ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Οι... σταθεροί υποψήφιοι ευρωβουλευτές και αυτοί που άλλαξαν κόμμα

Συνολικά 21 ευρωβουλευτές αναμένεται να εκλέξει η Ελλάδα στις προσεχείς ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου - ίδιος δηλαδή αριθμός με το 2019.

Με λιγότερο από δύο μήνες να απομένουν, το iefimerida.gr ανοίγει τον φάκελο των υποψηφίων στις ευρωεκλογές και σας παρουσιάζει τους ευρωβουλευτές που έθεσαν εκ νέου υποψηφιότητα για μια θέση στην Ευρωβουλή με το κόμμα που είχαν εκλεγεί στις προηγούμενες -το 2019-, εκείνους που πήραν «μεταγραφή», αλλά και αυτούς που δεν θα βρίσκονται στη σύνθεση των 720 προσώπων του επόμενου Ευρωκοινοβουλίου, καθώς δεν έθεσαν υποψηφιότητα.

Οι ευρωβουλευτές που πήραν... μεταγραφή στις ευρωεκλογές 2024


Ξεκινώντας από το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, αυτό των «μεταγραφών», συνολικά τέσσερις ευρωβουλευτές από το Ευρωκοινοβούλιο του 2019 κατεβαίνουν υποψήφιοι στις προσεχείς ευρωεκλογές με διαφορετικό κόμμα.

Πιο πρόσφατη «μεταγραφή» αυτή του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος το 2019 είχε εκλεγεί με τη ΝΔ, ωστόσο σε αυτές τις κάλπες θα κατέβει με το ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι το 2020 ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε διαγραφεί από το ευρωομάδα της ΝΔ, ωστόσο το 2021 ανακοινώθηκε ότι επανεντάσσεται στις τάξεις του κόμματος, διεκδικώντας παράλληλα την προεδρία της ΕΠΟ. Τελικά, στις προσεχείς ευρωεκλογές ο μέχρι πρότινος «γαλάζιος» βουλευτής θα κατέβει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.

Μια άλλη υποψηφιότητα με διαφορετικό κόμμα είναι αυτή του Αλέξη Γεωργούλη. Τον Απρίλιο του 2023 ο γνωστός ηθοποιός, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκε εκτός της ευρωομάδας του κόμματος μετά από καταγγελία που υπήρχε προς το πρόσωπό του. Τελικά, θα διεκδικήσει εκ νέου μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο, αυτή τη φορά με το «Πράσινο Κίνημα», αφού το όνομά του έχει συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης αποχώρησε σχετικά πρόσφατα από την ευρωομάδα του κόμματος, με στόχο όχι να μεταπηδήσει σε κάποιο άλλο κόμμα, αλλά για να ιδρύσει τον δικό του πολιτικό φορέα. Όπως ανακοίνωσε, ο «Κόσμος» θα κατέβει στις προσεχείς ευρωεκλογές και ο ίδιος ο Πέτρος Κόκκαλης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.


Από τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών στον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα έχασε και άλλον έναν ευρωβουλευτή του. Ο λόγος για τον Στέλιο Κούλογλου, που παραιτήθηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές κατά του προέδρου του κόμματος. Όπως έχει γίνει γνωστό, θα διεκδικήσει ξανά μία από τις 21 έδρες της Ελλάδας στην Ευρωβουλή, κατεβαίνοντας ως υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά - την παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε από το κόμμα μετά την εκλογή Κασσελάκη

Οι ευρωβουλευτές που κατεβαίνουν υποψήφιοι ξανά με τη ΝΔ

Όσον αφορά τους νυν ευρωβουλευτές που θα κατέβουν υποψήφιοι ξανά με το κόμμα που είχαν εκλεγεί και το 2019, από τη ΝΔ υπάρχουν πέντε ονόματα. Είναι οι:

Ελίζα Βόζεμπεργκ

Μανώλης Κεφαλογιάννης

Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Μαρία Σπυράκη

Αυτοί που έμειναν εκτός

Δηλαδή, από τους 8 ευρωβουλευτές που εξέλεξε η ΝΔ το 2019 (μαζί με τον Ζαγοράκη, που κατεβαίνει με το ΠΑΣΟΚ) οι 5 θα είναι ξανά υποψήφιοι. Στο ευρωψηφοδέλτιο του 2024 δεν υπάρχει το όνομα του Γιώργου Κύρτσου, που έχει διαγραφεί από τη ΝΔ, αλλά και αυτό της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία αποπέμφθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υπόθεση με τη διαρροή των e-mails των ομογενών.

Οι εκ νέου υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις απώλειες, δύο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν στο κόμμα και θέτουν εκ νέου υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές του 2024. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Αρβανίτη και την Έλενα Κουντουρά.

Από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποχωρήσει και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έχει ανακοινώσει πως δεν θα κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές και πως θα αποχωρήσει από την πολιτική.

ΠΑΣΟΚ

Από το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής μόνο ένας νυν ευρωβουλευτής θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα με το κόμμα. Πρόκειται για τον Νίκο Παπανδρέου, που είχε καταφέρει να μπει στην Ευρωβουλή παίρνοντας τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές.

Εκτός ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ είναι η Εύα Καϊλή, η οποία διεγράφη μετά τη σύλληψή της για την εμπλοκή του ονόματός της στο Qatar Gate.

ΚΚΕ

Οι νυν ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές που ανακοίνωσε προ ημερών το κόμμα.

Ελληνική Λύση


Εκ νέου υποψήφιος με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου θα είναι ο Εμμανουήλ Φράγκος.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ευρωκοινοβούλιο του 2019 είχαν εκλεγεί με την Χρυσή Αυγή δύο ακόμη άτομα (Λαγός, Αθανασίου).
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου