ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Tα 15.000 δολάρια του Στέφανου Τσιτσιπά και η συμβολική του πράξη



Ο Στέφανος το έδωσε το παράδειγμα, να δούμε πόσοι και ποιοι θα τον ακολουθήσουν…Άξια πολλών συγχαρητηρίων είναι η απόφαση του Στέφανου Τσιτσιπά να προσφέρει χρήματα στους κατοίκους του Μεξικού που επλήγησαν από τον τυφώνα «Οτις». Ο Ελληνας πρωταθλητής του τένις είχε ανακοινώσει τη συμπαράσταση του στους κατοίκους του Ακαπούλκο, το οποίο τον περασμένο Οκτώβριο χτυπήθηκε από τον ισχυρότατο τυφώνα που άφησε πίσω του 50 νεκρούς, ζημιές αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, περισσότερα από 130.000 σπίτια με σημαντικές καταστροφές και 250.000 οικογένειες να έχουν πληγεί με διάφορους τρόπους.

Συμμετέχοντας στο τουρνουά του Ακαπούλκο ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε 15 άσους στα τρία ματς που έδωσε κάτι που σημαίνει πως θα προσφέρει 15.000 δολάρια ως δωρεά για τους πληγέντες της περιοχής.


Σπουδαία πράξη από τον Στέφανο Τσιτσιπά, που απέδειξε έμπρακτα τη στήριξή του στους κατοίκους του Μεξικού.

Δυστυχώς για τους πληγέντες κατοίκους αλλά και τον ίδιο, ο Στέφανος αποκλείστηκε πριν τα ημιτελικά από τον Αυστραλό Αλεξ Ντε Μινόρ αλλά φεύγει με ψηλά το κεφάλι και με την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του. «Όταν με υποδέχονται σε μια χώρα, είναι φυσιολογικό για μένα να θες να ανταποδώσεις κάτι στον κόσμο που σου συμπεριφέρεται τόσο καλά και σου δίνει την αγάπη του. Προέρχομαι από μια χώρα που έχει υποφέρει αρκετά από την οικονομική κρίση και μπορώ να καταλάβω πως είναι κόσμος να χάνει το σπίτι του και να χάνει την περιουσία του από μια φυσική καταστροφή» είχε πει ο Στέφανος για την απόφαση του να δωρίσει τα χρήματα.

H πρωτοβουλία έκανε το γύρο του κόσμου, αναδημοσιεύτηκε από κορυφαία ΜΜΕ ενώ και η ATP καρφίτσωσε στο λογαριασμό της στο X (πρώην twitter) το βίντεο με τη δήλωση του Νο 12 της παγκόσμιας κατάταξης για την απόφαση της δωρεάς!


Οσοι θέλουν να κατηγορήσουν τον 25χρονο τενίστα, μπορούν να ισχυριστούν ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στα σχεδόν 40.000 δολάρια που έβγαλε από το συγκεκριμένο τουρνουά αλλά και τα 504.000 δολάρια που έχει εισπράξει το 2024 μόνο από τους αγώνες του.

 
 

Ωστόσο θα ήταν τουλάχιστον άδικη οποιαδήποτε κριτική στον Στέφανο καθώς πέρα από τα χρήματα που δίνει, η πράξη του έχει και συμβολικό χαρακτήρα, στέλνοντας μήνυμα στις μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού, να προχωρήσουν σε αντίστοιχες φιλανθρωπικές πράξεις διαθέτοντας μερικά από τα εκατομμύρια δολάρια που εισπράττουν από την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό.

Ο Στέφανος έχει επικριθεί για πολλούς λόγους τον τελευταίο καιρό. Για τον τρόπο παιχνιδιού, τους απογοητευτικούς αποκλεισμούς, το γεγονός ότι βγήκε εκτός Top 10 της ΑΤP, για τη σχέση του με την Πάουλα Μπαντόσα, τα αφελή κάποιες φορές ποσταρίσματα και αρκετά ακόμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παραμένει ένα είδωλο για εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη και όταν αναλαμβάνει μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία, δεν γίνεται να μην του αναγνωριστεί η απόφαση του.

Ισως και ο ίδιος να κατάλαβε, ότι το τένις και κατ’επέκταση ο αθλητισμός, πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα που έχουν για τους φιλάθλους όλου του πλανήτη, μπορούν να έχουν και ένα πιο ισχυρό αποτύπωμα στην καθημερινή ζωή αναξιοπαθούντων ή ανθρώπων που είναι θύματα φυσικών καταστροφών.

Ο Στέφανος το έδωσε το παράδειγμα, να δούμε πόσοι και ποιοι θα τον ακολουθήσουν…

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου