρι στιγμής έχουν συλλέξει ένα προσαρμοσμένο τουφέκι Καλάσνικοφ, πολλά φυσίγγια και πυρομαχικά για αυτόματα όπλα και ένα κιτ ζώνης που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες.

Ρωσία - Συναυλία - Τρομοκρατική επίθεση - ISIS

Έχουν επίσης αρχίσει να γίνονται βαλλιστικές έρευνες σε όπλα και οπλισμό.

Ρωσία - Συναυλία - Τρομοκρατική επίθεση - ISIS

Το χρονικό της επίθεσης

Ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο κατάμεστο Crocus City Hall – μια αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ, βορειοδυτικά της Μόσχας – και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σκορπώντας τον θάνατο. Ακολούθησαν εκρήξεις και ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα στο κτίριο.

Ένας μουσικός παραγωγός που βρισκόταν στα καμαρίνια, αφηγήθηκε ότι «λίγο πριν από την έναρξη» της συναυλίας, ακούστηκαν πυροβολισμοί και κραυγές και είδε πανικόβλητους θεατές που έτρεξαν να βγουν έξω.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα Telegram καταγράφονται στιγμιότυπα από την εισβολή των ενόπλων, πυροβολισμοί στο αμφιθέατρο, θεατές να αναζητούν καταφύγιο πίσω από τα καθίσματα και άλλους να σπεύδουν προς την έξοδο.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από αρκετές ώρες και αφότου τμήμα της οροφής κατέρρευσε.

Ρωσία - Συναυλία - Τρομοκρατική επίθεση - ISIS

Σε βίντεο πιου δημοσίευσε το Associated Press το πρωί μετά την επίθεση, καπνοί ανεβαίνουν προς τον ουράνο από τον συναυλιακό χώρο.

ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου