Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Πώς ο Larry Page έβγαλε 125 δισ. δολάρια στον… ύπνο του

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 26 Μαρτίου 1973

Γεννιέται ο Larry Page, συνιδρυτής της Google και ο 9ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με περιουσία

125,2 δισ. δολαρίων.

Όπως λέγεται, ο Page είχε τους υπολογιστές στο DNA του, αφού και οι δύο γονείς του ήταν καθηγητές πληροφορικής, που είχαν γεμίσει το σπίτι τους με μηχανήματα και περιοδικά τεχνολογίας.

Είναι φυσικό, λοιπόν, που ο μετέπειτα συνιδρυτής της Google ανέπτυξε εμμονή με τους υπολογιστές από παιδί. Συχνά υπερηφανεύεται, μάλιστα, ότι ήταν ο πρώτος μαθητής στο σχολείο του που παρέδωσε εργασία γραμμένη στο word.


 
 

Ο ίδιος αποδίδει την μετέπειτα επιτυχία του στο γεγονός ότι φοίτησε σε Μοντεσσοριανό σχολείο, καθώς είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σύστημα καλλιεργεί την ανεξαρτησία και την δημιουργικότητα των παιδιών. «Αυτή η εκπαίδευση όπου δεν ακολουθούσες κανόνες και οδηγίες, αλλά έδινες μόνος σου κίνητρο στον εαυτό σου και αμφισβητούσες το τι συμβαίνει στον κόσμο», επηρέασε τη στάση αλλά και τη δουλειά του, έχει πει.

Στα 12 του, διάβασε μια βιογραφία του σπουδαίου εφευρέτη Nikola Tesla, ο οποίος πέθανε φτωχός και άσημος. Το τέλος του βιβλίου τον έκανε να κλάψει και αυτό ενέπνευσε τον Page όχι μόνο να φτιάξει τεχνολογίες που θα άλλαζαν τον κόσμο, αλλά να έχει και το επιχειρηματικό πνεύμα να τις διαδώσει. «Κατάλαβα ότι το να εφευρίσκεις πράγματα δεν είχε νόημα. Έπρεπε πραγματικά να τα βγάζεις στον κόσμο και να έχεις ανθρώπους να τα χρησιμοποιούν για να έχεις αποτέλεσμα», έχει πει.

Αφότου αποφοίτησε από το East Lansing High School, το 1991, ο Page σπούδασε μηχανικός υπολογιστών στο University of Michigan και στη συνέχεια έκανε μάστερ στην πληροφορική στο Stanford University.


Εκεί γνώρισε τον άνθρωπο με τον οποίο μαζί θα έγραφαν ιστορία. Και κόντρα σε ό,τι θα περίμενε κανείς, η γνωριμία των δύο συμφοιτητών που θα έφτιαχναν μαζί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, ξεκίνησε με μία αμοιβαία αντιπάθεια.


Όταν ο Page σκεφτόταν να κάνει το μεταπτυχιακό του στο Stanford, ο Sergey Brin, που ήταν ήδη φοιτητής, ανέλαβε να του δείξει το μέρος.

Οι δυο τους διαφώνησαν σχεδόν για τα πάντα από την πρώτη στιγμή. Όμως έναν χρόνο αργότερα, θα συνεργάζονταν πάνω σε μια ιδέα που ήρθε στον Page ενώ κοιμόταν.


 
 

Όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος, ήταν 22 χρόνων όταν στη μέση της νύχτας του ήρθε ένα όραμα: Με κάποιο τρόπο είχε καταφέρει να κάνει download ολόκληρο το Web και μελετώντας τα links ανάμεσα στις σελίδες, είδε την πληροφορία ολόκληρου του κόσμου με έναν εντελώς νέο τρόπο.

Αμέσως μόλις ξύπνησε, έπιασε ένα στυλό και έγραψε αυτό που θα γινόταν η βάση για έναν αλγόριθμο. Χρησιμοποίησε αυτό τον αλγόριθμο για να φτιάξει μια νέα μηχανή αναζήτησης, αυτήν που σήμερα γνωρίζουμε ως Google.

Δουλεύοντας στα δωμάτιά τους στη φοιτητική εστία, Page και Brin έφτιαξαν μία μηχανή αναζήτησης η οποία χρησιμοποιούσε τα links για να καθορίσει το πόσο σημαντική είναι η κάθε σελίδα στο διαδίκτυο.

Καθώς, λοιπόν, η μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιούσε τα λεγόμενα «back links» του ίντερνετ, το δίδυμο αποφάσισε αρχικά να την ονομάσει BackRub.

Κάποια στιγμή γύρω στο 1997, ο Page αποφάσισε ότι το όνομα BackRub δεν ήταν πολύ καλό. Έτσι, μαζί με άλλους συμφοιτητές του στο Stanford  άρχισε να ψάχνει για άλλα ονόματα, ελπίζοντας να βρει κάτι που να μαρτυρά πόσο μεγάλο όγκο δεδομένων διαχειρίζεται η υπηρεσία.

Έτσι, ένας φοιτητής, ο Sean Anderson, ήταν εκείνος που βρήκε το όνομα «Google». Για την ακρίβεια, ο Anderson πρότεινε τη λέξη «googolplex» και ο Page συμφώνησε με το πιο σύντομο «googol». Το googol είναι ο αριθμός 1 και 100 μηδενικά, ενώ το googolplex είναι ο αριθμός 1 και googol μηδενικά.   

Όταν ο Anderson πληκτρολόγησε τη λέξη σε έναν υπολογιστή για να δει εάν κάποιος άλλος είχε σκεφτεί να κατοχυρώσει αυτό το domain, κατά λάθος έγραψε «google.com». Αυτό το όνομα άρεσε στον Page ακόμα περισσότερο.

Μαζί με τον Brin, κατοχύρωσαν το domain στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997.


moneyreview.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου