ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Στη Νέα Υόρκη ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος και ο επίσκοπος Αμφιπόλεως Χριστοφόρος-Φωτογραφίες μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη χειρορονία του τέως προϊστάμενου του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νεκτάριου Παπαζαφειρόπουλου ως επισκόπου Διοκλείας

 


Το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος Αμερικής χειροτόνησε τον επίσκοπο Νεκτάριο Διοκλείας.

Παρόντες ήταν ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, αλλά και βοηθός και επίσκοπος Αμφιπόλεως Χριστοφόρος, που συμμετείχαν


 
 

στη χειροτονία του νυν αρχιμανδρίτη και τέως προϊστάμενου του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νεκτάριου Παπαζαφειρόπουλου ως επισκόπου Διοκλείας.

Η ανύψωση πραγματοποιήθηκε στον Ελληνορθόδοξο Αρχιεπισκοπικό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέα Υόρκη με την παρουσία της οικογένειάς του, ιεραρχών, κληρικών και Ελλήνων Ορθόδοξων πιστών που φώναξαν περήφανα “Άξιος! ” για τη Χάρη Του. Μεταξύ των ιεραρχών που παρευρέθηκαν ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος πρώην Αμερικής, ο Μητροπολίτης Απόστολος Νιου Τζέρσεϊ, ο Επίσκοπος Αθηναγόρας Ναζιανζός, ο Επίσκοπος Σεβαστιανός της Ζέλας, ο Επίσκοπος Ιωακείμ Αμισσού, ο Επίσκοπος Θεοφάνιος Φιλομηλίου, ο Επίσκοπος Αμφίπολης και δεκάδες κληρικοί. Στην ανύψωση συμμετείχε και ο Πάτερ Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος, αδελφός της Χάρη του.

“Έχετε κληθεί να πάρετε το ομοφόριον και να το τοποθετήσετε πάνω από τους ώμους σας. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αντιπροσωπεύει το «ένα πρόβατο που έχει παραστρατήσει», για το οποίο ο καλός ποιμένας αφήνει το ενενήντα εννέα, και πηγαίνει να βρει ανάμεσα στα βουνά μέρη Αυτό είναι το κάλεσμά μας ως επίσκοποι. Ποτέ να μην εγκαταλείπεις έναν αδερφό ή μια αδερφή, ή έναν ιερέα ή έναν διάκονο. Πρόκειται να κυνηγήσουμε τέτοια χαμένα πρόβατα μέσα από τα άγρια πνευματικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά πεδία όπου οι πιστοί μας μπορούν να χαθούν, και να τα φέρουμε πίσω στη μία πτυχή του Μεγάλου Ποιμένα των λογικών προβάτων, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Έχετε ασκήσει αυτή τη διακονία με μεγάλη δεξιότητα ως Καγκελάριος, και θα συνεχίσετε να το κάνετε ακόμα περισσότερο, με τη χάρη της Επισκοπής στους ώμους σας» παρατήρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Ο Επίσκοπος Νεκτάριος ευχαρίστησε τον Πανταγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, τους συναδέλφους ιεράρχες, τους κληρικούς και την οικογένειά του. Στις παρατηρήσεις της Χάρη Του δήλωσε: «Ζητώ «να με επισκιάσει η δύναμη του Χριστού», μέσω των πρεσβειών του προστάτη μου Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, ώστε να γίνω «είδος πιστών στο λόγο, στη μετάνοια, στην αγάπη, στο πνεύμα, στην πίστη, στην αγνότητα», ώστε η ταπεινή μου διακονία ονομάζεται «πολύτιμη», «άξιος», «ευλογημένος», «άγιος» (Ιγνάτιος Θεοφόρος). Ενώπιον του Θεού, στέκομαι ενώπιόν σου, Σεβασμιώτατε Πατέρα και Αφέντη, και εν μέσω του λαού επαναλαμβάνω ανάξια αλλά ειλικρινά τα λόγια του Προφήτη Του: Εδώ είμαι Κύριε· στείλε μου! ( τῶν ἐμῖν, ἡμῖν, ἡμῖν, ἡμῖν ἐστιλῶν. Ησαΐας 6:8)”

Ο Εξοχότατος Επίσκοπος Νεκτάριος της Διοκλείας γεννήθηκε στο Τζέρσεϊ Σίτι του Νιου Τζέρσεϊ και μεγάλωσε στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, ανατράφηκε από ευσεβείς Χριστιανούς μετανάστες γονείς που τόνισαν την ορθόδοξη πίστη και την ελληνική κληρονομιά του. Με την ολοκλήρωση του Long Island City High School, γράφτηκε στο Πολυτεχνείο για να σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ολοκλήρωσε το Πτυχίο του στην Ηλεκτρολόγος Μηχανικός το 1985 και στη συνέχεια το Μεταπτυχιακό του στον ίδιο τομέα. Πέρασε τα επόμενα δέκα χρόνια στη βιομηχανία.

Έχοντας λάβει το κάλεσμα να υπηρετήσει την Εκκλησία, γράφτηκε στο πρόγραμμα Master of Divinity στο Σεμινάριο του Αγίου Βλαντιμίρ στο Crestwood της Νέας Υόρκης. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των μελετών το 1999, πήγε στην Ελλάδα για να προετοιμαστεί για χειροτονία το 2001.

Τον Ιούνιο του 2002 χωνίστηκε μοναχός και δόθηκε το όνομα Νεκτάριος και αμέσως μετά χειροτονήθηκε στον διάκονο από τον Μητροπολίτη Δανιήλ Καισσαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, στην Αθήνα. Έγινε Αρχιδιάκονος και υπηρέτησε στη θέση για ένα χρόνο. Στις 18 Ιανουαρίου 2004 χειροτονήθηκε στο Ιερατείο, παραχωρήθηκε το οφίκιον του Αρχιμανδρίτη και ανατέθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Βύρωνα. Με την εκλογή του Μητροπολίτη Παύλου της Μητροπόλεως Κοζάνης το 2004 (ο Μητροπολίτης ήταν πρώην Προσταμένος της ενορίας του στην Αστόρια), ζήτησε την άδεια να πάει και να υπηρετήσει μαζί του. Ανατέθηκε ως Προσταμένος στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κοζάνη. Το 2005 του ανατέθηκε η θέση του Γενικού Εφημέριου της Μητρόπολης και υπηρέτησε στην Κοζάνη μέχρι το 2008.

Κατόπιν εντολής του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Δημητρίου, κλήθηκε να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2008 και υπηρέτησε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ελληνορθόδοξη στη Δυτική Βαβυλώνα της Νέας Υόρκης μέχρι το 2012. Στη συνέχεια ανατέθηκε ως Προσταμένος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια. Το 2019, η Χάρη του διορίστηκε από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο Αμερικής ως ένας από τους πέντε Εφημέριους της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, ενώ διετέλεσε επίσης πνευματικός σύμβουλος της Φιλοπτώχου Αρχιεπισκοπικής Επαρχίας. Η Χάρη του θα συνεχίσει να υπηρετεί στην τωρινή του θέση ως Καγκελάριος Εθνικής Αρχιεπισκοπής.

Φωτογραφία: GOARCH/Δημήτριος Πανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου