ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

melissocosmos: Οι Βασίλισσες, οι μύθοι, οι πραγματικότητες, και τα περίεργα


Οι μελισσοκόμοι και όλα τα μελισσοκομικά βιβλία μας προτείνουν να φτιάχνουμε βασίλισσες από δυνατά μελίσσια με καλοταϊσμένα βασιλικά κελιά θεωρώντας πως οι βασίλισσες που θα βγουν από αυτά θα είναι οι καλύτερες δυνατές

Τι γίνετε όμως όταν αντιστρέφετε ο νομός αυτός; Τι βασίλισσες έχουμε; Θα περίμενε κανείς ότι θα έχουμε τις χειρότερες. Κι όμως αγαπητοί συνάδελφοι τα φαινόμενα καμία φορά απατούν.

Πέρυσι στις 18 Απριλίου έκοψα 8 παραφυάδες. Έχω περιγράψει τον τρόπο που κόβω παραφυάδες, από ένα δυνατό 20αρι μελίσσι παίρνω τη βασίλισσα και τότε αυτό φτιάχνει πολλά βασιλικά κελιά σε πολλά πλαίσια, τότε παίρνω πλαίσια με έτοιμα σφραγισμένα κελιά από αυτά που έφτιαξε και φτιάχνω πολλές μικρές παραφυάδες.

 
 

Από τις 8 που έφτιαξα οι 7 μου είχαν γεννήσει μετά από 12 μέρες, την παραφυάδα με το νούμερο 24 όμως τη βρήκα ορφανή, προφανώς κάτι έπαθε στο γαμήλιο ταξίδι η μεγαλειοτάτη μας.

Εδώ θέλω να πω πως είμαι ιδιαιτέρως πεισματάρης ανέκαθεν στις δουλείες μου και δεν μπορώ να συμβιβαστώ ποτέ με αποτυχίες, έτσι λοιπόν και τότε αντί να ενώσω το μελισσάκι αυτό του έδωσα γόνο να βγάλει άλλη βασίλισσα αδιαφορώντας για το γεγονός ότι είναι αδύναμο και θα βγάλει κακής ποιότητας βασίλισσα, εγώ ήθελα παραφυάδα και θα την είχα. . .

Μετά σχεδόν 20 μέρες επιθεώρησα και βρήκα ξανά ορφανό το μελίσσι, αγανάκτησα τότε άλλα...

Η συνέχεια εδώ

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου