ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Διεθνής Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού - Εκδήλωση στην Κοζάνη..



Η ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ.) ανακοινώνει ότι την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, από τις 
10:00 το πρωί μέχρι τις 13:00, θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης (μπροστά από το ρολόι), τιμώντας την Διεθνή Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού (που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου).

Με την χρήση κατάλληλου ραδιοερασιτεχνικού εξοπλισμού, θα επιτευχθούν επικοινωνίες με συναδέλφους σε μακρινές αποστάσεις, γιορτάζοντας έτσι την ημέρα Διεθνή Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τί είναι ο ραδιοερασιτεχνισμός, τί κάνουν οι ραδιοερασιτέχνες, πως είναι να επικοινωνεί κανείς με ανθρώπους που βρίσκονται εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) χιλιόμετρα μακριά, ας έρθουν μαζί μας. Να γνωριστούμε, να μιλήσουμε, να συζητήσουμε, να λύσουμε απορίες, να γνωρίσουμε διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας.

Σας περιμένουμε όλους με χαρά!

 

18 Απριλίου - Διεθνής Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού

(World Amateur Radio Day)

Ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια ενασχόληση με την τεχνική των ραδιοεπικοινωνιών, η οποία έχει σκοπό την αυτοδιδασκαλία, τη δημιουργία κοινωνικών σχέσεων, την ψυχαγωγία και την κοινωνική προσφορά, ιδίως σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι ραδιοερασιτέχνες, όπως ονομάζονται τα άτομα που ασχολούνται με τη δραστηριότητα αυτή, χρησιμοποιούν εξοπλισμό ραδιοεπικοινωνιών, τους πομποδέκτες, για να επικοινωνήσουν με άλλους ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο, μέσω των ερτζιανών κυμάτων και συγκεκριμένα περιοχών των βραχέων κυμάτων. Η επικοινωνία δεν επιτυγχάνεται μόνο με την φωνή, αλλά και με σήματα Μορς, καθώς και με την βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι ραδιοερασιτέχνες δεν κάνουν μεταδόσεις όπως αυτές του ραδιοφώνου και δεν σχετίζονται με το πειρατικό ραδιόφωνο ή τους χρήστες της Μπάντας Πολιτών (CB). Η χρήση της λέξης ραδιοερασιτέχνης, δεν έχει κάποια σχέση με τις δυνατότητες του χρήστη, αφού οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα, αλλά με τον σκοπό του ραδιοερασιτεχνισμού, ο οποίος δεν είναι η εκμετάλλευση των ραδιοεπικοινωνιών για εμπορικούς λόγους, αλλά για αυτοδιδασκαλία, έρευνα, ψυχαγωγία και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Επειδή στη χώρα μας η λέξη ραδιοερασιτέχνης χρησιμοποιείται από πολλούς λαθεμένα, από άγνοια ή σκόπιμα, διευκρινίζουμε ότι ο όρος είναι διεθνώς καθιερωμένος (Radio Amateur, Radioamateur, Amateurfunker) και σημαίνει σύμφωνα με την επικρατούσα διεθνή ορολογία “΄Ερασιτέχνης ασυρματιστής που έλαβε άδεια από το ΥΜΕ μετά από εξετάσεις και έχει αποδείξει την ικανότητά του στον χειρισμό συσκευών ασυρμάτου και δύναται να κατέχει και να λειτουργεί αυτούς τους σταθμούς.”

H 18η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού, με αφορμή την ίδρυση της Διεθνούς Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών (I.A.R.U- International Amateur Radio Union), στις 18 Απριλίου 1925 στο Παρίσι.

Κάθε 18 Απριλίου, Ραδιοερασιτέχνες από όλο τον κόσμο εκπέμπουν στις ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες, για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Ραδιοερασιτεχνισμού.

Οι ραδιοερασιτέχνες ως πειραματιστές ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν ότι μέσω των βραχέων κυμάτων (HF), μπορούσαν να επιτύχουν παγκόσμιας εμβέλειας απ' ευθείας επικοινωνίες. Έχοντας βιασύνη να χρησιμοποιήσουν αυτά τα μήκη κύματος, οι ραδιοερασιτέχνες «διέτρεχαν σοβαρό κίνδυνο να παραμεριστούν», όπως σημειώνει στην ιστορία της η Διεθνής Ένωση Ραδιοερασιτεχνών (I.A.R.U.). Οι πρωτοπόροι του Ραδιοερασιτεχνισμού συναντήθηκαν στο Παρίσι το 1925 και δημιούργησαν την Διεθνή Ένωση Ραδιοερασιτεχνών (I.A.R.U.), για την υποστήριξη του Ραδιοερασιτεχνισμού παγκοσμίως.

Μόλις δύο χρόνια αργότερα, στο Διεθνές Συνέδριο Ραδιοτηλεγραφίας, εκχωρήθηκαν στους ραδιοερασιτέχνες τα 160, 80, 40, 20 και 10 μέτρα όπως τα ξέρουμε σήμερα, για τις παγκόσμιας εμβέλειας επικοινωνίες τους. Από την ίδρυσή της, η Διεθνής Ένωση Ραδιοερασιτεχνών (I.A.R.U.), εργάστηκε ακούραστα για να υποστηρίζει και να επεκτείνει τις εκχωρήσεις ζωνών συχνοτήτων στους ραδιοερασιτέχνες. Επίσης χάρη στην συνδρομή και την υποστήριξη της Πολιτείας, οι ραδιοερασιτέχνες είναι πλέον σε θέση να πειραματίζονται και να επικοινωνούν σε ζώνες συχνοτήτων που βρίσκονται στρατηγικά σε όλο το ραδιοφάσμα.

Από τις 25 χώρες που σχημάτισαν την Διεθνή Ένωση Ραδιοερασιτεχνών (I.A.R.U.) το 1925, πλέον έχουμε φτάσει στις 160 χώρες-μέλη, που ανήκουν σε τρεις περιοχές. H Περιοχή 1 περιλαμβάνει την Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Ασία. H Περιοχή 2 καλύπτει την Αμερική και η Περιοχή 3 αποτελείται από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τα νησιωτικά έθνη του Ειρηνικού και το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας.

H Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (I.Τ.U.) έχει αναγνωρίσει την Διεθνή Ένωση Ραδιο-ερασιτεχνών (I.A.R.U.) ως εκπρόσωπο των συμφερόντων - ενδιαφερόντων των Ραδιοερασιτεχνών.

Σήμερα, ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι πιο δημοφιλής από ποτέ, αριθμώντας περισσότερους από 3.000.000 αδειοδοτημένους χειριστές παγκοσμίως!

H Διεθνής Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού είναι η ημέρα κατά την οποία τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών (I.A.R.U.) μπορούν να δείξουν τις δυνατότητές τους στο κοινό και να απολαύσουν επικοινωνία με άλλους Ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο.

Η IARU είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το θέμα για την Διεθνή Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού 2024 : « Ένας αιώνας συνδέσεων: Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια της καινοτομίας, της κοινότητας και της υπεράσπισης του ραδιοερασιτεχνισμού» .

Η IARU γιορτάζει τα εκατό χρόνια της το 2025. Από την ίδρυσή της στο Παρίσι της Γαλλίας, η IARU εργάστηκε ακούραστα για να προωθήσει την καινοτομία στο ραδιόφωνο ερασιτεχνών και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της υπηρεσίας σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

 

ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ.

Το 1993 από μια παρέα φίλων ραδιοερασιτεχνών ιδρύθηκε ο σύλλογος «ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»«Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ.» με το διακριτικό SZ2RWM και έδρα την πόλη της Κοζάνης.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η διάδοση και κατοχύρωση του ραδιοερασιτεχνισμού, στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Δυτική Μακεδονία.

Οι ραδιοερασιτεχνικές επικοινωνίες, ο πειραματισμός και η εγκατάσταση δικτύων ραδιοεπικοινωνίας αποτελούν τους κύριους τομείς ενεργής δραστηριοποίησης του συλλόγου.

Επιπλέον, στοχεύει στην συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών του, την ανάπτυξη επιμορφωτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας, καθώς και στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου και μέλη άλλων οργανώσεων και συλλόγων με παρόμοιο σκοπό καθώς και την διεθνή κοινότητα.

Ο σύλλογος στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς, είναι υπεύθυνος για την παροχή τηλεπικοινωνιακής κάλυψης σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (π.χ. καταστροφών, θεομηνιών, πλημμυρών, σεισμών κ.λ.π.) μέσω του δικτύου της Πολιτικής Προστασίας.

Επιπρόσθετα, προσφέρει τις γνώσεις, την εμπειρία και τον εξοπλισμό του, καλύπτοντας τις ανάγκες επικοινωνίας σε εκδηλώσεις δήμων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής (αγώνες βουνού, ποδηλατικός γύρος λίμνης Πολυφύτου, αποκριάτικη παρέλαση, διευκόλυνση επισκεπτών και συμμετεχόντων σε φεστιβάλ κ.α.).

Όλα τα ανωτέρω προσφέρονται αφιλοκερδώς, ανιδιοτελώς  και εθελοντικά, στα πλαίσια της προφοράς του συλλόγου στο κοινωνικό σύνολο της περιοχής και όχι μόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου